Kasvupolku-ohjelmat

Kasvupolku on yrityksille maksuton sparrausohjelma

Kasvupolku-ohjelmat ovat yrityksille, joissa on aitoa kasvuhalua ja kehittämisintoa. Vuoden kasvuyritys valitaan Kasvupolku-ohjelmiin osallistuneiden yritysten joukosta.

KASVUPOLKU-OHJELMISSA

  • saat arvokkaita kontakteja
  • opit kehittämään liiketoimintaasi
  • tapaat innostavia ja asiantuntevia sparraajia

Sparrausten teemat vaihtelevat myynnistä johtamiseen ja digitaaliseen kehitykseen – sinun yrityksesi toiveiden mukaan. Lue lisää →

Ennen sparrausta liikevaihtomme oli 1,4 miljoonaa. Vuosi sparrauksen jälkeen se oli yli 2 miljoonaa, ja tulos oli parempi.

Sirkku Vahvaselkä-Vuorenpää, Ledi Group

KASVUPOLKU-OHJELMAT 2024

Haku vuoden 2024 Kasvupolku-ohjelmiin on päättynyt.
Haku seuraaviin ohjelmiin alkaa vuoden 2025 alussa. Lisätiedot: info@kasvuopen.fi.

MIKÄ ON KASVUPOLKU?

Kasvupolku on maksuton sparrausohjelma yrityksille, joilla on y-tunnus ja roppakaupalla kasvuhalua.

Ohjelmissa yritykset saavat räätälöityä sparrausta, arvokkaita kontakteja ja yhteistyömahdollisuuksia.

Kasvupolku-ohjelmien määrä vaihtelee vuosittain. Valikoimassa on aina sekä alueellisia että teemakohtaisia ohjelmia. Vuosittain yli 200 yritystä ottaa askeleen lähemmäksi hullunrohkeita unelmiaan.

Kasvupolku-prosessi koostuu kolmesta tasosta:

  • hakemusvaihe
  • Kasvupolku-sparraukset
  • vapaaehtoinen Vuoden kasvuyritys -kisa

Kasvupolku® on Kasvu Openille rekisteröity tuotemerkki (®).


TASO 1: HAKEMUSVAIHE

1. VALITSE KASVUPOLKU

Valitse yrityksellesi sopiva Kasvupolku-ohjelma tai anna Kasvu Openille vapaat kädet, jolloin teemme ohjelmavalinnan puolestasi.

2. JÄTÄ YHTEYSTIETOSI

Aloita hakuprosessi jättämällä yhteystiedot nettisivulomakkeelle, ja saat sähköpostiin ohjeet kasvusuunnitelman eli Kasvuyritysanalyysin työstämiseen. 

3. TÄYTÄ KASVUYRITYSANALYYSI

Hae mukaan sparraukseen täyttämällä Kasvuyritysanalyysi. Valmis Kasvuyritysanalyysi on keino työstää oman yrityksen kasvusuunnitelmaa. Käsittelemme tietoja luottamuksellisesti. Kasvupolulla on oma tuomaristo, joka käy hakemukset läpi. Kasvuyritysanalyysin täyttäneiden joukosta valitaan yhteen Kasvupolku-ohjelmaan 15-20 yritystä kriteereillä kasvukyky, markkinapotentiaali, tiimi ja näytöt.

4. LIITY DIGIALUSTALLE

Kaikki mukaan hakeneet kutsutaan Kasvupolkujen digialustalle tutustumaan verkostoon ja maksuttomiin sparrauspalveluihin.

TASO 2: SPARRAUS

1. MEET & GREET

Sparraukset startataan digissä Meet & Greet -tapahtumalla, jossa tehdään prosessi ja porukka tutuksi. Inspiroidu kehittämisestä keynote-puheenvuoron ja ryhmäkeskustelujen siivittämänä.

2. ENSIMMÄINEN SPARRAUSPÄIVÄ

Ensimmäinen sparrauspäivä järjestetään etänä – tapaat 3-4 yrityskohtaisesti valittua asiantuntijaa sekä pitchaat liiketoimintasi muille osallistujille. Sparrauksen idea on haastaa yritystä katsomaan asioita eri kulmista ja synnyttää uusia oivalluksia. Tapaamiset ovat luottamuksellisia. Sparrauksen jälkeen yritys saa sparraajalta sekä sanallista että numeraalista palautetta. 

3. TOINEN SPARRAUSPÄIVÄ

Toinen sparrauspäivä järjestetään livenä. Asiantuntijatapaamisten lisäksi päivässä rutosti verkostoja ja kohtaamisia. 97% sparraukseen osallistuneista kokee sparrauksiin käytetyn ajan kannattavaksi. Lue kokemuksia sparrauksesta.

4. KONTAKTIT JA OPIT DIGIALUSTALLA

Kaikki työskentely ennen, aikana ja jälkeen sparrauksia tapahtuu Kasvupolkujen digialustalla. Huolellinen valmistautuminen sparrauksiin takaa onnistuneet tapaamiset – pääset muun muassa vaikuttamaan yrityksesi sparraajiin. Kaikki kontaktit ovat koko ajan kätesi ulottuvilla digialustalla!

TASO 3: KILPAILU

1. TOP 60 -YRITYKSET

Kaikista Kasvupolku-ohjelmista valitaan toisen sparrauspäivän jälkeen TOP 60 -yritysjoukko kisaamaan Vuoden kasvuyritys -tittelistä. Valinnat tehdään sparraajilta ja tuomaristolta prosessin aikana kerättyjen pisteiden sekä aktiivisuuden pohjalta. TOP 60 -yritykset jatkavat livenä järjestettävään kolmanteen sparrauspäivään. Paikalla on verkoston parhaat sparraajat ja potentiaalisimmat yritykset. Päivä sisältää 3-4 yrityskohtaista asiantuntijatapaamista, verkostoitumista ja tuomaristotapaamisen.

2. TOP 10 -YRITYKSET

Valtakunnallinen tuomaristo valitsee TOP 60 -joukosta kymmenen potentiaalisinta yritystä jatkoon Kasvupolun arviointikriteereiden mukaan. Kisa kovenee ja rima nousee – vastassasi on 59 kauden parasta yritystä.

3. KASVU OPEN KARNEVAALI

Suomen kymmenen lupaavinta kasvuyritystä nousee lavalle Kasvu Open Karnevaalissa pitchaamaan ja vastaamaan tuomariston tiukkoihin kysymyksiin. Kasvu Open Karnevaali on koko verkostolle avoin ja maksuton tapahtuma – tule nauttimaan tunnelmasta, ohjelmasta ja uusista tuttavuuksista!

4. VUODEN KASVUYRITYS

Vuoden kasvuyritys valitaan vuosittain Kasvu Open Karnevaalissa Kasvupolku-ohjelmiin osallistuneiden yritysten joukosta. Katso Vuoden kasvuyritykset, TOP 10 – ja TOP 60 -yritykset alkaen vuodesta 2011.

Vivi Pöntiö, Kasvu Open

LISÄTIEDOT

Vivi Pöntiö
050 439 8988
vivi.pontio@kasvuopen.fi