Kasvu Open

Sparrausta yrittäjille vuodesta 2011

Kasvu Open Oy

Kasvu Open Oy on Keski-Suomen kauppakamarin voittoa jakamaton yleishyödyllinen tytäryhtiö, jonka ydinajatus on kohtauttaa kasvuyrityksiä ja huippuasiantuntijoita.

Kasvu Open on valtakunnallinen yritysten sparrausohjelma, joka tarjoaa maksutonta apua eli sparrausta, liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun.

Kasvu Open -sparrauksen idea on yrityksen liiketoiminnan kehittäminen.

Sparrausten teemoja ovat esimerkiksi: yrityksen markkinointi, rahoitus, kansainvälistyminen ja ulkomaankauppa. Sparraajina toimivat vapaaehtoiset kasvun asiantuntijat. Avaa Kasvu Open -esite.

Kasvu Open käynnistyi osana Keski-Suomen kauppakamarin toimintaa vuonna 2011. Ensimmäisenä vuonna mukaan haki 35 yritystä, joista sparraukseen valittiin 10. Sen jälkeen hakijoihin määrä on kasvanut vuosittain.

Kasvu Openin Kasvupolku®-sparrausprosessi on sovellettu Jyväskylän yliopiston kasvuyritystoiminnan professori Marko Sepän ja hänen tiiminsä kehittämästä Kasvun Kiitorata -metodista.

Kasvu Open Oy on voittoa jakamaton yhtiö. Kasvu Open Oy:n omistavat:

  • Keski-Suomen kauppakamari (51%)
  • Innovestor Ignite Oy (25%),
  • Jyväskylän kaupunki (14%),
  • Aava & Bang Oy (10%).

Yhtiöjärjestyksen mukaan: Yhtiön tavoitteena ei ole voiton tuottaminen osakkaille. Yhtiö ei jaa osinkoa eikä varoja vapaan oman pääoman varastosta. Yhtiön mahdollinen voitto on käytettävä yhtiön oman toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen.

Kasvu Openin Kasvupolut

Kasvu Openin Kasvupolku®-sparraukseen mukaan valittujen yritysten sparraus tapahtuu Kasvupoluilla.

Kasvupolulla yritys saa sparrausta liiketoiminnan kehittämiseen. Sparraajina toimivat vapaaehtoiset liiketoiminnan eri alojen asiantuntijat, Kasvu Open -sparraajat. Voit valita Kasvupolun yrityksesi alueen tai toimialan mukaan.

Kasvu Open tuottaa tulosta

Vuonna 2017 toteutetusta Kasvajat-selvityksestä ilmenee, että sparrauksessa mukana olleista (2015—2017) yrityksistä 82 prosenttia tavoittelee kansainvälistymistä seuraavan 3—5 vuoden aikana.

Kasvu Openin vaikutus yritysten kansainvälisen kasvun vauhdittumiseen on merkittävä. Suurin osa vastaajista (87,2 %) koki Kasvu Openin sparrauksen vahvistaneen yrityksensä valmiuksia kasvuun.

Lisäksi vuonna 2017 toteutettiin tutkimus Kasvu Openissa mukana olleiden yritysten liikevaihdon kehittymisestä — vuoden päästä sparraukseen osallistumisesta yritysten liikevaihto oli kasvanut 94,50% ja kahden vuoden päästä 79,84%. Tutkimuksen valossa sparraukseen osallistuneiden olevien yritysten kasvu on merkittävästi vauhdikkaampaa ja suurempaa kuin yrityksillä keskimäärin.

Missio, visio & arvot

Missiomme on olla Suomen innostavin ja positiivisin kasvuyritysten sparraaja. Visiomme on tehdä suomalaisista maailman paras kasvuyrityskansa.

  • Innostu!
  • Aina paremmin
  • Kaikille avoin ja maksuton
  • Tehdään niin, että on hauskaa