Finalistiesittelyt 2016: Lunni Oy: “Muutamme tulevaisuuden myyntijohtajan toimenkuvan”

Lunni Oy
Kotipaikka: Lahti
Perustettu: 2011
Työllistää: 5
Liikevaihto viime tilikaudella: 44 000

Hallituksen puheenjohtaja Markku Räisänen kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Lunni – a Revolutionary Sales Automation Collaboration Platform. Automatisoimme asiakkuuksien johtamista ja muutamme tulevaisuuden myyntijohtajan toimenkuvan siten, että ajankäyttö ohjautuu mahdollisimman arvokkaisiin toimiin ja hyödyt jakautuvat koko organisaation kesken. Suuressa kuvassa tuotamme maailmanluokan mobiili- ja pilvipalvelujen muodostamia kokonaisratkaisuja tietoturvallisesti. Ratkaisuillamme on myynnin automaation lisäksi useita muita sovellusalueita, kuten yhteistyöalusta dokumentinhallintaan ja tiimityöskentelyyn. Sovelluksemme omaavat valtavan markkinapotentiaalin ja ne myydään itsepalveluna sähköisillä markkinapaikoilla globaalisti.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Yhdistämme mobiilisovellukset (APPS) ja pilvipalvelut (SAAS) uudella tavalla. Mobiilipilvi-kokonaisratkaisujen tehokas arvontuottokyky on Lunnin tulevaisuuden kestävän kilpailukyvyn peruskivi. Kilpailemme tietojärjestelmärajat ylittävässä maailmassa järjestelmärajat ylittävällä tekotavalla, joka mahdollistaa superhyödyllisten sovellusten toteuttamisen aiempaa pienemmillä kustannuksilla. Tiimimme Lunni ja tulevat, uudet Lunni osaajat ovat meidän ehdoton ydinvoimavaramme.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Vuonna 2020 liikevaihto on 10,5 miljoonaa euroa, yrityksessä on 50 lunnilaista, viennin osuus on yli 60 prosenttia liikevaihdosta ja asiakkaita on yli 100 maassa.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Meitä yrittäjiä on Lunnissa useita ja haluaisin vastata tämän tiimin puolesta, koska jaamme kaikki saman kokemuksen. Yhdessä onnistuminen on loistava fiilis. Lunni on rakennettu suurella ajatuksella ja kukin meistä on kulkenut tiensä tullakseen tähän nykyhetkeen, jossa voimme nähdä työmme tulosten lähtevän lentoon.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Viime vuonna edesmenneen isäni täysin viimeiset sanat minulle olivat koskettavasti seuraavat: ”Hyvää Lunni päivää!” Hän oli ymmärtänyt olemassaoloni yhden tärkeän ilmentymän täydellisen oikein. Lunni on jotain suurempaa kuin skaalautuva liiketoiminta loistavalla tiimillä. Se on tarina, jota haluamme kertoa, kasvattaa ja elää, tarina johon on hyvä liittyä mukaan. Isäni on yksi vähiten teknisesti suuntautuneista ihmisistä, kenet olen ikinä tuntenut. Lunni oli päässyt läpi kuoresta ja tuntui hänestäkin oikealta suunnalta. Rip Heikki Räisänen. Kirjoittaessani näin, en toki voi välttyä pieneltä liikutukselta. Haasteiden voittamisessa tärkein voimavara on tiimi. Ammattitaitoisen ja innostuneen tiimin kanssa toimiminen tarjoaa suunnattomasti ratkaisuvoimaa.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– ”Everyone you will meet knows something you don't”. Viime kädessä pitää luottaa omaan ja tiimin intuitioon. Vaikuttajat, sparraajat, sijoittajat ja muut ovenavaajat on paras tapa pitää oma ajatustyö käynnissä. Toteutamme vastaavan tyyppistä Kasvu Open -ideologiaa jatkuvalla tasolla tapaamalla henkilöitä, joilla on perspektiiviä liiketoimintaan. Kotimainen ja kansainvälinen LunniAdvisorBoard on voimavara, johon halutaan satsata ja tulemme aina panostamaan. Voimaannuttava kiitos myös heille. Teette kaikki loistavaa työtä – emmekä yksin olisi sitä mitä nyt olemme! Together We Are Stronger.