UKK

Usein kysytyt kysymykset

TILAA UUTISKIRJE

Mikä Kasvupolku® on minulle sopivin?

Voit valita Kasvupolun yrityksesi toimialan tai alueen mukaan.
Esimerkiksi jos yrityksesi on Tampereella ja sen toiminta keskittyy puurakentamiseen, voit hakea mukaan esimerkiksi joko Puurakentamisen Kasvupolulle tai Pirkanmaan Kasvupolulle.

Suurin ero eri Kasvupolkujen välillä ovat sparraajat, jotka vaihtelevat Kasvupoluittain. Kaikilla Kasvupoluilla on useiden eri alojen osaajia, mutta toimialakohtaisilla Kasvupoluilla sparraajat ovat etupäässä kyseisen toimialan asiantuntijoita.

Jos yrityksen pääkonttori on esimerkiksi Oulussa, voi olla käytännössä helpompi osallistua Oulun sparrauksiin kuin matkustaa Tampereelle. Mutta mikään ei estä hakemasta muualle kuin oman maakunnan sparraukseen. Matkailu avartaa!

Millä perusteella yritys pääsee mukaan Kasvupolulle ja menestyy sillä?

Tuomaristot arvioivat yrityksiä neljällä kriteerillä: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt. Näitä asioita tarkastellaan hakemukseen/kasvuyritysanalyysiin täytettyjen tietojen valossa. Kriteerit ovat samat kaikilla Kasvupoluilla.

Kasvupoluilla sparraajat pisteyttävät tapaamansa yritykset. Nämä arviot vaikuttavat Kasvupolun tuomariston päätöksentekoon.

Miten Kasvupolku-prosessi käytännössä etenee?

Kasvupolku-prosessi etenee mukaan hakemisesta kauden päätökseen neljässä vaiheessa.

Ensimmäisessä vaiheessa kasvuyrittäjä täyttää hakemuksen haluamalleen Kasvupolulle. Tämän jälkeen tuomaristo arvioi Kasvupolulle hakeneet yritykset, joista valitut jatkavat Kasvupolun sparrauksiin.

Kahden sparrauspäivän jälkeen Kasvupolulta valitaan kaksi potentiaalisinta yritystä valtakunnalliseen kisaan Kasvu Openin voitosta.

Valtakunnallisessa vaiheessa Kasvu Open -finalistit saavat lisää sparrausta.

Joukko kapenee syksyn mittaan TOP 10 -finalisteiksi. Kasvu Open Karnevaalissa finalistien joukosta valitaan koko kauden voittajat.

Kasvu Open -kausi alkaa joka vuosi lokakuussa, kun haku ensimmäisille Kasvupoluille aukeaa. Haku tapahtuu tyypillisesti loka-huhtikuun aikana, Kasvupolut toteutetaan keväällä, ja valtakunnallinen kilpailu käydään syksyllä. Kausi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa.

Ketkä yritystäni arvioivat?

Kun haet Kasvupolulle, yritystäsi arvioivat niiden Kasvupolkujen tuomaristot, joille haet. Tuomaristot koostuvat pääsääntöisesti Kasvupolun kumppaneista.

Kun yritys etenee Kasvupolulta valtakunnalliseen kilpailuun, yritystä arvioi valtakunnallinen tuomaristo. Päätöksen koko kauden voittajista tekee valtakunnallinen tuomaristo.

Miten Kasvu Open toimii diginä?

Tällä hetkellä kaikkiin Kasvu Open -tapahtumiin voi osallistua myös digitaalisesti. Käytössämme ovat muun muassa webinaari- ja videokeskustelualustat Zoom ja GoToWebinar sekä verkkotyötila Howspace.

Kasvu Open -sparraus toteutettiin kaudella 2020 täysin diginä – laadusta tinkimättä. Lisäksi kaudella lanseerattiin webinaarituote sekä digitaalinen Kasvu Open Karnevaali. Lisäksi digitaalisten palvelujen joukkoon kuuluu kasvuyritysanalyysi, joka mahdollistaa kasvusuunnitelman työstämisen verkossa.

Tarjoaako Kasvu Open muita yrityspalveluita kuin Kasvupolkuja?

Kasvu Open järjestää Kasvupolkujen lisäksi vuoden aikana useita muita yritystapahtumia ja webinaareja. Nämä tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Avoimet tapahtumapäivät keskittyvät pääsääntöisesti johonkin yrittäjyyden teemaan, jonka ympärille on rakennettu asiantuntijaohjelmaa.

Lisäksi kasvuyritykset voivat hyödyntää maksutonta kasvuyritysanalyysiä, joka antaa mahdollisuuden aloittaa oman kasvusuunnitelman työstämisen ajasta ja paikasta riippumatta.

Kasvu Open on yrityksille maksutonta. Miten se on mahdollista?

Kasvu Open on voittoa jakamaton organisaatio. Toimintamme perusta on omistajiemme ja kumppaneidemme palava halu auttaa yrityksiä ja edistää kasvua virallisten rakenteiden ulkopuolella tai niiden parhaita piirteitä yhdistellen.

Kasvu Openin valtakunnalliset kumppanit mahdollistavat Kasvu Openin toiminnan. Valtakunnallisten kumppaneiden lisäksi mukana on Kasvupolkujen kumppaneita, jotka ovat mukana toteuttamassa kauden Kasvupolkuja.

Kumppaneidemme ansiosta Kasvu Open -sparraus on yrityksille maksutonta. Myös avoimet tapahtumamme ovat aina maksuttomia.