Minulla on yli 20 vuoden globaali-ja lähes 20 vuoden Aasia-kokemus kansainvälistymiskonsultoinnista ja yritysten avustamisesta menestyksellisesti uusille markkinoille. Aasian lisäksi olen toiminut yli 10 vuotta Länsi-Euroopan markkinoilla Iso-Britanniasta ja Belgiasta käsin.

Perustin oman yhtiäni tämän vuoden alussa ja sen kotipaikka on Hong Kong. Nimensä mukaisesti yhtiäni keskittyy auttamaan yrityksia niiden myyntikanavien rakentamisessa. Satojen asiakastoimeksiantojen perusteella voin sanoa, että yhteistyäkumppaneiden, kuten maahantuojien, jakelijoiden, agenttien tai järjestelmätoimittajien läytäminen esimerkiksi Aasian markkinoilla ei ole erityisen vaikeaa. Todellinen haaste on aikaansaada uutta liikevaihtoa läydetyn partnerin kanssa. Diilien voittaminen vaatii suomalaiselta päämieheltä enemmän panostusta ja markkinan ymmärrystä, jotta pystytään luomaan sellainen toimintamalli, joka johtaa kilpailuetuun ja kauppoihin. Näihin haasteisiin yhtiäni tarjoaa palveluja käytännässä kaikilla Aasian markkinoilla. Asiakaskuntani muodostuu pääasiassa Cleantec- sekä konepaja yrityksistä, mutta olen konsultoinut myäs muihin toimialoihin kuuluvia asiakkaita.

Toinen hyvin yleinen palveluni liittyy markkinavalintoihin. Aasian markkinat ovat hyvin heterogeeniset, eikä itsestään selvää ranking- listaa eri maiden sopivuudesta suomalaisille yrityksille ole olemassa. Suomalaisen yrityksen tarjoaman sopivuus ja kilpailukyky täytyy aina selvittää tapauskohtaisesti ja tähän tarkoitukseen tarjoan yrityksille lukuisissa toimeksiannoissa testattuja menetelmiä.