Hei, olen työelämän aktiivinen ja monipuolinen uudistaja, johtamisen valmentaja ja tietokirjailija. Teen työtä mielekkäämmän, merkityksellisemmän ja menestyvämmän Suomen hyväksi. Erityisesti minua kiinnostaa kasvu ja sen perustana oleva johtaminen, osaaminen ja uudistumiskyky – niin yksilöiden, yhteisöjen kuin yritysten.

Olen ollut sparraajana Kasvu Openinssa joka vuosi 2019 lähtien useilla alueellisilla Kasvupoluilla (Keski-Uusimaa, Kymenlaakso, Pirkanmaa, Pohjois-Savo) sekä Digital health- ja Koulutusvienti – kasvupolku-ohjelmissa. Viime vuonna sparrasin myös Espoossa todella menestyviä TOP60-yrityksiä.

Näissä keskusteluissa on aina lähdetty liikkeelle sparrattavan yrityksen tarpeista ja kysymyksistä. Paneudun huolellisesti jokaisen yrityksen tilanteeseen ennakkoon ja näin yhteinen aika käytetään tehokkaasti. Usein minulta kysytään käytännön neuvoja ihmisten johtamiseen, muutoksiin ja vaikkapa siihen, miten saadaan henkilöstö mukaan kehittämään tai mitä huomioitava rekrytoinnissa.

Keskusteluissa on tullut esille myös muutosvastarinta tai se, ettei johtamiselle oikein löydy aikaa. Tuon vinkeilläni apua mm. johtamisen selkeyteen, tavoitteellisuuteen, motivaation ja hyvinvoinnin teemoihin sekä viestinnän ja vuorovaikutuksen lisäämiseen. Myös tulevaisuuden osaamisista keskustelen mielelläni, kun toimin luottamustehtävissä sekä Suomen Yrittäjien osaamisen valiokunnassa (2018-2024) ja Opetushallituksen Osaamisen ennakointifoorumissa (2021-2024).

Mukana siis pk-yritysten kehittämisessä ja kasvussa tänäkin vuonna. Miten voin olla avuksi sinulle ja yrityksellesi?

Minut löydät somekanavista omalla nimelläni. Mielelläni verkostoidun Linkedinissä.

Riitta Hyppänen
riitta.hyppanen@cmhr.fi
www.riittahyppanen.fi