Olen johtamisen valmentaja ja konsultti, kasvun buustaaja, yrittäjyyden ylistäjä. Yrittäjänä olen toiminut jo yli 15 vuotta ja sitä ennen isoissa teknologian alan suurissa kotimaisissa ja kansainvälisissä konserneissa henkilöstöjohtajana. Olen ollut vaikuttamassa johtamisen kehittämisen ja kasvun hankkeissa sekä haastavissa muutostilanteissa eri toimialojen eri kokoisten yritysten kanssa.

Kasvu tai yrityksen ”restart” vaatii strategista ajattelua, rohkeutta kohdata nykytilanne ja nähdä mahdollisuudet. Erityisen kiinnostavaa on omistajavaihdokset, yrityskaupat ja fuusiot. Näissä teemoissa sparraan mielelläni kuin myös käytännön toimenpiteiden hahmottamisessa – oli sitten kyse osaamisen vahvistaminen, henkilöstön vähentäminen (yt) tai uudet rekrytoinnit.

Mottoni: ”Kaikki kiteytyy kasvuun”. Ratkaisevaa on kyky oppia ja hyödyntää luottamus- ja osaamispääomaa. Tässä pääoman kasvattamisessa korostuu viestintä yrityksen sisällä kuin myös markkinointiviestintä yrityksen sidosryhmille. Tässä työssä aktiivisena some-vaikuttajana, bloggaajana ja tietokirjailijana tsemppaan mielelläni.

Työn lisäksi vaikutan aktiivisesti luottamustehtävissä mm. yrittäjäyhdistyksissä (Suomen Yrittäjät osaamisvaliokunta, Kymen Yrittäjät ry hallituksen varajäsen, Kouvolan Yrittäjät ry hallituksen jäsen) sekä Kymenlaakson Korkeakouluyhdistyksen hallituksessa. Lisäksi vaikutan kaakkoisen Suomen kasvuun ja hyvään johtamiseen tähtäävässä perustamani verkoston kautta (KAS Henry). Osallituin myös aktiivisesti nopean toiminnan joukkoihin FastExpertTeams-verkostossa (LUT tietojohtamisen hanke).

Olen innoissani digitaalisista ratkaisuista ja uusista mahdollisuuksista. Olen saanut tästä jopa uuden ”nimenkin”: DigiRiitta :). Minut löydät somekanavista omalla nimelläni (Linkedin, Twitter, Instagram, Facebook) ja tietysti verkkosivuiltani www.riittahyppanen.fi

Riitta Hyppänen
riitta.hyppanen@cmhr.fi