Kasvupolku vei kohti globaaleja markkinoita

Kempeleläinen Cajo Technologies osallistui Kasvupolku®-sparrausohjelmaan vuonna 2018.

Cajo Technologies Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Niko Karsikas paljastaa jatkuvan kehittymisen olevan hänen intohimonsa. Yritys osallistui keväällä 2018 Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolku-sparrausohjelmaan, eteni valtakunnalliseen finaaliin, ja lopulta voitti Kasvu Open 2018 start again -sarjan.

– Voitto on hieno tunnustus Cajolle ja tiimille, jolle voitto on ennen kaikkea osoitettu. Olemme onneksi onnistuneet kasvaessakin säilyttämään ketterän toimintatavan ja yhtiön inhimilliset arvot. Yksi mottomme onkin: Meillä tehdään töitä tosissaan, muttei totisena, sanoo Karsikas.

Ennen Kasvu Openin sparrausohjelmaan mukaan lähtemistä Karsikas pohti, pystyykö Cajo Technologies Oy:n kasvuvaiheessa ollut yritys saamaan ohjelmasta elementtejä ja vinkkejä kasvun tueksi. Huoli osoittautui turhaksi.

Karsikas huomasi nopeasti, että Kasvu Open -sparrauksesta on hyötyä sekä siemenvaiheessa että jo pidemmällä kehityksessä oleville yrityksille.

– Saimme hyviä ulkopuolisten asiantuntijoiden näkemyksiä yhtiön kasvuun ja kansainvälistymiseen. Todella antoisaa oli myös se, että mukana oli paljon hienoja kasvuyhtiöitä ja samanhenkisiä kasvuyrittäjiä, joiden kanssa pääsi keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia.

Kempeleläinen Cajo Technologies Oy on innovatiivinen lasermerkintäjärjestelmien valmistaja.

Sparraus kaivaa kasvupotentiaalin esiin

Matkan Kasvu Openin sparrausohjelmassa Niko Karsikas koki todella mielenkiintoisena, ja hän kehottaa muitakin yrityksiä lähtemään mukaan.

– Suomi tarvitsee kasvuyrittäjiä ja kasvuyrityksiä. Kasvu Open on yksi hyvä formaatti arvioida kasvun elementtejä ja kasvupotentiaalia.

Karsikkaan näkemys tulevaisuudesta on valoisa. Hän näkee Cajon viiden vuoden kuluttua globaalina toimijana sadan miljoonan euron liikevaihdolla. Tavoitetta kohti vievä jatkuva kehittyminen kuuluu kiinteästi yrityksen tulevaisuuden suunnitelmiin, sillä Karsikas näkee kasvuyrittämisen jatkuvana kehittymisenä.

LUE: Cajon lasermerkintälaitteille on myönnetty Avainlippu (Cajo Technologies)