TARINOITA YRITTÄJISTÄ

Rohkeus on sitä, että uskaltaa ajatella isosti.

Tarinoita yrittäjistä -sarjassa neljä yrittäjää kertoo oman yrityksensä synnystä ja hetkistä, joita yrittäjän arjessa on. Jaksoissa puhutaan rohkeudesta, jaksamisesta ja vastuullisuudesta, mutta myös lapsuuden haaveista ja perheen merkityksestä yrityksen sekä yksilön kasvulle.

Tarinat on tehty yhteistyössä videolla esiintyvien yrittäjien, Kasvu Openin ja Nordean kanssa.

”Kaikkia kiinnostaa koneet”

Janne Heikkinen, mies Pohjois-Karjalan metsistä opiskeli insinööriksi Lappeenrannan LUT-yliopistossa. Siellä metsämököttäjästä kasvoi toimitusjohtaja yritykseen, jonka missio on taistella ilmastonmuutosta vastaan magneettilaakereiden avulla.

Janne Heikkinen on lappeenrantalaisen Spindrive Oy:n toimitusjohtaja ja perustajaosakas.

Spindriven teknologian avulla teollisuudessa voidaan käyttää vähemmän energiaa tai vastaavasti saadaan energiaa talteen prosesseista, joissa se on heitetty hukkaan aikaisemmin.

”Kun kerran toimehen ryhtyy”

Esa Ojala on audiografiikan pioneeri, jonka huoli vanhan äiteen hyvinvoinnista toisella paikkakunnalla, Ilmajoella, sai Ojalan tarttumaan toimeen. Näin syntyi ikäihmisille etähoitopalveluja tarjoava yritys, jossa tärkein arvo ei ole raha.

Esa Ojala on järvenpääläisen perheyritys VideVisit Oy:n toinen perustaja ja entinen toimitusjohtaja, joka nauttii jo eläkepäivistä puolison ja yrityksen toisen perustajan Rita Ojalan kanssa.

Perheen lapset Juhana Ojala (nyk. toimitusjohtaja), Katariina Ojala, Matias Ojala ja Eveliina Ojala jatkavat perheyrityksessä, jonka johtoajatus on kantaa vastuuta yhteiskunnan ikäihmisten hyvinvoinnista.

Kivi, paperi, sakset

Samuli Huuhtanen on kädentaidoiltaan vaatimaton mies, josta tuli panimoyrittäjä ilman käsitystä siitä, miten olutta pannaan. Oikealla tiimillä ja yrittäjän mahdollisen luonnevian ansiosta (tai takia) Huuhtasen luotsaaman pienpanimon tuotteita on valittu Suomen parhaiksi.

Samuli Huuhtanen on kuopiolaisen pienpanimo RPS Brewing Co:n toimitusjohtaja ja perustajaosakas.

RPS lataa tiskiin kotimaista käsityötä: oluita, lonkeroita ja juomasekoituksia.  RPS on yksi Suomen palkituimmista pienpanimoista Suomen Paras Olut – kilpailuissa. 

”Me ollaan tässä number 1”

Hanna Autio hermostui vaatenyssäköihin, jotka pesiytyivät lapsiperheen kotiin. Hän kasasi omat nurkissa nukkuvat vaatteet ja kavereilta kerätyt vaatteet yhteen ja perusti second hand -verkkokaupan.

Hanna Autio on lohjalaisen verkkokauppa Emmy Clothing Oy:n perustaja ja operatiivinen johtaja. Yrityksen toimitusjohtaja on Timo Huhtamäki.

Emmy haluaa inspiroida kuluttajia second hand-markkinoille, sillä jokainen käytettynä ostettu vaate vähentää tarvetta tuottaa uutta.

YHTEISTYÖSSÄ