Finalistiesittely Winled Oy: valaistuksesta apua aina kaamosmasennuksesta migreeniin

Mikä tekee kodin?

Ensimmäisenä mielleyhtymänä on neljä seinää ja katto pään päällä. Mutta mitkä tekijät luovat sen lämpimän tunteen, kun astuu ulko-ovesta sisään kotiin? Ehkä perhe, ehkä kiireettömyys, lepo. Tai hyvä ruoka, muistot vitriinissä.

Ennen kaikkea kodin tunnelman luo valaistus.

Valaistuksella saa aikaan paljon. Se voi aktivoida työntekoon, rauhoittaa, korostaa tai himmentää. Ei ole olemassa kaikkia miellyttävää valaistusta. Mutta tiesitkö, että valaistus on muutakin kuin kattolamppu keskellä huonetta?

Valaistussuunnitelmalla varmistetaan, että valaistus on sopiva käyttäjän tarpeisiin, ja että asunnon parhaat puolet pääsevät esiin. Parhaan lopputuloksen varmistaminen vaatii hyvää suunnittelua.

”Olennaisimpia seikkoja suunnittelussa ovat riittävä valon määrä, valon tasaisuus, asunnon varjottomuus, valaistuksen muunneltavuus sekä tietenkin valaistuksen näyttävyys”, kertoo valaistuksen asiantuntija, Winled Oy:n kehitysjohtaja Panu Rekilä.

Oikeassa valaistuksessa silmämme joutuvat työskentelemään vähemmän, jolloin olemme pirteämpiä ja tehokkaampia. Hyvästä valaistuksesta on apua aina kaamosväsymyksestä migreeniin.

”Kun asunto on valaistu oikein, on se myös huomattavasti suuremman ja avaramman tuntuinen. Valaistussuunnitelmissamme otamme huomioon paitsi asiakkaiden tarpeet myös sisustukseen sopivan designin”, Rekilä kertoo.

Winled Oy on erikoistunut erilaisten asuin-, toimitila kuin julkisten kohteidenkin valaistussuunnitteluun. Yrityksen käytössä on laaja valikoima oman tuotemerkin led-valaisimia eri teholuokilla ja avautumiskulmilla.

”Asiakkaitamme ovat pääasiassa sähköinsinöörit ja arkkitehdit. Suurin osa liiketoiminnastamme on siis B2B kauppaa”, Rekilä kertoo.

Itsevarmalla otteella eteenpäin

Yrityksen tarina juontaa juurensa isän pojan yhteiseen liiketoimintaideaan.

”Yritys perustaminen juontaa juurensa EU:n valaistusteknisiin asetuksiin. Tuolloin havaitsimme markkinaraon led-valaisimille”, Rekilä muistelee.

Vuonna 2011 koitti vaikeammat ajat.

”Yrityksen kanssa mentiin monen mutkan kautta ojasta allikkoon. Vuonna 2011 olimme jo konkurssin partaalla. Lopulta ymmärsimme, että on tärkeää tietää mitä tekee. Silloin pärjää.”

Nyt Winledissä ollaan varmoja siitä, mitä tehdään.

Pelkästään viimeisen kolmen vuoden aikana yritykseen on palkattu 14 uutta työntekijää. Tälläkin hetkellä yritys rekrytoi neljää uutta osaajaa tiimiinsä.

Seuraavat askeleet otetaan kohti kansainvälisiä markkinoita. Kansainvälisyyshaaveet näkyvät ja kuuluvat jo yrityksen arjessa.

”Kansainvälistymissuunnitelmille on tehty tilaa paitsi budjetissa, myös kalenteriin. Tänäänkin keskustelimme Tekesin kanssa kansainvälistymisasioista”, Rekilä kertaa päivän tapahtumia. ”Palvelukonseptillemme on selvät globaalit markkinat. Potentiaalisia asiakkaitamme ovat kaikki maailman arkkitehdit.”

Kiitosta asiakaslähtöisyydestä

Winledin tarkkaan tehdyistä kasvusuunnitelmista ei ole unohdettu sitä tärkeintä: asiakasta.

”Meillä Winledillä aloitamme suunnittelun poikkeuksellisesti siitä oikeasta päästä, eli asiakkaasta. Asiakas ja asukas päättävät, millaisia valaisimia kotiin halutaan. Suunnittelun apuna ovat meidän suunnittelijat, joka tarjoavat ammattilaisen näkökulmaa valaistussuunnitelman rakentamiseen.”

Yritys sai kiitosta myös Kasvu Open Fast Track Energy Kasvupolulta asiakaslähtöisestä kasvun rakentamisesta.

”Meidän koko tiimin tärkein tehtävä on auttaa asiakkaitamme niin hyvin kuin vain suinkin osaamme. Asiakkailta saatu luottamus on mahdollistanut kasvumme. Siten haluamme paitsi kiittää ja kumartaa, antaa myös lupauksen asiakkaillemme: tästä eteenpäin palvelemme teitä vielä entistä paremmin”, Rekilä vakuuttaa.

Ihmissuhteet merkittävässä roolissa

Rekilä ajautui Kasvu Openiin sattumalta, kun yrityksen edellinen toimitusjohtaja oli ilmoittanut Winledin mukaan kilpailuun.

”Alkuun käytiin Kasvu Openissa lähinnä pitchaamassa ja juttelemassa lämpimiä”, Rekilä kertoo. ”Mutta pian ymmärsimme, että meillä oli vielä paljon selvittämättömiä asioita esimerkiksi kansainvälistymiseen liittyen. Kasvu Openin myötä loimme selkeät askelmerkit kasvusuunnitelmillemme.”

Tärkeimpänä Kasvu Openista ovat jääneet käteen Kiitoradoilta saadut kontaktit.

”Olisi ollut iso virhe olla lähtemättä mukaan. Valtaosa liiketoiminnan tärkeimmistä osa-alueista muodostuu ihmissuhteiden kautta. Kontakteja on kilpailun myötä kertynyt ihan mukava määrä.”

Rekilän tavoitteena ei ole enempää tai vähempää kuin tuoda Kasvu Openista voitto kotiin.

”Finaaliin lähdetään voittamaan tietenkin, eihän sitä muuten kannata tulla!”

Winled kotisivut
Winled Facebook
Winled Instagram
Winled twitter