Mikäli tarvitset apua kasvuun joko myynnin tai yrityskauppojen alueella pystyn ehkä auttamaan.

Myynnin kasvattamisen osalta lähdemme purkamaan kysymystä asiakkaan näkökulmasta, ei tuotteen. Keskitymme peruskysymyksiin. Hienoja termejä (tai jargoniaa) ovat lead generation, segmentointi, myyntiprosessi, kanavastrategia jne. mutta lähestymme näitä aivan arkisilla kysymyksillä joihin etsitään vastauksia olemassa olevan tiedon kautta, kysellen ja kokeillen. Löydetään teille käytännönläheisiä ja toteutettavissa olevia ratkaisuja millä myynti saadaan kasvuun. Siis konkreettisia arjen tekoja.

Yrityskauppojen osalta pystyn auttamaan kaikissa kaupan vaiheissa ja rooleissa, koska olen tehnyt niitä “kädet savessa”. Myös kansainväliset kaupat ovat tuttuja. Pyrin parhaaseen palveluun.

Työkokemukseni on enemmänkin laaja kuin keskittynyt – hyvässä ja pahassa. Myynnin saralla olen vastannut suurista kauppasopimuksista ja johtanut sekä kehittänyt myyntiä. Kumppanien osalta tuttuja ovat niin kanavamyynti kuin strategisemmat kumppanuudet maailman suurimpien teknologiayritysten kanssa (Nokia, HP, Microsoft jne.). Myös strategiatyötä ja taloushallintoakin on tullut tehtyä. Kaikkia näitä omassa työssä toteuttaen, ei konsultin roolissa. Nyt toimin yrittäjänä (yrityskaupat, myynnin kasvattaminen, talousjohtaminen) mutta olen ollut töissä niin suurissa yhtiöissä (esim. Toyota), keskisuurissa (esim. F-Secure), kasvuyrityksissä (esim. Pointsec) kuin startupeissa. Kansainvälistä kokemusta on etenkin Eurpoopasta ja Pohjois-Amerikasta. Yrityskauppoja on tullut tehtyä pienestä paikallisesta second hand-liikkeestä kohtuullisen suuriin kansainvälisiin kauppoihin (+10M€).