Kasvu Open -voittajat ovat Lunawood Oy ja Dolea Oy

Lunawood ja Dolea olivat kauden 2019 Kasvu Open voittajat.

Kasvu Open -kauden 2019 voittajayritykset ovat Lunawood Oy ja Dolea Oy. Voittajat valittiin Kasvu Open Karnevaalissa 24.10.2019 Jyväskylän Paviljongissa. 

Kasvu Openin Start again -sarjan voitti Lunawood Oy Lahdesta. Lunawood jalostaa skandinaavista sahatavaraa lämpökäsitellyksi puutuotteeksi ja myy sitä globaalille markkinalle kannattavasti. Yrityksen missio on tuoda Pohjoismainen luonto lähemmäs urbaania kaupunki-ihmistä.

– Tiimin kasvuhalu on ilmeinen. Suomalaisen raaka-aineen jalostusastetta on nostettu merkittävästi, ja yritys saanut high-end -segmentissä vahvan aseman. Kasvun kulmakerroin on saatu uudelle tasolle, kommentoi tuomaristo.

Startup-yritysten sarjan voitti Dolea Oy Helsingistä. Dolea valmistaa ja myy kansainvälisillä markkinoilla uudentyyppisiä, patentoidun kestävän kehityksen mukaisia Dolea-juomapillejä.  

– Globaalin megatrendin harjalla ratsastava suomalainen innovaatio, jolla on vakuuttavan kasvusuunnitelman lisäksi vahva kaupallinen näyttö ja massiiviset markkinat, kommentoi tuomaristo.

Kasvu Open -kunniamaininnat Vaasaan ja Ouluun

Kunniamaininnan Start again -sarjassa sai Arcteq Relays Oy Vaasasta. Arcteq designs, markets, and manufactures protection relays and arc flash protection systems for electrical power grid. 

– Yritys parantaa haavoittuvien sähköverkkojen turvallisuutta suomalaisen insinööriosaamisen kautta. Vähintäänkin uskottava ja kannattava kasvusuunnitelma. Voisi uskaltaa kasvaa lujempaakin, kommentoi tuomaristo.

Kunniamaininnan Startup-sarjassa sai Monidor Oy Oulusta. Monidor helpottaa hoitajien työtä ja parantaa potilasturvallisuutta varmistamalla tarkan laskimonsisäisen IV-/tiputushoidon pienellä Monidrop-laitteella. Lisäksi yritys vähentää turhia askeleita ja lyhentää ongelmatilanteisiin reagoimisaikaa IV hoidon etäseurantapalvelun avulla näyttämällä osaston tiputushoidot yhdeltä ruudulta tai mobiilista.

– Yritys on kehittänyt konkreettisen ratkaisun sairaanhoitoalan haasteeseen ja heillä on uskottava kasvusuunnitelma, joka mahdollistaisi nopeammankin kasvun. Tiimissä on tekemisen meininkiä ja jalat maassa, kommentoi tuomaristo.

Kasvu Open -kauden TOP 10

Voittajat valittiin TOP100 -finalistijoukosta, joka muodostui Kasvu Open -kauden Kasvupolkujen voittajista, kunniamainituista ja valtakunnallisen tuomariston täydentävistä valinnoista. Tuomariston valintakriteerit voittajille olivat: markkinapotentiaali, tiimi, näytöt ja kasvukyky. Näiden pääkriteereiden lisäksi huomioitiin halu ja potentiaali kasvuun.

– Mahtava nähdä yrityksiä, joilla on tällaista kasvun ja kunnianhimon tasoa. Voittajien valinta ei ollut helppo, mutta lopulta yksimielisyyteen päästiin, kommentoi tuomariston puheenjohtaja Lennu Keinänen.

Kasvu Open -kauden 2019 TOP10-finalistikärjen muodostivat: Lunawood Lahdesta, Enexus Vantaalta, Tasoitetalo Jyväskylästä, Arctic Machine Iisvedeltä, Dolea Helsingistä, Arter Helsingistä, Monidor Oulusta, Spindrive Joutsenosta, Arcteq Relays Vaasasta ja GasSol Haminasta.

Tuomaristoon kuuluivat: tuomariston puheenjohtaja Lennu Keinänen (Flashnode Oy), Jaakko Salminen (Grannenfelt Finance Oy), Anssi Lehikoinen (Rocsole Oy), Juho Risku (Butterfly Ventures Oy), Risto Jämsen (Makua Oy) ja Otto Lindstedt (Finnvera). 

Lisätiedot: 

Lennu Keinänen
valtakunnallisen tuomariston puheenjohtaja
044 776  7827

Jaana Seppälä
toimitusjohtaja, Kasvu Open
050 304 6974
jaana.seppälä@kasvuopen.fi

Kasvu Open -kuvapankki: 
https://kasvuopen.kuvat.fi/kuvat/