Helen Ventures vauhdittaa tulevaisuutta

Koronaviruksen aiheuttamaa poikkeustilaa on luonnehdittu vuoden 2020 mustaksi joutseneksi. Tällainen odottamaton ja erittäin epätodennäköinen tapahtuma muuttaa koko talouden toimintaympäristöä. Emme tiedä milloin ajat normalisoituvat, mutta me Helen Venturesilla koitamme edetä suunnitelmiemme mukaan. 

Tiimimme on etätöissä ja henkilökohtaiset tapaamiset startupien ja kanssasijoittajien kanssa hoidetaan nyt erilaisin videotyökaluin, mutta tavoitteemme pysyvät samoina. Sijoitamme 50 miljoona euroa kaikista innovatiivisimpiin startupeihin, jotka ravistelevat energia-alaa.

Helen Ventures toteuttaa Helenin strategiaa, jonka yhtenä tavoitteena on kasvua ja uusiutumista tukeva kumppaniverkosto. Yhtenä työkaluna ovat vähemmistösijoitukset siemen- ja kasvuvaiheen startupeihin. 

Kasvurahoituksen lisäksi voimme tarjota startupeille esimerkiksi pilotointimahdollisuuksia, avata ovia ja tuoda monipuolista osaamista liiketoiminnan kehittämiseen. Viemme energia-alaa rohkeasti yhdessä eteenpäin.

Etsimme potentiaalisia sijoituskohteita sekä Suomesta että laajemminkin Euroopasta.

Läpileikkaavana teemana on digitaalisuus, joka on yksi energiamurroksenkin keskeisiä ajureita. Olemme kiinnostuneita startupeista, joiden digitaalisia innovaatioita, voidaan soveltaa energiasektoriin. 

Kaiken kaikkiaan sijoitusteemamme kattavat laajan otoksen toimialoja, joilla on oma tärkeä roolinsa tulevaisuuden hiilineutraalin energiajärjestelmän luomisessa. Olemme kiinnostuneet muun muassa seuraavista toimialoista:

  • Sähköinen liikenne
  • Puhtaan ja uusiutuvan energian teknologiat
  • Älykkäät alueelliset ratkaisut ja älykkäät kiinteistöt 
  • Hajautetun energiajärjestelmän hallinta ja ohjaus, älykkäät sähköverkot, pienoissähköverkot, energian varastointi
  • Kiertotalous ja kierrättäminen
  • Hiilineutraalisuus ja hiilinielut

Onko sinun startupillasi idea, joka ratkoo näillä toimialoilla esiintyvää ongelmaa? Ota yhteyttä ja vauhditetaan ratkaisua yhdessä!