Kasvu Open -finaalissa jatkaa 12 yritystä

Valtakunnallisen Kasvu Open -kasvuyrityskilpailun finaalissa on aamupäivän aikana valittu 60 finaaliin päässeestä yrityksestä 12, jotka jatkavat tuomariston haastatteluissa vielä tämän päivän ajan.

Kasvu Open -yrityskilpailun tuomaristo tekee päätöksensä kilpailun Start up- ja Start again -sarjojen voittajista tänään ennen tapahtuman päätöstilaisuutta, joka alkaa kello 14.45. Tilaisuutta voi seurata suorana Yle Areenasta.

Tuomariston kriteereinä 12 kilpailua jatkavan yrityksen valinnassa olivat ehdoton kasvun nälkä, toteuttamiskelpoinen kasvusuunnitelma, kiinnostavuus rahoittajien silmissä sekä kasvun toteuttamiseen kykenevä avaintiimi.

“Kaikissa näissä yrityksissä kasvu nälkä näkyy yrittäjien ja vastuuhenkilöiden tulevaisuuteen suuntaavasta asenteesta. Yrityksissä on mietitty, mistä niiden asiakkaat globaalisti löytyvät”, kuvaa tuomariston puheenjohtaja Pekka Pirttiaho.

Start up -sarjasta kilpailussa jatkavat:

ADA Drive Oy, Helsinki: ajoneuvon digitaalisen asiointitilin kehittäjä
Digitaalinen hautaustoimisto Mors Digitalis Oy, Jyväskylä: kokonaisvaltainen digitaalisten palveluiden hautaustoimisto
FitDog Finland Oy, Turku: laadukkaiden, suomalaisten energia-, nesteytys- ja palautustuotteiden kehittäjä
Flashnode Oy, Jyväskylä: yritys tarjoaa tiedonsiirron automatisoinnin yritysten järjestelmien välillä kuukausihintaisella integraatiopalvelulla
Meontrust Oy, Oulu: yrityksen tuote, MePIN, on tunnistusjärjestelmä 3-D turvatekniikkaa käyttäville korttimaksuille
Spindeco Oy, Kuopio: sähköjohtimen manipulointiin liittyvä pinnoiteinnovaatio

Start again -sarjassa kilpailussa jatkavat:

Esa Kuokka Oy, Vantaa: elintarvikkeiden viileä- ja pakastejakeluun erikoistunut logistiikkayhtiö
Planray Oy, Kajaani: teollisten sähkölämmitysjärjestelmien asiantuntija
Rollock Oy, Helsinki: kääntyvätelkiteknologiaan perustuvien sähköisten ja mekaanisten älylukkojen valmistaja
Sleipner Finland Oy, Jyväskylä: kaivosalalle keskittynyt laitetoimittaja, joka on ratkaissut raskaiden telakoneiden siirto-ongelman
Stresstech Oy, Jyväskylä: teollisuuden jäännösjännitysmittalaitteiden ja ohjelmistojen tuottaja, joka palvelee konepajateollisuuden tarpeita
Valtavalo Oy, Kajaani: energiatehokkaiden valaistusratkaisujen kehittäjä, valmistaja ja toimittaja

Näiden yritysten esittelyihin voi tutustua osoitteessa: http://www.kasvuopen.fi/kasvua-tekemassa/aikaisemmin-osallistuneet-yritykset/

Jokainen finalisti on voittaja

Kasvu Openin 60 finalistin joukossa on lukuisia yrityksiä, joista saamme lähivuosina vielä kuulla.

“Jokainen finalistiyritys on voittaja. Tässä vaiheessa kaikki Kasvu Openissa mukana olleet yritykset ovat saaneet itselleen tärkeimmän: asiantuntijoiden neuvoja, apua ja ratkaisuja omiin kasvun haasteisiin sekä tukea liiketoiminnan kehittämiseen”, Pirttiaho toteaa.

Kilpailusarjojen voittajiksi valitaan yritykset, jotka onnistuvat perjantaina vakuuttamaan tuomariston kasvusuunnitelmansa toteuttamisesta.

“Yritysten on osoitettava tuomaristolle, miten erinomaiset suunnitelmat tehdään todeksi. Nyt on tiedettävä, millaisia asioita, osaamista ja tekijöitä yritykseltä vielä puuttuu ja kuinka nämä puuttuvat palat täytetään”, Pirttiaho sanoo.

Tuomaristoon kuuluvat Anne Berner Vallila Interior Oy:stä, Ilkka Kivimäki Start Up Saunasta ja Inverture Oy:stä, Jaakko Salminen FiBAN:sta ja Opoli Oy:stä, pääomasijoittaja ja hallitusammattilainen Juho Lipsanen, Juho Risku Butterfly Ventures Oy:stä ja Marika Af Enehjelm Suomen Pääomasijoitus FVCA:sta. Tuomariston puheenjohtaja Pekka Pirttiaho toimii Mega Electronics Oy:ssä.

Kasvu Open -prosessi perustuu Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun ja yritysten yhdessä kehittämään kasvuun kiihdyttävään malliin, jossa yritysten tueksi tuodaan laaja-alainen ja korkeatasoinen liike-elämän asiantuntemus.

Seuraa voittajien julkistamista Yle Areenassa

Yritysten ja tuomariston kohdatessa 700 hengen yleisö keskittyy kasvuun Kasvu Open -seminaarin puolella. Tänään teemana on uusi johtaminen. Äänessä ovat ilmavoimien komentaja Kim Jäämeri, Vincit Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuitunen ja palkittu nuori yrittäjä Riku Korhonen ja Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann.

Kasvu Open -kilpailun voittajien julkistamista voi seurata  Yle Areenassa, joka lähettää suorana lähetyksenä tapahtuman päätöstilaisuuden ja Millä Suomi kasvuun -kasvusparrauksen alkaen kello 13.13. Kasvusparrauksessa kasvuyritysten, järjestöjen ja rahoituksen asiantuntijat sparraavat hallituspuolueen edustaja Sinuhe Wallinheimoa, opposition edustaja Mauri Pekkarista ja bisnesenkeli Riku Asikaista Suomen kasvun vauhdittamiseen. Lähetys esitetään osoitteessa http://areena.yle.fi/tv/2427324