UKK

Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi hakea mukaan Kasvupolku®-sparraukseen?

Kasvupolku®-sparraukseen voi hakea pk-yritys, jolla on y-tunnus ja halu kasvattaa liiketoimintaansa.

Yrityksen liikevaihdolle, toimialalle, sijainnille tai iälle ei ole kriteerejä. 

Mikä Kasvupolku® on minulle sopivin?

Voit valita Kasvupolun yrityksesi toimialan tai alueen mukaan.
Esimerkiksi jos yrityksesi on Tampereella ja sen toiminta keskittyy puurakentamiseen, voit hakea mukaan esimerkiksi joko Puurakentamisen Kasvupolulle tai Pirkanmaan Kasvupolulle.

Suurin ero eri Kasvupolkujen välillä ovat sparraajat, jotka vaihtelevat Kasvupoluittain. Kaikilla Kasvupoluilla on useiden eri alojen osaajia, mutta toimialakohtaisilla Kasvupoluilla sparraajat ovat etupäässä kyseisen toimialan asiantuntijoita.

Jos yrityksen pääkonttori on esimerkiksi Oulussa, voi olla käytännössä helpompi osallistua Oulun sparrauksiin kuin matkustaa Tampereelle. (Jos kyseessä on livepäivä.)

Mutta mikään ei estä hakemasta muualle kuin oman maakunnan sparraukseen. Matkailu avartaa!

Millä perusteella yritys pääsee mukaan Kasvupolulle ja menestyy sillä?

Kasvupolkujen tuomaristot arvioivat mukaan sparraukseen hakevia yrityksiä neljällä kriteerillä: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt.

Näitä asioita tarkastellaan hakemukseen/kasvuyritysanalyysiin täytettyjen tietojen valossa. Kriteerit ovat samat kaikilla Kasvupoluilla.

Kasvupoluilla sparraajat pisteyttävät tapaamansa yritykset. Nämä arviot vaikuttavat Kasvupolun tuomariston päätöksentekoon.

Miten Kasvupolku-prosessi käytännössä etenee?

Kasvupolku-prosessi etenee mukaan hakemisesta kauden päätökseen neljässä vaiheessa.

Ensimmäisessä vaiheessa kasvuyrittäjä täyttää hakemuksen haluamalleen Kasvupolulle. Tämän jälkeen tuomaristo arvioi Kasvupolulle hakeneet yritykset, joista valitut jatkavat Kasvupolun sparrauksiin.

Kahden sparrauspäivän jälkeen Kasvupolulta valitaan kaksi lupaavinta yritystä valtakunnalliseen kisaan Vuoden kasvuyritys -tittelistä. Kisaan ei ole pakko osallistua.

Valtakunnallisessa vaiheessa Kasvu Open -finalistit saavat lisää sparrausta.

Joukko kapenee syksyn mittaan TOP 10 -finalisteiksi. Kasvu Open Karnevaalissa finalistien joukosta valitaan Vuoden kasvuyritykset.

Kasvupolut toteutetaan keväällä, ja valtakunnallinen kilpailu käydään syksyllä. Kausi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa.

Ketkä yritystäni arvioivat?

Kun haet Kasvupolulle, yritystäsi arvioivat niiden Kasvupolkujen tuomaristot, joille haet. Tuomaristot koostuvat pääsääntöisesti Kasvupolun kumppaneista.

Kun yritys etenee Kasvupolulta valtakunnalliseen kilpailuun, yritystä arvioi valtakunnallinen tuomaristo. Sama tuomaristo valitsee Vuoden kasvuyritykset.

Miten Kasvu Open toimii digissä?

Tällä hetkellä kaikki Kasvu Open -tapahtumat toteutetaan digitaalisesti. Käytössämme ovat muun muassa webinaari- ja videokeskustelualusta Zoom sekä verkkotyötila Howspace.

Tarjoaako Kasvu Open muita yrityspalveluita kuin Kasvupolkuja?

Kasvu Open järjestää Kasvupolkujen lisäksi vuoden aikana useita muita yritystapahtumia ja webinaareja. Nämä tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Avoimet tapahtumapäivät keskittyvät pääsääntöisesti johonkin yrittäjyyden teemaan, jonka ympärille on rakennettu asiantuntijaohjelmaa.

Lisäksi kasvuyritykset voivat hyödyntää maksutonta kasvuyritysanalyysiä, joka antaa mahdollisuuden aloittaa oman kasvusuunnitelman työstämisen ajasta ja paikasta riippumatta.

Kasvu Open on yrityksille maksutonta. Miten se on mahdollista?

Kasvu Open on voittoa jakamaton organisaatio. Toimintamme perusta on omistajiemme ja kumppaneidemme palava halu auttaa yrityksiä ja edistää kasvua virallisten rakenteiden ulkopuolella tai niiden parhaita piirteitä yhdistellen.

Kasvu Openin valtakunnalliset kumppanit mahdollistavat Kasvu Openin toiminnan. Valtakunnallisten kumppaneiden lisäksi mukana on Kasvupolkujen kumppaneita, jotka ovat mukana toteuttamassa kauden Kasvupolkuja.

Kumppaneidemme ansiosta Kasvu Open -sparraus on yrityksille maksutonta. Myös avoimet tapahtumamme ovat maksuttomia.