sinustako Sijoittajan suosikki?

Sijoittajan suosikki -palkinto myönnetään yhdelle Kasvu Open -sparraukseen osallistuvalle kasvuyritykselle. Sijoittajan suosikin jakavat yhdessä Kasvu Open, Nordea ja Innovestor. Vuonna 2019 lanseerattu palkinto oli laajuudessaan poikkeuksellinen Euroopassa.

Sijoittajan suosikki -palkinto koostuu Nordean kasvulainasta, Innovestorin pääomasijoituksesta, tai niiden yhdistelmästä. Lopullinen rahoitusratkaisu ja rahoituksen koko määrittyy palkinnon voittaneen yrityksen tilanteen ja kasvutavoitteiden pohjalta.   

Viime vuonna suuruudeltaan miljoonan euron arvoisen kasvurahoituksen voitti tamperelainen sensoriteknologiaan ja signaalinkäsittelyyn erikoistunut Meluta Oy.

Mukaan kisaan Sijoittajan suosikki -palkinnosta pääsevät Kasvu Open -sparraukseen valitut yritykset.

Valintakriteerit

Sijoittajan suosikki 2020 -palkinnon saajalle ei ole rajattu tiukkaa toimialaa tai kasvuvaihetta. Olennaisia kriteerejä ovat yrityksen ja sen tiimin näytöt, osaaminen sekä halu ja kyky vauhdittaa kasvua. 

  • Yrityksen tulee hakea ja päästä mukaan Kasvu Open Kasvupolulle.
  • Yrityksellä tulee olla konkreettinen suunnitelma kasvurahoituksen käyttötarkoitukselle ja siitä saataviin hyötyihin.
  • Selkeä motivaatio kasvuun. 
  • Vahvaa osaamista tiimissä.
  • Tuotteella tai palvelulla selkeä asiakastarve ja markkinamahdollisuus.
  • Validoitu kysyntä.
  • Riittävä ja uskottava kassavirta lähitulevaisuuden suunnitelmissa.
  • Omavaraisuus ja maksukyky uskottavalla tasolla kasvun vaatimuksiin nähden.
  • Kasvurahoituksen myöntäminen edellyttää pääomasijoitus- ja/tai kasvulainaehtojen täyttymistä.   

Sijoittajan suosikki julkistetaan Kasvu Open Karnevaalissa 28. lokakuuta 2020.

sijoittajat

Kasvu Open, Nordea ja Innovestor haluavat Sijoittajan suosikki – palkinnolla tarjota konkreettisen tavan vauhdittaa lupaavia suomalaisia kasvuyrityksiä

Vesa Riihimäki, Nordean kasvuyrityspankki

– Voittajaksi voidaan valita yritys, jossa tiimin osaaminen on vahvaa, liiketoimintamalli on skaalautuva ja markkinamahdollisuudet hyvät. Yrityksen kilpailuaseman tulee olla jo ankkuroituna. On tärkeää, että yritys voi jo osoittaa siemenvaiheen jääneen taakse, ja kasvun tekeminen kasvurahoituksen turvin voidaan nähdä tehokkaaksi. Tällaista yritystä voimme tukea rahoituksen lisäksi verkostomme ja erityisesti kasvuyrityksille suunnattujen palveluidemme kautta, kertoo Vesa Riihimäki (vas.) Nordean kasvuyrityspankista.

Tommi Äijälä, Innovestor

– Kasvu Openissa on mukana kiinnostavia yrityksiä, joilla on halu ja kyky kasvaa voimakkaasti. Pohjoismaisena varhaisen vaiheen sijoittajana ja kasvuohjelmien rakentajana pystymme tuomaan merkittävää lisäarvoa osaamisemme ja verkostojemme kautta mukana oleville yrityksille, kertoo Innovestor Oy:n toimitusjohtaja Tommi Äijälä


Sijoittajan suosikki 2019

750

Hakijaa

371

Sparrattua yritystä

213

Kisaajaa

1

Sijoittajan suosikki