Mitä on sparraus?

Sparraus on meidän vastuullisuustekomme

Kasvu Open järjestää yrityksille maksutonta sparrausta, jonka idea on yrittäjien ja osaajien eli sparraajien kohtauttaminen.

Kasvu Openin sparrausohjelmissa yritykset tapaavat 6—7 eri sparraajaa (ohjelmasta riippuen, katso ohjelmat). Tapaamiset kestävät 45 minuuttia, ja ne toteutetaan digitaalisesti tai livenä. Jokainen tapaaminen on suunniteltu niin, että se kohtauttaa yrityksen ilmoittaman kasvuhaasteen ja sparraajan asiantuntemuksen.

Sparrauksessa yritys saa

  • räätälöityä sparrausta yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen
  • arvokkaita kontakteja
  • vertaistukea kasvun haasteisiin
  • yhteistyömahdollisuuksia mm. kumppaneiden, asiantuntijoiden ja osallistuvien yritysten kanssa

Sparrauksen idea on haastaa yritystä katsomaan asioita eri kulmista ja synnyttää uusia oivalluksia kasvun tueksi. Sparraustapaamiset ovat luottamuksellisia.

Ennen sparrausta liikevaihtomme oli 1,4 miljoonaa. Vuosi sparrauksen jälkeen se oli yli 2 miljoonaa, ja tulos oli parempi.

Sirkku Vahvaselkä-Vuorenpää, Ledi Group

SPARRAUKSEEN OSALLISTUNEITA YRITYKSIÄ

Vinkit sparraukseen

1. Valmistaudu sparraukseen etukäteen

Tiedä mitä haluat kehittää kasvun aikaansaamiseksi ja mihin asioihin haluat sparrausta. Tee kotiläksysi hyvin ja lähetä yrityksesi materiaalit ajoissa sparraajille.

2. Ole avoin ja rehellinen

Sparraajien kanssa käydyt keskustelut ovat täysin luottamuksellisia eikä asioista puhuta kolmansille osapuolille ilman yhteistä sopimusta. Kerro avoimesti kaikista toimintaan ja kasvuun vaikuttavista tekijöistä. Näin saat sparraukseen käytetylle ajalle aitoa vastinetta.

3. Osallista oikeat henkilöt

Jotta yrityksen tilaan voidaan pureutua kunnolla, paikalle tarvitaan tekijät, jotka tuntevat yrityksen perinpohjaisesti ja ovat sitoutuneita kasvun kehittämiseen.

4. Mieti konkreettisia tavoitteita ja tekoja niiden saavuttamiseksi

Keskustelu kehittämiskohteista ja tavoitteiden saavuttamisesta hyödyttää yritystäsi enemmän, kun esität konkreettisia välitavoitteita, joilla aiot saavuttaa pitkän tähtäimen tavoitteet.

5. Perehdy etukäteen sparraajien osaamisalueisiin

Hyödyt aidosti, kun olet miettinyt etukäteen, mitä sparraajan osaamisalueet tarkoittavat yrityksesi kohdalla. Näin sparraamiseen varattu aika saadaan käytettyä merkityksellisistä asioista keskustelemiseen yhteisen sävelen hakemisen sijaan.

6. Ole aktiivinen

Jos sparrauspäivässä jää jotain tärkeää sanomatta tai uusi ajatus tulee mieleen vasta seuraavana päivänä, ole rohkeasti yhteydessä sparraajien myös sparrauspäivien ulkopuolella.

Sparraus vauhditti Gugguun matkaa Saksan markkinoille

Gugguu lähti hakemaan Kasvu Openista ennen kaikkea ulkopuolista näkökulmaa yrityksen liiketoimintaan. Yrittäjät arvostivat sitä, että sparraajat ovat eri alojen asiantuntijoita ja heillä on monipuolista osaamista. 

SPARRAAJAT

Sparraukseen osallistuu joka vuosia satoja kasvuhaluisia pk-yrityksiä. Siksi sparraajiakin on reilusti yli 1600.

Kasvu Openin vihreätakkiset eivät itse sparraa yrityksiä. Sparraajat ovat asiantuntijoita ja osaajia, esimerkiksi markkinoinnin osaajia tai kokemusjohtajia.

Inka-Sofia Hokkanen, Kasvu Open

LISÄTIEDOT

Inka-Sofia Hokkanen
050 434 9943
inka-sofia.hokkanen@kasvuopen.fi