TARINOITA YRITTÄJISTÄ

Tarinoita yrittäjistä, joista jokaisen tarina on kuulemisen arvoinen

Yrittäjät ovat luovia hulluja, maailmanparantajia ja sattuman kuljettamia. Tarinoita yrittäjistä -sarjassa yrittäjät kertovat tarinoita siitä, miten he ovat rooliinsa päätyneet. Tarinoiden lomassa käy selväksi, että suomalaiset yrittäjät on tehty unelmista, rohkeudesta ja tavoitteesta parantaa maailmaa.

Tarinoita yrittäjistä -kaudella 1 (2022) mukana ovat Emmy Clothing, RPS, Spindrive ja VideoVisit. Kaudella 2 (2023) ovat mukana Hetkinen, Ledi Group, Meeat ja Tracegrow.

Tarinat ovat tuottaneet Kasvu Open ja Nordea.

Kausi 2
HETKINEN

Mona Isotupa on suomalaista metsää rakastava puuseppä, joka ei ole tehnyt päivääkään puusepäntöitä. Silti hänen yrityksensä ytimessä on puu, sen muotoilu ja monipuolinen hyötykäyttö.

“Mä olen aina ollut visionääri, sellainen ideanikkari. Tavallaan olen tiennyt aina, että haluan yrittäjäksi.“

Mona Isotupa on turkulaiSen Hetkisen perustaja ja toimitusjohtaja.

Hetkinen on suomalainen luonnonkosmetiikkabrändi, jonka juuret ovat syvällä pohjoismaisessa luonnossa.

Kausi 2
LEDI GROUP

Eskarissa pakolla juustoa syönyt Sirkku Vahvaselkä-Vuorenpää päätti, että kun hänestä tulee aikuinen hän pelastaa lapset ilkeiltä aikuisilta. Opintojen jälkeen hän perusti yksityisen päiväkodin, jota pyöritti 20 vuotta.

“Eräänä marraskuisena iltana sain puhelun: Olisitko valmis myymään sun päiväkodin? Vuonna 2019 aloitin Ledi Groupissa ja olin ihan o-ou, mihin mä rupesin.”

Sirkku Vahvaselkä-Vuorenpää on muuramelaisen Ledi Groupin hallituksen jäsen. Vesa Vuorenpää, Sirkun puoliso, on yrityksen toimitusjohtaja.

Ledi Group suunnittelee, valmistaa ja asentaa valomainoksia, teippauksia, suurkuvatulosteita sekä yritysilmeitä.

Kausi 2
MEEAT

Mikko Karell on entinen lihamies, nykyinen “muumies”.  Hän sanoo, että jokaisen ihmisen on nyt aika ymmärtää, että lihan tilalle tarvitaan jotain muuta.

“Lihan myyminen tappiolla on ihan helvetin huono bisnes. Sen takia syntyi Muu -brändi.“

Mikko Karell on espoolaisen MeEatin perustaja ja toimitusjohtaja.

MeEat kehittää herkullisia ja kestäviä kasvipohjaisia tuotteita, joilla on helppo korvata liha arkisissa ja tutuissa resepteissä.

Kausi 2
TRACEGROW

Kun Kimmo Hyvärinen kesällä 2022 jätti paikkansa Tracegrow’n  hallituksessa, hän ei aavistanut, että vielä saman vuoden syyskuussa hän vetäisi jalkaan yhtiön toimitusjohtajan saappaat.

“Tehtiin Mikon kanssa ikään kuin läpsystä vaihdot uusissa rooleissa. Tämä yhdessä tekeminen on sellainen perintö, mitä ehdottomasti meidän pitää jatkaa yhtiössä.”

Kimmo Hyvärinen on kärsämäkeläisen Tracegrow’n toimitusjohtaja. Mikko Joensuu on yrityksen entinen toimistujohtaja, nykyinen operatiivinen johtaja.

Tracegrow’n  paristojätteestä valmistama maatalouslannoite  tarjoaa ratkaisun globaaliin jäteongelmaan.

Kausi 1
SPINDRIVE

Janne Heikkinen, mies Pohjois-Karjalan metsistä opiskeli insinööriksi Lappeenrannan LUT-yliopistossa. Siellä metsämököttäjästä kasvoi toimitusjohtaja yritykseen, jonka missio on taistella ilmastonmuutosta vastaan magneettilaakereiden avulla.

Janne Heikkinen on lappeenrantalaisen Spindrive Oy:n toimitusjohtaja ja perustajaosakas. Spindriven teknologian avulla teollisuudessa voidaan käyttää vähemmän energiaa tai vastaavasti saadaan energiaa talteen prosesseista, joissa se on heitetty hukkaan aikaisemmin.

Kausi 1
RPS

Samuli Huuhtanen on kädentaidoiltaan vaatimaton mies, josta tuli panimoyrittäjä ilman käsitystä siitä, miten olutta pannaan. Oikealla tiimillä ja yrittäjän mahdollisen luonnevian ansiosta (tai takia) Huuhtasen pienpanimon tuotteita on valittu Suomen parhaiksi.

Samuli Huuhtanen on kuopiolaisen pienpanimo RPS Brewing Co:n toimitusjohtaja ja perustajaosakas. RPS lataa tiskiin kotimaista käsityötä: oluita, lonkeroita ja juomasekoituksia.  RPS on yksi Suomen palkituimmista pienpanimoista Suomen Paras Olut – kilpailuissa. 

Kausi 1
EMMY CLOTHING

Hanna Autio hermostui vaatenyssäköihin, jotka pesiytyivät lapsiperheen kotiin. Hän kasasi omat nurkissa nukkuvat vaatteet ja kavereilta kerätyt vaatteet yhteen ja perusti second hand -verkkokaupan.

Hanna Autio on lohjalaisen verkkokauppa Emmy Clothing Oy:n perustaja ja operatiivinen johtaja. Yrityksen toimitusjohtaja on Timo Huhtamäki. Emmy haluaa inspiroida kuluttajia second hand-markkinoille, sillä jokainen käytettynä ostettu vaate vähentää tarvetta tuottaa uutta.

Kausi 1
VIDEO VISIT

Esa Ojala on audiografiikan pioneeri, jonka huoli äiteen hyvinvoinnista sai Ojalan tarttumaan toimeen. Näin syntyi ikäihmisille etähoitopalveluja tarjoava yritys, jossa tärkein arvo ei ole raha.

Esa Ojala on järvenpääläisen perheyritys VideVisit Oy:n toinen perustaja ja entinen toimitusjohtaja, joka nauttii eläkepäivistä puolison ja yrityksen toisen perustajan Rita Ojalan kanssa. Perheen lapset Juhana Ojala (nyk. toimitusjohtaja), Katariina Ojala, Matias Ojala ja Eveliina Ojala jatkavat perheyrityksessä.

TARINOITA YRITTÄJISTÄ YHTEISTYÖSSÄ


YRITYSTARINOITA