Energiainnovaatioiden Kasvupolku®: Voittajaksi valittiin Calefa Oy

Energiainnovaatioiden Kasvupolun voittajaksi valittiin hollolalainen Calefa Oy. Kasvupolun kunniamaininnan sai turkulainen IndustrySim Ltd.

Kasvupolun tuomaristo koki, että voittajayritys, Calefa Oy, täytti kaikki tuomariston kriteerit. Bisnesidea on olemassa ja yritys on todistanut, että tuote toimii. Selkeä asiakastarve ja kysyntä, lisäksi yritys edistää yhteiskunnan energiankierrätystavoitteita.

Calefa Oy toteuttaa teollisuudelle hukkalämmön uusiokäyttöratkaisuja aina ratkaisun suunnittelusta toteutukseen saakka, avaimet käteen-periaatteella. Aiemmin taivaalle tai lauhdutusveteen päätynyt hukkalämpö hyödynnetään asiakasyrityksen omassa prosessissa tai kiinteistöjen lämmityksessä uudelleen tai myydään esimerkiksi kaukolämpöverkoon. Hukkalämmön uusiokäyttö vähentää merkittävästi sekä asiakkaan energiakustannuksia että kasvihuonekaasupäästöjä.

Kunniamainitussa yrityksessä, IndustrySim Ltd., tuomaristo näki kasvupotentiaalia. Pelillistäminen on tulevaisuutta! Yritys mahdollistaa teollisuuden simuloinnin ja koulutuksen.

IndustrySim Virtual Platform tuottaa virtuaalisia pelejä, joissa demonstroidaan teollisuusalan haasteita. Realistiset pelit jäljittelevät automaatioltaan ja optimoinniltaan oikeita pelejä tarjoten aidon pelikokemuksen. Ekonomiset näkökulmat teollisuuden prosesseissa on myös huomioitu läpi pelien. 

Yritykset etenevät valtakunnalliseen finaaliin 100 parhaan kasvuyrityksen joukkoon. Finalistijoukosta valitaan Startup ja Start Again -sarjojen parhaat yritykset valtakunnallisessa Kasvu Open Karnevaalissa. Tapahtuma järjestetään 23.-24.10.2019 Jyväskylässä.

Kasvupolun tuomaristo, kumppanit ja osallistujat

Tuomaristoon kuuluvat Tuukka Toivonen (Landis+Gyr), Päivi Laitila (Motiva), Hannu Pikkarainen (Helen), Elina Lehtomäki (Caruna), Hans-Alexander Öst (Vaasan Sähkö) ja Tiina Mikkola (Jyväskylän Energia).

Energiainnovaatioiden Kasvupolun polkukumppanit ovat Caruna, Helen, Landis+Gyr, Vaasan Sähkö j Motiva.

Kasvupolun maksuttomaan sparraukseen osallistuivat myös Salusfin Oy ja NDC Networks Oy Espoosta, Tammi Kiinteistötekniikka ja Ampner Oy Vaasasta, Jatiko Oy Turusta, Satamatieto Oy Kotkasta, 21TDMC Group Oy Helsingistä, SpinDrive Oy Joutsenosta, BrightCharger Europe Oy Ltd Muuramesta, Finnstainless Oy Multialta, Sunsampo.com Oy Lahdesta, Finrenes Oy Tampereelta sekä TercoSys Oy Jyväskylästä.

Kasvupolun lisätiedot

Maria Häkkinen
045 130 3751
maria.hakkinen@roihu.com

Aleksi Saarinen
041 548 8762
aleksi.saarinen@roihu.com