TARINOITA YRITTÄJISTÄ

HETKINEN (2023)

“Mä olen aina ollut visionääri, sellainen ideanikkari. Tavallaan olen tiennyt aina, että haluan yrittäjäksi.“

Mona Isotupa on suomalaista metsää rakastava puuseppä, joka ei ole tehnyt päivääkään puusepäntöitä. Silti hänen yrityksensä ytimessä on puu, sen muotoilu ja monipuolinen hyötykäyttö. Isotupa on turkulaisen Hetkisen perustaja ja toimitusjohtaja.

LEDI GROUP (2023)

“Eräänä iltana sain puhelun: Olisitko valmis myymään sun päiväkodin? Kun Ledi Groupissa ja olin ihan o-ou, mihin mä rupesin.”

Sirkku Vahvaselkä-Vuorenpää päätti eskarissa, että kun hänestä tulee aikuinen hän pelastaa lapset ilkeiltä aikuisilta. Vahvaselkä-Vuorenpää on muuramelaisen Ledi Groupin yksi omistaja ja hallituksen jäsen. Vesa Vuorenpää on yrityksen toimitusjohtaja.

MEEAT (2023)

“Lihan myyminen tappiolla on ihan helvetin huono bisnes. Sen takia syntyi Muu -brändi.“

Mikko Karell on entinen lihamies, nykyinen “muumies”.  Hän sanoo, että jokaisen ihmisen on nyt aika ymmärtää, että lihan tilalle tarvitaan jotain muuta. Karell on espoolaisen MeEatin perustaja ja toimitusjohtaja.

TRACEGROW (2023)

“Tehtiin Mikon kanssa ikään kuin läpsystä vaihdot uusissa rooleissa. Tämä yhdessä tekeminen on sellainen perintö, mitä ehdottomasti meidän pitää jatkaa yhtiössä.”

Kun Kimmo Hyvärinen kesällä 2022 jätti paikkansa Tracegrow’n  hallituksessa, hän ei aavistanut, että vielä saman vuoden syyskuussa hän vetäisi jalkaan yhtiön toimitusjohtajan saappaat. Hyvärinen on kärsämäkeläisen Tracegrow’n toimitusjohtaja. Mikko Joensuu on yrityksen entinen toimitusjohtaja, nykyinen operatiivinen johtaja.

SPINDRIVE (2022)

Lapsena halusin olla roskakuski, poliisi ja sitten seuraavana varmaan insinööri.” 

Janne Heikkinen, mies Pohjois-Karjalan metsistä opiskeli insinööriksi Lappeenrannan LUT-yliopistossa. Siellä metsämököttäjästä kasvoi toimitusjohtaja yritykseen, jonka missio on taistella ilmastonmuutosta vastaan magneettilaakereiden avulla. Heikkinen on lappeenrantalaisen Spindrive Oy:n toimitusjohtaja ja perustajaosakas.

RPS (2022)

Kun ihmiset kuulee että olen panimoyrittäjä, aika usein tulee sellaisia hyviä puujalkavitsejä.”

Samuli Huuhtanen on kädentaidoiltaan vaatimaton mies, josta tuli panimoyrittäjä ilman käsitystä siitä, miten olutta pannaan. Oikealla tiimillä ja yrittäjän mahdollisen luonnevian ansiosta (tai takia) Huuhtasen pienpanimon tuotteita on valittu Suomen parhaiksi. Huuhtanen on kuopiolaisen pienpanimo RPS Brewing Co:n toimitusjohtaja ja perustajaosakas.

EMMY CLOTHING (2022)

Lähipiiriltä kyselin, että olisko vaatteita, joita haluatte laittaa myyntiin. Sillä tavalla saatiin viitisen sataa vaatetta kerättyä, ja niillä avattiin verkkokauppa.

Hanna Autio hermostui vaatenyssäköihin, jotka pesiytyivät lapsiperheen kotiin. Hän kasasi omat nurkissa nukkuvat vaatteet ja kavereilta kerätyt vaatteet yhteen ja perusti second hand -verkkokaupan. Autio on lohjalaisen verkkokauppa Emmy Clothing Oy:n perustaja ja operatiivinen johtaja.

VIDEO VISIT (2022)

”Ei kaikki tarvitse olla aina rahassa mitattuna. Me pystymme tällä mitä me ollaan tehty levittämään hyvää miljoonille kansalaisille ympäri maailmaa.”

Esa Ojala on audiografiikan pioneeri, jonka huoli äiteen hyvinvoinnista sai Ojalan tarttumaan toimeen. Näin syntyi ikäihmisille etähoitopalveluja tarjoava yritys. Ojala on VideoVisit Oy:n toinen perustaja ja entinen toimitusjohtaja, joka nauttii eläkepäivistä puolison ja yrityksen toisen perustajan Rita Ojalan kanssa.

TARINOITA YRITTÄJISTÄ YHTEISTYÖSSÄ


LISÄÄ YRITYSTARINOITA