Arcteq Relays: Älyverkon suojauslaitteilla jalansijaa kansainvälisille markkinoille
Vaasalaisen Arcteq Relays Ltd:n liiketoiminta on lähtenyt liikkeelle tilanteesta viisi pöytää ja kahvinkeitin. Kansainväliseen markkinaan menestyksekkäästi kasvanut yritys on ponnistanut pitkälle niistä ajoista. Yrityksessä ollaan erityisen ylpeitä siitä, että yrityksen kasvu on saatu aikaan puhtaasi tiimityöllä.
– Teemme kauppaa 50 maassa ja palkkaamme koko ajan lisää ihmisiä, toisin sanoen meidän toiminnallamme on jo jonkun tason sosiologinen vaikutus.Olemme varsin ylpeitä siitä, että olemme tällä alalla päässeet yrityksenä tähän pisteeseen ja luoneet suomalaisena yrityksenä jalansijaa tällaisella alalla, sanoo Arcteqin toimitusjohtaja Juha Arvola.
Arcteq kehittää ja valmistaa suojareleitä eli älyverkon suojalaitteita. Suojareleet ovat eräänlaiset sähköverkkojen automatisoinnin aivot. Suojareleiden yksi tehtävä on suojella verkkoa vikatilanteissa sekä ihmisiä sen ympärillä.Sen lisäksi suojareleet tuovat käyttäjälle hyödyllistä tietoa verkon tilanteesta ja kunnosta niin vikatilanteissa kuin normaalissa käytössäkin.
Arcteqin visio on tehdä asiat koko ajan paremmin ja kasvaa orgaanisesti sekä kannattavasti seuraavan kymmenvuotisstrategian ajan. Yrityksessä on vahva näkemys siitä, että oman toiminnan kehittäminen on lähtökohta kasvulle.
Kasvukivut kuriin ja tiimi huipputikkiin
Arcteqin suurin haaste on kasvukivut, joita on pyritty kontrolloimaan. Arvola uskoo, että esimerkiksi johtoryhmätyöskentelyä kehittämällä, kasvua voisi hallita tehokkaamin ja suunnitelmallisemmin.
Arcteq oli mukana Kasvu Openissa Pohjanmaan Kasvupolulla kaudella 2019. Sparrauksessa Arcteq sai sparraajilta ideoita muun muassa kasvun kehittämiseen ja hyvän tiimin virittämiseen huipputikkiin. Yrityksessä kasvun myötä jo nousseessa fiiliksessä, että jotain on tehty oikein, saatiin vahvistusta Kasvu Openissa.
-Sen olen huomannut, että aina kun astuu oman kuplansa ulkopuolelle – tässä tapauksessa Kasvu Openin Kasvupolulle- , oppii aina jotain uutta ja osaa katsoa asioita eri perspektiivistä. Panostamme jatkuvasti siihen, että oppiminen ei saa loppua.