Artolla on lähes kahden vuosikymmenen kokemus uusien liiketoimintojen käynnistämisestä, erityisesti digitaalisten palveluiden osalta, niin telekommunikaatio kuin media-aloilta. Hän on työskennellyt Suomen lisäksi niin Pohjoismaissa kuin Aasiassa (Kiina ja Etelä-Korea) uusien liiketoimintojen ja niiden kehittämisen parissa.

Arto on ollut kasvattamassa liiketoimintoja koko työikänsä, esim. ennen nykyistä tehtäväänsä 4 vuotta suomalaisten yritysten liiketoimintojen ja myynnin kasvattamista Kiinassa ja sitä ennen kasvattamassa uusia liiketoimintoja mm. Telialla ja Nelonen Medialla.

Artolla on vankka tausta startup-toiminnan, yrittäjyyden ja näiden kehittämisen osalta. Hän on myös työskennellyt lukuisten yritys- ja startup-kiihdyttämöjen kanssa niin suomessa kuin ulkomailla. Lisäksi Arto on erittäin hyvin verkostoitunut pääomasijoitus- ja rahoituskentän (VC, PE, enkelit, jne) kanssa sekä tuntee mm. Business Finlandin rahoitusinstrumentit.

Artolla on tuotantotalouden diplomi-insinöörin tutkinto Aalto yliopistosta (ent. Teknillinen korkeakoulu) ja osallistuu aktiivisesti Aalto yliopiston mentorointi- ja alumnitoimintaan.