VASTUULLISUUS

Kasvu Open on olemassa yrityksiä varten

Meillä on selkärangassa yhteiskunnallisen hyvän tuottaminen: Sparraus on meidän vastuullisuustekomme. Autamme yrityksiä ratkomaan liiketoiminnan haasteita ja tuemme näin suomalaista työtä konkreettisella tasolla. Se on työtä, joka mm. vahvistaa yritysten – ja koko Suomen – kykyä nousta uudelle tasolle ja synnyttää uusia työpaikkoja.

Visiomme on auttaa jokaista suomalaista kasvuhaluista yritystä tavoittamaan hullunrohkeat unelmansa. Sen eteen teemme töitä joka päivä.

Kasvu Open, kuvituskuva 2023

VASTUULLISUUS TOIMINNAN YTIMESSÄ

Kasvu Openin toiminta perustuu vastuullisuuteen.

Kasvu Open tarjoaa yrittäjille maksutonta, matalan kynnyksen auttamista vapaaehtoisten sparraajien kanssa. Tarjoamalla maksutonta apua yrittäjille Kasvu Open vahvistaa yritysten kykyä ja osaamista toteuttaa kestävää kasvua ja hyvinvointia.” – Niina Ollikka, Suomalaisen työn liitto

 • Ihmiset ovat tärkein arvomme
  Kasvu Openin rekrytointiprosesseihin osallistuu koko tiimi. Tiimin hyvinvoinnista pitää huolta työterveydenhuolto ja välitön keskusteluyhteys toimitusjohtajan ja työntekijöiden kesken.
 • Suosimme aina kotimaista ja/tai paikallista työtä
  Välillisesti tuemme kymmenien suomalaisten yritysten toimintaa, kun valitsemme palveluntuottajia.
 • Jakamistalous kunniaan
  Toimistomme sijaitsee yhteisössä (Crazy Town), joka kannustaa yhteistyöhön ja tarjoaa mm. hyvinvointihetkiä ja oppimisen paikkoja. Yhteiset tilat ja tarvikkeet minimoivat omistamisen tarpeen. Olemme paperiton toimisto.
 • Kierrätämme ja käytämme uudelleen
  Kierrätämme tapahtumamateriaalit, suosimme kasviruokaa ja käytämme julkisia liikennevälineitä ja/tai kimppakyytejä.

YHTEISKUNNALLINEN YRITYS

Kasvu Open Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeus. Se on osoitus liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

Yhteiskunnallinen Yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

Kasvu Open on myös Suomalaisen Työn liiton jäsen ja jakaa sen arvomaailman sekä periaatteet. Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Sen tehtävänä on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. 

Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritykset

1 Luovat työpaikkoja Suomeen vahvistaen sekä taloudellista että yhteiskunnallista hyvinvointia.

2 Varmistavat työntekijöiden työturvallisuuden ja tukevat heidän osaamista, hyvinvointia, yhdenvertaisuutta sekä työyhteisön monimuotoisuutta.

3 Tunnistavat toiminnan olennaisimmat ympäristövaikutukset ja päästölähteet sekä toteuttavat toimenpiteitä, joilla minimoidaan näiden haitallisia vaikutuksia.

4 Huomioivat tuotannon ja toiminnan vastuullisuuden, myös hankinnoissa ja alihankintaketjussa.

RiverRecycle vastaanotti vastuullisuusteko-tunnustuksen vuonna 2023.

#VASTUULLISUUSTEKO -TUNNUSTUS

Kasvu Open jakaa vuosittain #vastuullisuusteko-tunnustuksen yhdelle Kasvupolku-ohjelmaan osallistuneelle yritykselle. Tunnustus on merkki yrityksen luihin ja ytimiin asti uppoavasta vastuullisuusajattelusta. Ensimmäinen tunnustus jaettiin vuonna 2021.

1 Vuonna 2021 tunnustuksen sai Dolea, joka valmistaa ekologisia, kierrätettäviä paperipillejä. Katso Dolea

2 Vuonna 2022 tunnustuksen sai SunUra Oy. Yritys tuottaa työllistämispalveluita yrityksille, julkiselle sektorille sekä muille työllistämistoimijoille. Katso SunUra

3 Vuonna 2023 tunnustuksen sain RiverRecycle. Yritys poistaa muovijätettä maailman joista. Yrityksen tavoite on estää muovijätteen pääsy valtameriin.