Hämeen Kasvupolku®: Voittajaksi valittiin Vuohelan Herkku Oy

Hämeen Kasvupolun voittajaksi valittiin lahtelainen Vuohelan Herkku Oy. Kasvupolun kunniamaininnan sai heinolalainen VVR-Wood Oy.

Kasvupolun tuomariston valintakriteerit olivat aidosti näkyvä halu kasvaa, tiimi, skaalautuvuus, innovatiivisuus. Myös yrityksen vaikutus oman alueen kehitykseen sekä yhteiskunnallinen vaikuttavuus olivat merkityksellisiä arviointiperusteita.

Tuomariston vakuutti Vuohelan Herkku Oy:n hyvät tuotteet, joilla hyvä brändi ja vahva kysyntä. Tiimillä nähtiin vahvaa kasvutahtoa sekä hyvä ote liiketoiminnan kehittämiseen. Yrityksellä on valmius sekä valtavat mahdollisuudet toteuttaa suunniteltua kasvustrategiaa myös globaalisti.

Vuohelan Herkku Oy on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista gluteenittomien leipomotuotteiden valmistajista, ja ainoa, joka on koko ajan keskittynyt ainoastaan gluteenittomien tuotteiden valmistukseen. 

Kunniamainittu VVR-Wood Oy:n vientisuunnitelma, kontaktit ja strategia kansainvälisille markkinoille olivat tuomariston mielestä hyvät. Puurakentaminen nähtiin vahvana suomalaisena vientituotteena, jolle on kysyntää.

VVR Wood toimittaa puurakenteisia elementtejä sekä ratkaisuja ammattirakentajien kohteisiin. Yrityksen erityisosaamistamme ovat kilpailukykyiset, nykyaikaiset ja ekotehokkaat puupohjaiset ratkaisut. Kaiken minkä yritys valmistaa se myös suunnittelee, asentaa ja urakoi. 

Yritykset etenevät valtakunnalliseen finaaliin 100 parhaan kasvuyrityksen joukkoon. Finalistijoukosta valitaan Startup ja Start Again -sarjojen parhaat yritykset valtakunnallisessa Kasvu Open Karnevaalissa. Tapahtuma järjestetään 23.-24.10.2019 Jyväskylässä.

Kasvupolun tuomaristo, kumppanit ja osallistujat

Kasvupolun tuomaristoon kuuluvat Timo Wallenius (Henkilöstörahastopalvelut), Päivi Leppänen (Ladec), Jussi Eerikäinen (Hämeen Kauppakamari), Kari Sartamo (Hämeen ELY-keskus), Emma Joki (Rantalainen), Heikki Mäkilä (Heinolan kaupunki), Henna Erkamo (Koulutuskeskus Salpaus) ja Sanna Rautio (Avidly Agency).

Kasvupolulla mukana ovat polkukumppanit Hämeen Kauppakamari, Ladec, Hämeen ELY-keskus, Heinolan kaupunki, Henkilöstörahastopalvelut, Rantalainen, Avidly Agency, Koulutuskeskus Salpaus ja Vierumäki.

Kasvupolun sparraukseen osallistuivat myös SuperApp, Cool Factory Oy, Statzon Oy, Puine Ky, Outward Bound Finland ja EkoFin Oy Lahdesta, Heila Oy Heinolasta, Ultimate Hockey Corps Oy Padasjoelta, Asensiot Oy Lempäälästä, Suomen Käsityöteollisuuden Oy Forssasta, SmartDog Oy Riihimäeltä, Pickdelso Oy Vantaalta sekä Janakkalan Elsa ja Pauli Kodit Oy Janakkalasta.

Kasvupolun lisätiedot

Emma Varis, 040 485 5999

emma.varis@bang.fi

Kasvu Open on valtakunnallinen sparrausohjelma pk-yrityksille, joka auttaa yrityksiä niiden kasvuhaasteissa. Sparraus on valituksi tulleille yrityksille maksutonta. Vuoden 2019 aikana noin 400 yrityksen kasvusuunnitelmaa sparrataan yli tuhannen asiantuntijan voimin. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2019, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.

*Aava&Bang Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jyväskylän kaupunki ja Kasvun Roihu Oy.