Kasvu lähtee itsestä

Syksy 2017 starttasi opintosuunnitelmassani viimeisen vuoden käyntiin, ja syventävän harjoittelun hakemisen olin aloittanut jo edeltävänä keväänä. Opinnäytetyö oli saatava myös rullaamaan ja parhain mahdollinen skenaario itselleni oli saada sekä opinnäytetyön aihe, että harjoittelupaikka samasta yrityksestä. Etsin laajalti Suomen alueelta itselleni viimeistä harjoittelupaikkaa, joka haastaisi minua päivittäin ja josta voisin ponnistaa työelämään ammattilaisena. Paikka löytyi kuitenkin läheltä täältä Jyväskylästä – ja itselleni jo tutustakin ympäristöstä, jossa olisi vielä paljon saavutettavaa.

Opiskeluiden ohella suorittamieni projektiopintojen joukossa tutustuin Kasvu Openiin ensin työskentelemällä Karnevaalissa ovimiehenä ja hostina VIP- vieraille vuonna 2015. Ovimiehen työ oli ehkä hieman puuduttavaa, mutta päätin olla valittamatta – tiesin oman asenteeni nousevan esiin edukseni, painoin 12 tuntisen päivän sisulla ja hymyllä. Työympäristö ja koko Karnevaalin 2015 tunnelma saivat minut hyvälle tuulelle väsymyksestä huolimatta. Seuraavana päivänä pääsin hostaamaan Madventuresista tuttuja Riku Rantalaa ja Tuomas Milonoffia. Fiilis toisen 12 tuntisen työpäivän jälkeen oli mahtava ja tällöin tiesin tähtääväni tapahtuma-alalle. Nälkä kasvoi syödessä ja seuraavana vuonna toimin JAMK:n ensimmäisen vuoden restonomiopiskelijoille esimiehenä Karnevaalissa 2016. Työtehtävä onnistui osaltani ansiokkaasti ja tunsin löytäneeni itselleni mieluisen työympäristön.

Ja tässä sitä nyt ollaan, harjoittelijana Kasvu Openilla ja harjoittelun ohessa teen tänne myös opinnäytetyöni – win! Ensimmäisen viikon jälkeen fiilis on hyvä ja odotan kovasti, mitä haasteita ja tilaisuuksia harjoitteluni tuo minulle tullessaan. Tieto työnhaastavuuden lisääntymisestä syksyä ja Kasvu Open Karnevaalia 2018 kohden motivoi minua suuresti, enkä malta odottaa, että pääsen näyttämään omaa osaamistani. Harjoitteluni aikana toivon saavani lisää ammatillista osaamista, neuvoja ja ajatuksia, jotka muovaamat minusta ammattilaisen kasvavaan palvelualan maailmaan. Tässä työympäristössä en epäile lainkaan, ettenkö näitä tavoitteita saavuttaisi harjoitteluni aikana – ympärilläni on mahtava joukko ammattilaisia, jotka yritysten kasvuun keskittymisen ohessa pystyvät osaltaan myös kasvattamaan minusta ammattilaista.