Lahden seudun kasvuhaluiset yritykset haussa - viime vuoden voittaja kasvaa ja työllistää

Kasvu Open kumppaneineen järjestää toistamiseen Lahden Kasvupolun. Mukaan eri alojen asiantuntijoiden sparraukseen voivat hakea kaikki yritykset koosta, iästä tai toimialasta riippumatta. Viime vuoden voittaja, lahtelainen Lem-Kem Oy rekrytoi ja kasvaa muillakin mittareilla.

Kasvu Open on sparrausohjelma, jonka ainutlaatuisen metodin kautta liki tuhat yritystä on saanut vetoapua kasvuunsa. Esimerkiksi viime kaudella Lahden Kasvupolun voittanut valaistusratkaisuja ja aurinkosähköjärjestelmiä tarjoava Lem-Kem Oy on kasvattanut 12,6 prosenttia liikevaihtoaan, laajentanut toimintaansa myös sähköautojen latauspisteisiin sekä työllistänyt puolen vuoden sisällä viisi uutta työntekijää, etsien parhaillaankin uusia aurinkovoima-asentajia.  Vastikään Lem-Kem toi yhdessä Kymenlaakson Sähkön kanssa markkinoille aurinkosähköjärjestelmän kokonaispaketin, jolla Kymenlaakson Sähkön asiakkaat voivat ryhtyä aurinkosähkön pientuottajaksi.

“Tavoitteena on ollut kehittää sähköyhtiölle helppoa tapaa lähteä aurinkovoimamarkkinoille. Myös Lahti Energian kanssa on yhteistyökampanja menossa”, toimitusjohtaja Henrik Lemmetty kertoo.

Lemmetty kertoo, että yritys sai Kasvu Open -sparrauksesta ennen kaikkea uskoa omaan tekemiseensä.

Lisätietoa startista 14.3.

Aika: 14.3. klo 11:15-12 Paikka: Lahti Design Center (Päijänteenkatu 9-11, Lahti)

Lahden alueen Kasvupolku® -sparrauksen starttipuheenvuorossa Kasvupolun fasilitaattori Emilia Suosalo kertoo, mistä Lahden alueen Kasvupolussa on kyse ja miten yritys pääsee mukaan. Sen jälkeen Lunni Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markku Räisänen kertoo kokemuksiaan Kasvu Openiin osallistumisesta. Lahtelainen Lunni Oy on v. 2016 Kasvu Open -finalisti ja tämän vuoden Lahden alueen Kasvupolun kumppani.

Kasvupolulle voi hakea mukaan, vaikka ei pääsisikään osallistumaan starttipäivään eikä starttiin osallistuminen velvoita hakemaan mukaan sparraukseen.

Starttipuheenvuorojen jälkeen alkaa LADECin järjestämä ”BUUSTia bisnekseen – Mitä mahdollisuuksia luksus voi tarjota yrityksellesi” -tapahtuma.

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Haku yrityksille on avoinna 31.3.2017 asti. Valintakriteerejä ovat mm. liikeidean skaalautuvuus, erottuvuus ja kyky vaikuttaa markkinaansa, kansainvälitysmispotentiaali ja tiimin uskottavuus. Mukaan valitaan 15 yritystä, joita sparrataan 27.4. ja 18.5. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10×45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Alueellinen tuomaristo valitsee 15.6. Kasvupolun semifinaalissa kaksi parasta yritystä, jotka etenevät jatkosparrauksiin ja  lokakuussa 2017 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Ilmoittaudu starttiin

Lähetä hakemus

Lisätietoja

Emilia Suosalo, Kasvu Open -tiimi, Aava&Bang Oy*, p. 0400 802926 emilia.suosalo@bang.fi

Henrik Lemmetty, toimitusjohtaja Lem-Kem Oy, p. 0400-711339 henrik.lemmetty@lemkem.fi

————————–

Kasvu Open auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2017 tavoitteena on antaa maksutta sparrausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin 30 Kasvupolulla. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2017, jossa Kasvupolkujen parhaimmiston eli 100 yrityksen joukosta valitaan Suomen lupaavimmat kasvuyritykset.
————————–

Kasvupolun mahdollistavat Ladec Oy, ELY-keskus, Hämeen kauppakamari, Päijät-Hämeen Yrittäjät, Koulutuskeskus Salpaus, Heinolan Kaupunki, Rantalainen Oy, Henkilöstörahastopalvelut Oy, Lunni Oy, Lahden Ammattikorkeakoulu sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Sitra, Team Finland, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Avance/Johtamiskoulutus, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän Messut, Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen Liitto.
————————-
*Aava&Bang Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jykes Oy ja Kasvun Roihu Oy.