Nämä 15 kasvusuunnitelmaa vakuuttivat Länsi-Uudenmaan ja Salon seudun Kasvupolulla

Yritysten kasvuohjelmaan Länsi-Uudenmaan ja Salon seudun Kasvupolulle on valittu 15 kasvupotentiaalisinta yritystä 49 hakijan joukosta. Yksi Kasvupolulle valituista yrityksistä on lohjalainen Katveturva Oy, jonka tuote mm. ehkäisee raskaiden ajoneuvojen katvealueilla tapahtuvia onnettomuuksia. Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

Yritykset, jotka pääsivät jatkoon asiantuntijoiden sparrattaviksi ovat Homnia, Thinger Solutions Oy, ValueSource Partners Oy, Aistio, Membook Oy, PixMoor Oy ja 3DTech Oy Salosta, 4Dream Ky, Katveturva Oy, Pumpa Design Oy ja Lohjan Teollisuuskatot Oy Lohjalta, Sanaskoti Oy Siuntiosta, Aviagroup Perttelistä, HookedByNorth Karjaalta sekä Jevelo Fiskarsista.

Yritysten liikeideat liittyvät esimerkiksi 3D-tulostukseen, ajoneuvoturvallisuuteen, kiinteistön olosuhteiden valvontaan, hankintatoimen kehittämiseen, asunnonvälitykseen, kierrätystekstiileihin, miehittämättömään ilmailuun, luonnonkosmetiikkaan ja digitaaliseen matkatoimistopalveluun.

Novago Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Tom Gammals on mukana prosessissa ensimmäistä kertaa.

“Hakijajoukko oli positiivinen yllätys alueen kasvuhalusta. Valintojen tekeminen oli vaikeaa, sillä niin lähtökohdat kuin tavoitteetkin olivat hyvin erilaisia. Se kertoo siitä, että joka alalta löytyy se ennakkoluulottomampi kehittäjä.”

Gammalsin mukaan joukkoa yhdisti lähinnä yksi asia: halu kasvaa. Myös itse kasvusuunnitelmia hän kuvaa realistisiksi.

Tuomaristoon kuuluvat Gammalsin lisäksi toimitusjohtaja Eero Hettula Länsi-Uudenmaan Kauppakamarista, toimitusjohtaja Jyrki Sjöholm Yrityssalo Oy:stä,

Mikko Mäkelä  Länsi-Uudenmaan Nordeasta, toimitusjohtaja Frank Hoverfelt Tammisaaren Energia Oy:stä ja kehitysjohtaja Kati Liikanen Uudenmaan Yrittäjistä.

Katveturva lisää raskaiden ajoneuvojen turvallisuutta

Yksi Kasvupolulle valituista on Katveturva, joka pyrkii parantamaan työkoneiden ja raskaan kaluston ajoneuvoturvallisuutta 360-teknologian avulla. Siinä kuljettajalle luodaan reaaliaikainen näkymä ajoneuvon ympäristöön lintuperspektiivistä, jolloin voidaan ehkäistä katvealueella tapahtuvia vahinkoja ja onnettomuuksia. Lisäksi valvontapalvelun

avulla ajoneuvoa voi seurata reaaliaikaisesti pilvipalvelun kautta, esimerkiksi ilkivalta- ja terroritapauksissa.

“Tämä ominaisuus on valitettavan ajankohtainen. Käytännössä tämän ominaisuuden avulla nähtäisiin missä ajoneuvo menee ja kuka sitä ohjaa, mikä on kuljettajan tilanne ja saadaan videomateriaalia tapahtuneesta,” toimitusjohtaja Petteri Kataja sanoo.

Kasvupotentiaali on ennenkaikkea raskaan ajoneuvokaluston määrässä.

“Pelkästään Suomessa on noin 150 000 ajoneuvoa, joiden ympärille jää pimeitä kulmia ja katvealueita ja joista aiheutuu vahinkoja joka päivä.”

Yrityksellä on asiakkaita mm. teollisuudessa, kuntasektorilla, infrarakentamisessa ja henkilö- ja tavaraliikenteessä.

Sparrausta Katveturva hakee kasvun rahoittamiseen, tiimin rakentamiseen ja kansainvälistymiseen. Sparrauksesta haetaan myös pysähtymisen paikkaa.

“PK-yrityksessä 80 prosenttia pitkän aikavälin tuloksesta tehdään strategisella työllä ja 20 prosenttia operatiivisella työllä, mutta käytännössä yrityksen arjessa työnjako ajallisesti menee juuri päinvastoin.”

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Mukaan valitaan 15 yritystä, joita sparrataan 4.5. ja 23.5. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10×45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Alueellinen tuomaristo valitsee 7.6. Kasvupolun semifinaalissa kaksi parasta yritystä, jotka etenevät jatkosparrauksiin ja  lokakuussa 2017 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Lisätietoja

Petteri Kataja, toimitusjohtaja Katveturva Oy, 0408486649, petteri.kataja@katveturva.fi

Janne Roiha, Kasvupolun fasilitoija, Kasvun Roihu Oy*, p. 044 034 2179 janne.roiha@roihu.com

Kasvu Open auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2017 tavoitteena on antaa maksutta sparrausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin 27 Kasvupolulla. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2017, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.
————————–
Kasvupolun mahdollistavat Novago, Länsi-Uudenmaan kauppakamari, Luksia, Laurea, Hangon satama, Tammisaaren energia, Yrityssalo ja Fiskars sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Sitra, Team Finland, Isku, Grano, Jyväs-Caravan, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Avance/Johtamiskoulutus, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Messut ja Keski-Suomen Liitto.
————————-
*Kasvun Roihu Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jykes Oy ja Aava & Bang Oy.