ONIT Sport ponnisti Seed Villagesta kansainvälisiin yhteistyökuvioihin

Kasvu Openin kiihdyttämöohjelman aikana luodut verkostot toimivat ponnahduslautana täysin uudelle vaiheelle ONIT Sportin taipaleella.


– Meillä on nyt yrityksenä edessä ratkaisun hetket. Kunnianhimoinen taival tähän pisteeseen tuskin olisi samanlainen ilman Kasvu Openin sparrausohjelmia, ONIT Sportin toimitusjohtaja Laura Andelin toteaa.

Yritys osallistui Seed Villageen, koska kiihdyttämöohjelman teema, teknologia ja hyvinvointi, oli täysin heidän alaansa.

Verkostoituminen ja mentorointi oli tuolloin hyvin alkuvaiheessa olevalle kasvuyritykselle olennaisen tärkeää. Sparrauksen aikana luotiin tiukkoja katsauksia yrityksen toimintaan ja solmittiin elintärkeitä verkostoja. Nyt yritys tähtää kansainvälisille markkinoille.

Psyykkisen valmennuksen edelläkävijä

ONIT Sport on kehittänyt markkinoille mobiilisovelluksen, jonka avulla urheilevat lapset ja nuoret sekä huippu-urheilijat voivat saada tukea psyykkiseen valmennukseen.

Innovaatio syntyi käytännön tarpeesta.

– Tuotimme alunperin psyykkisen valmennuksen palveluita urheilusektorille. Tätä kautta oivalsimme, millaisia palveluita alalta puuttuu.

Oivalluksesta syntyi SKILLS-mobiilisovellus, jonka kautta voi toteuttaa urheilijan psyykkistä valmennusta laadukkaasti. Skaalautuva innovaatio on mahdollistanut ONIT Sportin kasvun kohti kansainvälistä markkinaa.

ONIT Sport'in SKILLS-mobiilisovelluksen näyttöjä.

Sparraus mahdollisti kasvuloikan

Seed Village avasi ONIT Sportille selkeän näköalan TKI-toiminnan mahdollisuuksiin ja astetta isompaan ajatteluun. Sparrauksessa saatu tieto eri rahoitusmahdollisuuksista on varmistanut, etteivät ne enää mene ohi suun.

Olemme hakeneet rahoituksia ja myös saaneet niitä. Rahoituksessa innovaation kehitysvaiheen tukeminen on kuitenkin meidän kokemuksessa pullonkaula, joka pitäisi huomioida tulevaisuudessa paremmin, Andelin sanoo.

Sparrauksen myötä syntyi Andelinin mukaan uudenlaista uskallusta ja tahtotilaa. Tästä on puolestaan ollut seurauksena erilaisia kasvupolkuja.

Seed Villagen sparraajat kannustivat hakemaan kansainvälisiin kasvuohjelmiin ja nyt olemme käyneet jo kahdessa.

Toinen näistä ohjelmista oli Jyväskylä Business Rally, jonka aikana ONIT Sport tapasi espanjalaisen LaLigan edustajan.

– Tästä avautui meille aivan huikeita mahdollisuuksia. Viime vuonna teimme yhteisen sosiaalisen median kampanjan ja tänä keväänä menemme LaLigan pääkonttorille pitchaamaan tuotettamme.

Laura Andelin, ONIT Sport

“Seed Village nousee kasvuohjelmien kärkikaartiin, koska siinä aihepiiri on rajattu. Se tekee sisällöstä napakkaa ja hedelmällistä.”
– Laura Andelin

Napakka ja tehokas Seed Village

– Olemme osallistuneet useampiin kasvuohjelmiin, mutta Seed Village on ehdottomasti yksi napakimmista ja tehokkaimmista ohjelmista, missä olemme olleet, Andelin sanoo.

Andelin kokee, että Seed Village on yrityksen näkökulmasta oivallisesti optimoitu ajankäytön suhteen. Sparrauksen aihealueet ja itse sparraajat on tarkoin valittu vastaamaan juuri oman yrityksen tarpeita ja lähtökohtia.

Kaikkiin yrityksen tulevaisuuden näkökulmasta keskeisiin kysymyksiin saatiin ammattitaitoista ja perehtynyttä sparrausta.

– Sparraajat olivat tutustuneet tosi huolellisesti jo etukäteen meidän toimintaan ja tilanteeseen. Punainen lanka oli kaikille selvä ja jokainen sparraaja tarkasteli sitä eri näkökulmasta.

Andelin suosittelee Seed Villagea erityisesti niille yrityksille, joilla on jo hieman kristallisoituneempi visio oman yrityksen ydintoiminnasta.

– Tässä ohjelmassa voi mentoreilta kysyä jo tosi tiukkoja ja spesifejä kysymyksiä. Parhaan hyödyn saa irti, kun ne kysymykset ovat jo tiedossa.

Haku Seed Village: Optimal Human Performance & Wellbeing -kiihdyttämöön on auki 2.4.– 5.5. 2024. Lue lisää & hae!

ONIT Sport on urheilevien lasten ja nuorten psyykkisen valmennuksen toteuttamiseen ja kehitystyöhön erikoistunut asiantuntijayritys, jonka asiakaskunta koostuu harrastajista huippu-urheilijoihin.

Psyykkinen valmennus ja monipuoliset mielen taidot kuuluvat jokaiselle urheilijalle ajasta, paikasta, taustasta ja resursseista riippumatta.