Kasvupolku®-sparrausohjelmat

Kasvupolku®-sparrausohjelmat sopivat kaikille kasvuhaluisille yrityksille.

Kasvupolku on alueellinen tai toimialakohtainen kokonaisuus, joka sisältää 2-3 tapahtumapäivää ja digitaalista työskentelyä oman aikataulun mukaan.

Kasvupolku-ohjelmien tavoite on sparrata yritysten liiketoimintaa, ratkaista yrittäjien kasvuhaasteita ja tehostaa verkostoitumista. Ohjelmat ovat maksuttomia.

Haku vuoden 2022 ohjelmiin on päättynyt.

LISÄTIEDOT
Vivi Pöntiö
050 570 3500, vivi.pontio@kasvuopen.fi

KASVUPOLKU – OHJELMAT 2022

KASVUPOLKU-SPARRAUSOHJELMAT

Kasvu Openin Kasvupolku-sparrausohjelmiin voivat hakea mukaan yritykset, joilla on y-tunnus ja vahva tahto kasvattaa yrityksen liiketoimintaa. Yrityksen liikevaihdolle, toimialalle, sijainnille tai iälle ei ole asetettu kriteerejä.

YRITYSVALINNAT

Sparrausohjelmissa on rajattu määrä paikkoja. Siksi jokaisella ohjelmalla on oma tuomaristo, joka käy läpi ohjelmaan tulleet hakemukset. Tuomaristo koostuu sparrausohjelman toteuttavien yhteistyökumppaneiden edustajista.

Yritykset valitaan hakemusten perusteella. Kaikkiin sparrausohjelmiin hakeneisiin yrityksiin ollaan yhteydessä hakuajan päätyttyä.

Vuonna 2021 järjestetyt sparrausohjelmat ja niihin valitut yritykset näet tästä.

SPARRAUSPÄIVÄT

Kasvupolku-sparrausohjelma sisältää 2-3 tapahtuma- eli sparrauspäivää ja digitaalista työskentelyä oman aikataulun mukaan. Tapahtumapäivät järjestetään joko livenä tai digitaalisesti Kasvu Openin digialustalla.

SPARRAAJAT

Sparrauspäivissä yrittäjä tapaa 6—7 sparraajaa. Sparraajat ovat esimerkiksi enkelisijoittajia, myynnin ja markkinoinnin osaajia ja kokemusjohtajia. Sparraajien tavoite on, että jokainen sparraus auttaa yrittäjää kehittämään yrityksen liiketoimintaa paremmaksi. Liiketoiminnan kehittämisen teemat, joihin yritys saa sparrausta, määrittelee yrittäjä. 

PALAUTE JA ARVIOINTI

Jokaisen sparraukseen jälkeen yritys saa sparraajalta sekä sanallista että numeraalista palautetta. Numeraalisessa arvioinnissa sparraajien arviointikriteerit ovat: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt. Sanallinen palaute voi olla vapaamuotoista, esimerkiksi yhteiseen keskusteluun liittyvää palautetta. Palautteen avulla yritys voi kehittää omaa liiketoimintaansa.

TOP 60 ja TOP 10

Kasvupolku-sparrausohjelmiin valitut yritykset voivat halutessaan osallistua kisaan Vuoden kasvuyritys -tittelistä. Yritys vahvistaa halunsa osallistua 1. sparrauspäivän jälkeen.

Kaikkien Vuoden kasvuyritys -kisaan ilmoittautuneiden yritysten joukosta valitaan sparraajien numeraalisten arvioiden perusteella TOP 60 -finalistit. Tälle joukolle tarjotaan mahdollisuus osallistua 3. sparrauspäivään, jossa yrityksiä sparraavat mm. Kasvu Openin valtakunnallisen tuomariston jäsenet.

Valtakunnallinen tuomaristo valitsee TOP 10 -finalistit 3. sparrauspäivän jälkeen tukeutuen omiin sparrauksissa antamiinsa pisteisiin ja kokemuksiin sekä sparraajien antamiin pisteisiin.

VUODEN KASVUYRITYS

Vuoden kasvuyritykset valitaan Kasvu Openin Kasvupolku-sparraukseen osallistuneiden kasvuyritysten TOP 10 -joukosta. Valinnat tekee Kasvu Openin valtakunnallinen tuomaristo.

Vuoden kasvuyritykset valitaan sarjoissa pieni ja keskisuuri. Lisäksi valtakunnallisella tuomaristolla on mahdollisuus yhteen kunniamainintaan.

Vuonna 2021 vuoden kasvuyritykseksi pienten yritysten sarjassa valittiin Luomoa Oy. Keskisuurten yritysten sarjan Vuoden kasvuyritys on Unikie Oy. Lue lisää

KASVUYRITYSTAPAHTUMA KASVU OPEN KARNEVAALI

Kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaali järjestetään vuosittain Jyväskylässä. Tapahtumassa mm. julkistetaan Vuoden kasvuyritys. Vuoden kasvuyritys 2022 valinnat julkistetaan Kasvu Open Karnevaalissa 3.11.2022 Jyväskylässä

”Jokaisen yrityksen on tervettä haastaa omia toimintamallejaan säännöllisesti. Näin asioita voi oppia tekemään vieläkin paremmin. Kasvu Open antoi tekemiseemme lisää positiivista virtaa.”