Pohjois-Pohjanmaalla sparrataan taas – viime vuoden voittaja laajentuu Saksan markkinoille

Kasvu Open kumppaneineen järjestää jo viidennen kerran Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolun. Alueen yritykset voivat koosta, iästä ja toimialasta riippumatta hakea mukaan eri alojen asiantuntijoiden sparraukseen. Viime vuoden Kasvupolun voittaja, Cajo Technologies, vei Kasvu Open Start Again -sarjan voiton.

Kasvu Open on sparrausohjelma, joka tarjoaa haastamista, rohkaisua ja apua yrityksesi kasvuhaasteisiin. Tänä vuonna etsitään jälleen alueen 15 kasvuhaluisinta yritystä BusinessOulun, Oulun kauppakamarin, Nordic Optionin, Oulunkaaren kuntayhtymän, OSAO:n sekä OAMK:n yhdistäessä voimansa Kasvupolun kumppaneina. Kaudella 2018 Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolun voittanut kempeleläinen lasermerkintäratkaisun valmistaja Cajo Technologies on ottamassa jälleen merkittäviä kasvuaskelia. Yritys laajentaa toimintaansa Saksaan berliiniläisen yhtiön tarjotessa Cajon lasermerkintäratkaisua palveluna asiakkailleen.

Niko Karsikas, Cajo Technologies toimitusjohtaja, kertoo Kasvu Openiin osallistumisesta olleen hyötyä näkemyksen saamiseen yrityksen kasvusuunnitelmaan ja hän kannustaakin yrityksiä koosta ja iästä riippumatta hakemaan mukaan.

”Minun on pakko sanoa, että ennen kun lähdettiin tähän skabaan, minä vähän epäilin, että pystyykö Cajon kasvuvaiheessa oleva yritys oikeasti samaan tästä joitain hyviä elementtejä, mutta nyt voin sanoa, että kyllä kannatti lähteä ja voin suositella myös muille kasvuyrityksille. Oikeastaan, olipa sitten ihan siemenvaiheessa, vähän pidemmällä tai sitten jos on Start Again –sarjassa, että on jo muutama vuosi takana ja on kenties löytynyt joku uuden tyylinen bisnesidea, niin tänne vain ja Myllärit mylläämään niin aika nopeasti pääsee jyvälle onko siinä bisneksessä ideaa.“ Karsikas sanoo.

Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolulle etsitään jälleen rohkeita yrityksiä ja sparrauksen lisäksi tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kasvu Openissa on jaossa myös valtakunnallinen palkinto ”Sijoittajan suosikki 2019”. Palkinto mahdollistaa saajalle jopa miljoonarahoituksen ja se toteutetaan yhdessä Innovestorin ja Nordean kanssa. Hakuaika on auki 17.3. saakka.

 

Startin ohjelma

Aika: 12.3. klo 8:00-10:00  Paikka: Oulu

Kasvupolun stattitilaisuudessa saat lisätietoa Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolusta, pääset kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja, sekä pääset verkostoitumaan alueen kasvuyrittäjäverkoston kanssa. Tapahtumassa kuulet näkemyksiä paitsi kasvuyrittäjyydestä, mutta myös sijoittajalta, ja siitä, kuinka nappaat yrityksellesi Kasvu Openin jakaman ”Sijoittajan suosikki 2019” miljoonapotin!

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Haku yrityksille on avoinna 17.3.2019 asti. Mukaan valitaan 15 yritystä, joita sparrataan 25.4. ja 14.5. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli Myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10×45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Alueellinen tuomaristo valitsee toisen Kiitoratapäivän päätteeksi kaksi parasta yritystä, jotka etenevät jatkosparrauksiin ja lokakuussa 2019 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Lisätiedot:

Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolku® -fasilitoija
Maria Häkkinen
045 130 3751
maria.hakkinen@roihu.com

Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolku® -apufasilitoija
Riina Haapasalmi
050 477 8779
riina.haapasalmi@roihu.com