Energiainnovaatioiden Kasvupolku® tuo esille energia-alan moninaiset bisnesmahdollisuudet

Energia-ala on murroksessa, joka luo alan perinteisille toimijoille tarpeen ja sitä kautta mahdollisuuden kehittää omaa toimintaansa ja palvelumallejansa. Tämä murros synnyttää kasvuyrityksille uusia bisnesmahdollisuuksia. Tämän vuoksi Caruna, Helen, Landis+Gyr, Motiva ja Vaasan Sähkö ovat yhdistäneet voimansa toteuttaakseen keväällä 2019 Energiainnovaatioiden Kasvupolun, etsiäkseen kasvuyrityksiä, joiden ratkaisut voisivat tuoda lisäarvoa joko heidän omaan toimintaansa tai heidän loppuasiakkailleen.

Kasvupolun kumppanit hakevat Energiainnovaatioiden Kasvupolulle kasvuyrityksiä, jotka tuottavat uudenlaisia ja innovatiivisia ratkaisuja alalle. Ratkaisut voivat liittyä mm. datan hyödyntämiseen, energiavarastoihin, sähköiseen liikenteeseen, kotiautomaatioon, energiatehokkuuteen tai hajautettuun tuotantoon. Kasvupolun kumppanit ovat kiinnostuneita myös yrityksistä, jotka ovat tuottaneet esimerkiksi erilaisia digitaalisia ratkaisuja täysin toiselle toimialalle, mutta jotka voisivat tuoda lisäarvoa myös energia-alalla.

Energiainnovaatioiden Kasvupolku käynnistyy 12. helmikuuta 2019 Helsingissä järjestettävällä Digiälykäs huominen -tapahtumalla. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Smart Digital Kasvupolun kanssa ja se on avoin ja maksuton kaikille, jotka ovat kiinnostuneita digitalisaation tuomista bisnesmahdollisuuksista ja energia-alan tulevaisuudesta. Tapahtuman jälkeen kasvuyrityksillä on aikaa jättää hakemuksensa Energiainnovaatioiden Kasvupolulle 24.4. saakka. Hakemuksensa jättäneiden yritysten joukosta Kasvupolun kumppaneista koostuva tuomaristo valitsee 15 yritystä, jotka pääsevät sparraamaan omaa kasvusuunnitelmaan, kasvattamaan omia verkostojaan ja löytämään uusia bisnesmahdollisuuksia Kasvupolulta.

Kasvupolun aikataulu

Kasvupolku starttaa kaikille avoimessa Digiälykäs huominen -tapahtumassa 12.2.2019. Haku Energiainnovaatioiden Kasvupolulle on auki 24.4. asti. Hakuajan jälkeen Kasvupolun tuomaristo valitsee hakemusten perusteella polulle mukaan sparrattavaksi 15 yritystä. Mukaan valitut yritykset saavat sparrausta kahdessa Kiitoratapäivässä, jotka järjestetään 28.5. ja 18.6. Kiitoratapäivässä kukin yritys tapaa päivän aikana viisi liike-elämän asiantuntijaa 45 minuutin tapaamisissa, joissa pureudutaan kunkin yrityksen kasvun haasteisiin. Myös Kasvupolun kumppaneiden edustajat ovat mukana sparraamassa yritysten kasvusuunnitelmia ja etsimässä mahdollisia yhteistyönpaikkoja. Toisen Kiitoratapäivän päätteeksi tuomaristo valitsee Kasvupolun voittajat, jotka etenevät jatkosparrauksiin sekä valtakunnalliseen Kasvu Open –finaaliin, joka järjestetään 23.-24.10.2019 Jyväskylässä. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kasvu Openissa on jaossa myös valtakunnallinen palkinto ”Sijoittajan suosikki 2019”. Palkinto mahdollistaa saajalle jopa miljoonarahoituksen ja se toteutetaan yhdessä Innovestorin ja Nordean kanssa.

Lisätiedot ja hakeminen Kasvupolulle

Kasvupolusta voi lukea lisää täältä ja hakemuksen Energiainnovaatioiden Kasvupolulle voi jättää tämän linkin kautta.

Energiainnovaatioiden Kasvupolku® -fasilitoija
Maria Häkkinen
045 130 3751
maria.hakkinen@roihu.com

Energiainnovaatioiden Kasvupolku® -apufasilitoija
Aleksi Saarinen
041 548 8762
aleksi.saarinen@roihu.com

Kasvu Open auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2019 asiantuntijoiden maksuttomaan sparraukseen pääsee 400 yritystä 25 eri Kasvupolulle. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2019, jossa Kasvupolkujen parhaimmiston eli 100 yrityksen joukosta valitaan Suomen lupaavimmat kasvuyritykset.

Energiainnovaatioiden Kasvupolun mahdollistavat Caruna, Helen, Landis+Gyr, Motiva ja Vaasan Sähkö sekä Kasvu Openin valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Team Finland, BusinessJKL, Keski-Suomen Liitto, Grano, Laukaan kunta, TT-Säätiö, Jyväskylän Messut, Jyväs-Caravan, Isku, San Francisco Oy, Kitee, Vauraus, Lombard International Assurance ja Innovestor.