Terveiset Etelä-Pohojammaalta, Olen Lahtisen Juha ja viimeiset 20 vuotta tällä suunnalla, mutta Keski-Suomessa ja pääkaupunkiseudullakin olen asunut ja tehnyt töitä.

Haluan jakaa omaa kokemustani ja kertoa myös kansainvälistymisessä ja kasvussa matkan varrella tehdyistä virheistäkin, sillä niitäkin on tullut tehtyä, ettei toisten tarvitse tehdä ainakaan samoja virheitä.

Olen toiminut koko urani liiketoiminnan kehittämisen, yritysten johdon ja erityisen myynnin ja viennin parissa, hankintatoimikaan ei ole vieras. Tällä hetkellä olen Export Makerin tiimissä ja autan PK- ja Midcap-yrityksiä viemään tuotteitaan maailmalle.

Minulla on monipuolinen n. 25 vuoden kokemus eri teknologiateollisuuden yhtiöiden tj:nä tai liiketoiminnan vetorooleista, näihin on aina liittynyt vienti- ja uusasiakashankintavastuita.

Koulutukseltani olen insinööri ja sielultani myyntimies.

Uskon pitkäjänteiseen yhteistyöhön liiketoimintakumppanuuksissa, rehellisyyteen sekä maalaisjärjen käyttöön. Näitten avulla olen tehnyt vientikauppaa yli 60 maahan rakentaen jälleenmyyjäverkostoja Eurooppaan, Amerikkaan ja Aasiaan. Olen asunut Suomen lisäksi Ruotsissa ja Indonesiassa. Muuttokontti Jenkkeihin oli joskus jo pakattuna, mutta projekti meni jäihin kalkkiviivoilla. Olen osakkaana kolmessa PK-yrityksessä ja lisäksi teen hallitustyötä ja strategian kehitystä PK-yrityksissä ja olen Pohjanmaan hallituspartnereiden jäsen.

Tämä kokemus on antanut hyvän kuvan liiketoiminnasta erilaisissa ympäristöissä sekä käytännön kokemuksen erilaisten yritysten välisestä yhteistyöstä. Liiketoimintaa pitää kehittää ja verkostoitua ja ne ovat avainasioita kehitettäessä pitkäaikaisia yhteistyösuhteita kansainvälisessä kaupassa.
Kontaktiverkostossani on paljon ihmisiä ympäri maailman ja minä haluan antaa itseni, kokemukseni ja osaamiseni sparrattavan käyttöön ja autan löytämään kontakteja verkostostani. Haluan oppia lisää, kehittää ja kehittyä yhdessä yritysten kanssa.