Smart City Kasvupolku®: Voittajaksi valittiin Mapita Oy

Smart City Kasvupolun voittajaksi valittiin helsinkiläinen Mapita Oy. Kunniamaininnan sai espoolainen Air0 Oy.

Tuomaristo koki, että Mapita Oy:llä on heti kansainvälinen palvelu, vahvat referenssit ja syvä substanssiosaaminen. 

Mapita Oy vastaa Maptionnaire-pilvipalvelun suunnittelusta ja ylläpidosta. Maptionnairen avulla käyttäjä voi suunnitella ja julkaista karttapohjaisen kyselyn tai vuorovaikutusalustan, hallinnoida jo toteutettuja kyselyitä ja ladata sekä analysoida kertynyttä aineistoa. Maptionnaire muuntaa ihmisten palautteet muotoon, joka palvelee kaupunkisuunnittelua ja pääksentekoa tehokkaasti. Maptionnaire ratkoo vuorovaikutuksen haasteita ja sujuvoittaa viestintää.

Kunniamaininnan saaneella Air0 Oy:llä on tuomariston mukaan ilmeinen kansainvälinen markkina ja todella vahva ja erittäin skaalautuva tuote. 

Air0 valmistaa ensiluokkaisia sisäilmanpuhdistimia, joilla on erittäin korkea puhtaan ilman tuotto sekä suodatustehokkuus, jotka takaavat sen, että ilma puhdistuu koko huoneessa, ei vain puhdistimen välittömässä läheisyydessä. Erinomainen puhdistustulos saadaan aikaan Air0:n patentoidulla smAIRt teknologialla, joka yhdistää sähköisen ja mekaanisen puhdistuksen uniikilla ja optimaalisella tavalla.

Yritykset etenevät valtakunnalliseen finaaliin 100 parhaan kasvuyrityksen joukkoon. Finalistijoukosta valitaan Startup ja Start Again -sarjojen parhaat yritykset valtakunnallisessa Kasvu Open Karnevaalissa. Tapahtuma järjestetään 23.-24.10.2019 Jyväskylässä.

Smart City Kasvupolulla olivat mukana myös Convion OyCozify OyDimensium Oy Espoosta, CHAOS Architects OyLumine Lighting Solutions OyNeuroflux Oy Helsingistä, Citynomadi Oy Tampereelta, eRENT Solutions Oy ja Pilaster Oy Turusta, Flexbright Oy Haukiputaalta, Lehtovuori Oy Ylöjärveltä, Loiste Energia Oy Kajaanista sekä Masinotek Oy Vantaalta.

Tuomaristoon kuuluivat Mika Kovanen Rambollilta, Pekka Helin YIT:ltä, Tuomas Qvick Schneider-Electricisiltä, Timo Ruohomäki Forum Virium Helsingistä sekä Antti Ruuska VTT:ltä.

Lisätiedot

Matti Härkönen, 040 578 2688 

matti.harkonen@roihu.com

Kasvu Open on valtakunnallinen sparrausohjelma pk-yrityksille, joka auttaa yrityksiä niiden kasvuhaasteissa. Sparraus on valituksi tulleille yrityksille maksutonta. Vuoden 2019 aikana noin 400 yrityksen kasvusuunnitelmaa sparrataan yli tuhannen asiantuntijan voimin.. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2019, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.

Smart City Kasvupolun kumppaneina toimivat YIT, Forum Virium Helsinki, VTT, Schneider Electric ja Ramboll.

*Kasvun Roihu Oy on Kasvu Open -tapahtumien valtuutettu järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jyväskylän kaupunki ja Aava & Bang Oy.