Minulle on henkilökohtaisesti erittäin tärkeää työskennellä suomalaisten yritysten ja niiden uusien kansainvälisten liiketoimintojen käynnistämisen hyväksi. Olen koulutukseltani kemian tekniikan diplomi-insinööri ja työskennellyt noin 20 vuotta globaaleilla markkinoilla, kaikilla mantereilla yksityisellä ja julkisella puolella. Minulla on myös kokemusta menestyksellisestä ;public private yhteistyöstä. Työtehtäviini on kuulunut muun muassa korporaatiotason strategioiden kehittäminen, täysin uusien kansainvälisten liiketoimintojen ja liiketoimintamallien luominen sekä käynnistäminen, myynti ja markkinointi, innovaatio- ja tuotekehityksen kanssa toimiminen sekä toimintaprosessien kehittäminen. Nykyisessä tehtävässäni,;Senior Business Advisor;, tapaan yritysedustajia Smart and Clean, Smart cities, Smart Buildings, Circular Economy ; substanssialueilta viikottain.

Minulla on aktiivinen kontaktiverkosto, johon kuuluu yritysten johtoa, kaupunkien elinkeinoyhtiöitä (esim. Helsinki, Espoo, Vantaa), alueellisia kehityskeskuksia (esim. LADEC, Business Oulu, KOSEK, Turun seudun kehittämiskeskus, Rovaniemen Kehitysjne.), ministeriöitä (YM, MMM, TEM, UM ja LVM) ja tutkimuslaitoksia (esim. VTT, Aalto, Helsingin Yliopisto). Rahoituslaitoksista tunnen kehityspankit (WB, ADB, IDB sekä AfDB) energia- ja ilmastonmuutokseen liittyvän rahoituksen osalta.

Tunnen laajasti eri toimialoja: erilaiset anturiteknologiat, hydrologia, meteorologia, uusiutuva energia (tuuli ja aurinko), energiatehokkaat ratkaisut esim. tarpeenmukainen ilmastointi rakennuksissa, rakentamiseen liittyvät anturiteknologiat, rakennusten sisäilmanlaatuun liittyvät ratkaisut, ulkoilman monitorointi, kemian teollisuus, kylmätekniset ratkaisut/ympäristöystävälliset kylmäaineet, sää ja ilmastonmuutokseen liittyvät liiketoiminnat esim. lentokenttäjärjestelmät, tiesääratkaisut jne.

Uskon, että laajan toimialatietämykseni sekä kontaktiverkostoni (Eurooppa, USA, Aasia ja Afrikka) avulla pystyn auttamaan yrityksiä ja avaamaan uusia kansainvälisiä liiketoimintoja suomalaisille yrityksille.

Irma Ylikangas on toiminu Kasvun Osaajana Smartwatcher Oy:lle.