Päiväni myllärinä

Sain kunnian osallistua Kasvu Openiin Maaseudun Kasvupolum Kiitoradan myllärinä viime viikolla. Itselläni on kokemusta Kasvu Openista myös pöydän toiselta puolelta kasvuyrittäjänä, kun Heeros oli mukana 2014. Päätyyn asti emme silloin menneet, mutta finaaliin kuitenkin. Heeros on Kasvu Open finalisti 2014.

Kun valmistauduin myllärin toimeen kävin yritysten ennakkomateriaalit läpi. Vierailin kotisivuilla, tutustuin mahdollisiin some-postauksiin ja kirjoitin itselleni muistiinpanot jokaisesta yrityksestä. Yritin löytää jokaiseen sparraukseen 1-3 kysymystä tai keskustelun aihetta mistä haastan yrittäjiä.

Ennen päivää muistelin myös omaa osallistumistani Kasvu Openiin yrittäjänä ja miten myllärit minua sparrasivat. Osahan jäi totta kai yksittäiseksi keskusteluksi, mutta joissain keskusteluissa tuli hyviäkin ideoita ja erään myllärin kanssa olemme pitäneet yhteyttä tapaamisesta lähtien. Toki pääasiassa viran puolesta, mutta jollain lailla kytken Kasvu Openin ensitapaamisen hyvin sujuneeseen yhteistyöhön vuosien varrella tämän tahon kanssa.

Jostain kumman syystä minut oli nimetty Maaseudun kasvupolun mylläriksi. Tykkään ruisleivästä ja syön joka aamu kaurapuuroa, mutta muuten maaseudun yrittäjien kasvun haasteet eivät ole ihan jokapäiväistä asiaa itselleni. Yksi tunnusomainen tekijä nousi esille maaseudun yrittäjillä. Usein tuote on tietynlaiseen, ehkä spesifiinkin tarpeeseen kehitetty – esimerkkinä viljan kuivaus. Mikä on siis markkinapotentiaali ja paljonko riittää asiakkaita? Suomessa maatilojen määrä on rajallinen ja kun kasvusta on kuitenkin kyse joudutaan väkisin miettimään kansainvälistymistä, jos kohderyhmä on maatilat.

”Vaikka toimialat eivät sinänsä olleet tuttuja, olivat samat kasvun haasteet ja kysymykset esillä kuin ohjelmistoyrityksessäkin.”

Oli itse asiassa erittäin hauskaa huomata että, vaikka toimialat eivät sinänsä olleet tuttuja, olivat samat kasvun haasteet ja kysymykset esillä kuin ohjelmistoyrityksessäkin. Rahaa tarvitaan kasvuun ja mistä sitä saadaan? Kestääkö tase vieraan pääoman ottamisen? Jos otetaan oman pääoman ehtoista pääomaa, millä ehdoilla sitä otetaan ja mistä? Mistä tulee jatkorahoitus jos ja kun sitä joskus tarvitaan? Esitin myös monelle yrittäjälle kysymyksen. Mihin itse olet valmis ja mitä elämältä haluat? Sehän on loppujen lopuksi peruskysymys, jota yrittäjän täytyy myös pohtia.

Maatalous on erittäin suuressa myllerryksessä maailmalla ja sikäli innovatiivisille ratkaisuille on varmasti tarvetta. Yritinkin haastaa ja kannustaa yrittäjiä kansainvälistymään. Osalla yrittäminen oli jo tuttua touhua ja suunnitelmat oli aika selvät. Näissä tapauksissa ei tietenkään pysty heittämään kokonaan uusia ajatuksia, lähinnä vain saa yrittäjän selventämään omaan ajatustaan. Toisille taas kansainvälistymisen perusajatukset piti käydä läpi. Ulkomaille meno maksaa aina. Henkilökohtaiset suhteet on tärkeitä – myös Euroopassa. Ensimmäinen perusohjeeni oli, että mene itse käymään paikan päällä. Älä lähetä konsulttia, joka tekee sinulle raportin. Oma kokemus ja fiilis on ratkaisevat. Se on myös yhteistyökumppaneille tärkeää, että he kokevat olevansa tärkeitä yrityksellesi. Ja sen fiiliksen voit vain sinä heille antaa.

”Kansainvälistymiseen ensimmäinen perusohjeeni oli, että mene itse käymään paikan päällä.”

Tykkään Kasvu Openista erityisesti siitä, että se pistää yrittäjät miettimään omaa tarinaansa ja kasvua. Materiaalin tuottaminen ja yrityksen esittely pakottaa kirkastamaan sanomaa ja yrityksen suunnitelmien läpikäynti mylläreiden kanssa pitäisi viedä suunnitelmaa ja unelmia eteenpäin. Sain itse palkinnoksi Kasvu Openista rahapuun, jossa oli mukana kyltti ”Uskalla unelmoida”. Rahapuu on edelleen hengissä. Se on kasvanut ja uskallan itsekin vielä unelmoida. Sitä samaa toivon vuoden 2018 Kasvu Openin osallistujille. Uskalla unelmoida!