Hae FOODTECH sparrausohjelmaan

Foodtech Kasvupolku® on yrityksille, joiden liiketoiminnan ytimessä ovat ruokateknologiat.

Onko sinulla ruoka-alaa uudistava tuote, palvelu tai teknologia, ja suunnittelet sen avulla seuraavaa kasvuloikkaa?

Foodtech Kasvupolku® -sparrausohjelmaan haetaan maailmaa mullistavia ruokateknologioita — tai niiden aihioita. Ohjelmassa saat uusia verkostoja ja sparrausta maan kärkisparraajilta!

Sinulla voi olla käsissäsi tutkimus- ja kehitystulos, valmis konsepti tai jo olemassaoleva ratkaisu. Olemalla avoin uusille mahdollisuuksille ja ulkopuolisille näkemyksille, löydät ohjelmasta uusia kumppaneita tekemään haaveistasi totta.

HAKU ON PÄÄTTYNYT.

Jokainen Kasvupolulle mukaan valittu kasvuyritys:

  • saa luottamuksellista, henkilökohtaista sparrausta liiketoimintaan
  • tapaa yrityskohtaisesti valitut 6-7 sparraajaa
  • verkostoituu alueellaan/toimialallaan ja valtakunnallisesti merkittävien kumppaneiden kanssa
  • voi halutessaan kisata Vuoden kasvuyritys -tittelistä

Kasvupolun tapahtumapäivät

  • Meet & Greet 4.5.2022
  • Ensimmäinen sparrauspäivä 31.5.2022
  • Toinen sparrauspäivä 1.9.2022, Helsinki

Meet & Greet sekä ensimmäinen sparrauspäivä ovat digitaalisia tapahtumia.

Sparraus on maksutonta kaikille mukaan valituille yrityksille.


KASVUPOLUN TUOMARISTO

  • Merja Rehn, Metropolia
  • Mika Kukkurainen, Nordic FoodTech VC
  • Annimari Lehtomäki, BioPaavo by JAMK
  • Mikko Lindqvist, Raisio
  • Heli Töykkälä, Raisio
  • Mirva Lampinen, VTT
  • Kimmo Luoma, Valio
  • Henrik Nuutila, Nordea

Kasvupolulle valitaan 15 kasvuyritystä. Kasvupolun tuomaristo käy läpi sparrausohjelmaan tulleet hakemukset ja valitsee sparrattavat yritykset hakemusten perusteella.

TUOMARISTON KRITEERIT

Yrityksen koolle tai iälle ei ole kriteerejä, mutta yrityksellä pitää olla kasvutahtoa kehittää liiketoimintaansa.

Hakijat arvioidaan kriteereillä: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt.

Katso UKK – usein kysytyt kysymykset.


KUMPPANIT

Kari Aho

”Kasvu Open tarjoaa minkä tahansa kasvuyrityksen henkilöstölle mainion tilaisuuden kehittää firman toimintaa ja katsoa tekemistä perinteistä arkea laajemmasta näkökulmasta.”