Rauhaniemi on valtakunnallisesti palkittu yrittäjä, CEO ja hallitusammattilainen. Hän perusti ensimmäisen yrityksensä vuonna 1997, opiskelujen ohessa, ollessaan 22 vuotias. Sen yrityksen hän kasvatti 46%:n vuosikasvutahdilla, laman läpi, exitiin. Hän on rekrytoinut tiimejä, toteuttanut muutosjohtajuutta ja myynyt sadoittain asiantuntija projekteja.

Hänen vahvuutensa on käytännön kokemus, yhdistettynä jatkuvaan opiskeluun ja laajoihin verkostoihin. Voisi sanoa, että vahvuus on monipuolisuus. Laajojen ja monimutkaistenkin kokonaisuuksien nopea hahmottaminen ja kiteyttäminen – jotta yrityksen asiakkaat osaavat ostaa yritykseltä paremmin. Hän katsoo asioita nopeasti useasta eri näkökulmasta ja kykenee löytämään yrityksien kovan ytimen, aidot erottuvuustekijät kilpailijoihin nähden. Hän on ollut perustamassa kymmeniä yrityksiä ja mukana useissa fuusioissa sekä liiketoimintakaupoissa.

Jos muutamaan lukuun, reilun 20 vuoden matkaa kiteyttäisi, niin hän on rakentanut yritys- ja tuote-brändejä, tehnyt strategista markkinointiviestintää yli 700 eri asiakkuudelle, tehnyt palvelujen muotoilua, yritysten muotoilua, kehittänyt liiketoimintasuunnitelmia – niistä yli 100 kansainvälisille markkinoille ja valmentanut yli 600 yrityksen johtoa eri toimialoilla ( avainteemoina johtaminen, strateginen suunnittelu, markkinointiviestintä ja brändit, työkulttuurin rakentaminen sekä asiakaspalvelu – kaikessa toki teknologia huomioituna).

Hän on työuransa aikana ollut niin työnantaja, yrittäjä kuin työntekijäkin, joten hän osaa ymmärtää eri osapuolten tarpeita ja motiiveja. Hän on ollut myös toimitusjohtaja, partner, art director, strategi, advisor, pörssiyhtiön hallituksenjäsen ja startup yrittäjä, joten käytännön kokemus ja toisen ihmisen asemaan asettuminen on hänen vahvuutensa. Kuten hän itse usein sanoo, tittelit eivät ole kiinnostavia eivätkä määrittäviä tekijöitä vaan halu auttaa yrityksiä.

Työ on hänelle elämäntapa vaikkei toki elämän tärkein asia, se sija kuuluu perheelle.

Hän on visionääri, ahkera tekijä sekä miellyttävä neuvottelu kumppani.

Rauhaniemen historia: Valtakunnallinen yrityspalkinto, tehdystä tyäurasta kutsu Presidentin Itsenäisyyspäivän vastaanotolle Linnan juhliin, vahva verkosto ja liiketoimintaosaaminen. Hänen 22 vuotiaana perustamansa Dot Designin listattiin yhdeksi menestyneimmistä yrityksistä Keski-Suomessa, sijalle 101 / 15 300:sta ja alansa menestyneimmäksi (Analyysiyksikkä Balance-Kauppalehti,TEM, 2010). Hän on talouselämä-lehden yksi 35:sta bisnestähdestä Suomen yritysmaailman nuorista lupauksista.