Haku Uusiutuva metsä ja maaseutu -Kasvupolulle on auki!

Metsä- ja maaseudulla toimivilla mikro- ja pk-yrityksillä on suuri merkitys alueen elinvoimaisuudelle ja sitä kautta koko Suomen taloudelle ja sen kasvulle. Samaan aikaan metsä- ja maaseudulle etsitään uudenlaisia ratkaisuja, jotka tukevat alueen elinvoimaisuuden säilymistä ja kehittymistä. Uusiutuva metsä ja maaseutu -Kasvupolku haluaa tukea näiden yritysten kasvua ja kehittymistä sekä toimivien ratkaisujen löytymistä.

Uusiutuva metsä ja maaseutu -Kasvupolku yhdistää aikaisempina vuosina toteutetut Maaseudun Kasvupolun ja Metsä- ja luontoyrittäjyyden Kasvupolun suuremmaksi kokonaisuudeksi. Kasvupolun kumppaneina toimivat Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Metsäkeskus, ProAgria, Maaseutuverkosto sekä Kiteen kaupunki. Kumppanit odottavat näkevänsä Kasvupolulla monipuolisen joukon innovatiivisia ja kasvunnälkäisiä yrityksiä myös tänä vuonna.  Viime vuonna toteutetuilta Kasvupoluilta eteni kaksi yritystä Kasvu Openin TOP 10 yrityksen joukkoon ja lappeenrantalainen tukkienmittausjärjestelmiä sahateollisuuteen valmistava Finnos Oy Kasvu Openin startup -sarjan voittajaksi.

– Kasvu Openista oli meille selkeästi hyötyä. Monta virhettä jäi varmasti tekemättä, kun saatiin keskustella asioista osaavien asiantuntijoiden kanssa, toteaa Finnos Oy:n toimitusjohtaja Jere Heikkinen.

Tänä vuonna Uusiutuva metsä ja maaseutu -Kasvupolulle haetaan monipuolisesti eri alojen yrityksiä, joiden liikeidea kumpuaa metsän, luonnon ja maaseudun mahdollisuuksista. Mukaan ovat tervetulleita sekä maaseudun sekä metsä – ja luontoyrittäjyyden uusia ratkaisuja tarjoavat yritykset, että perinteisemmät toimijat. Erityisen kiinnostuneita Kasvupolun kumppanit ovat yrityksistä, jotka tuottavat ratkaisuja maaseudun logistiikkaan, maaseudun elinvoimaisuuden tukemiseen, metsänhoitoon, luontomatkailuun ja luonnon raaka-aineiden jatkojalostamiseen elintarvikkeiksi tai muiksi tuotteiksi.

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Haku Uusiutuva metsä- ja maaseutu Kasvupolulle on avoinna 20.1.2019 asti. Ohjelmaan haetaan monipuolisesti eri alojen yrityksiä, joiden liikeidea kumpuaa metsän, luonnon ja maaseudun mahdollisuuksista. Hakijoiden joukosta mukaan Kasvupolulle valittavat 30 yritystä julkistetaan 4.2.2018 Kasvupaja –webinaarissa, jossa mukana myös mielenkiintoisia puheenvuoroja teemasta.

Kasvupajan jälkeen mukaan valitut 30 yritystä jaetaan kahteen 15 yrityksen ryhmään yritysten toimialojen mukaan, joista toiselle ryhmälle järjestetään Pääkaupunkiseudulla Kasvupolun ensimmäinen Kiitoratapäivä 26.2.2019 ja toiselle ryhmälle 27.2.2019. Kasvupolun toiseen Kiitoratapäivään kutsutaan mukaan kaikki 30 Kasvupolulle valittua yritystä. Kiitoratapäivien aikana eri alojen (tuotteistaminen, strategia, johtaminen, rahoitus, kansainvälistyminen, myynti ja markkinointi) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa Kiitoratapäivien aikana 10 mylläriä 45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Kasvupolun tuomaristo valitsee Kasvupolun toisen Kiitoratapäivän päätteeksi 4 vakuuttavinta yritystä, jotka etenevät jatkosparrauksiin ja lokakuussa 2019 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Lisätietoja ja hakulomake

https://www.kasvuopen.fi/kasvupolut/uusiutuva-metsa-ja-maaseutu-kasvupolku

Liisa Arvassalo, Kasvun Roihu Oy, p. 050 339 9691, liisa.arvassalo@roihu.com
Janne Roiha, Kasvun Roihu Oy, p. 044 034 2179, janne.roiha@roihu.com
Oona Ikonen, Aava&Bang Oy, p. 040 555 5543, oona.ikonen@bang.fi

Kasvu Open järjestää kaikenikäisille ja kokoisille pk-yrityksille maksuttomia sparrauksia ympäri Suomen toimiala- ja aluekohtaisesti Kasvupolku®-nimisinä kokonaisuuksina. Sparrauksissa asiantuntijoita kohdataan väh. 10×45 minuuttia. Kaudella 2018 järjestettiin 26 Kasvupolkua, joihin valittiin 411 yritystä (liikevaihto arviolta yht. 850 M€). Vuonna 2018 Kasvu Openille myönnettiin Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto Suomen Tasavallan Presidentin, Sauli Niinistön, toimesta. Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto on vuosittain myönnettävä tunnustus suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille ja niiden taustalla vaikuttaville yhteisöille. Kasvu Open on valittu Suomen edustajaksi Eurooppalaisen yrittäjyyden edistämisen kilpailussa, EEPA:ssa. Lisäksi hyviä käytäntöjä esittelevä Interreg Europe nostaa Kasvu Open -prosessin hyvänä toimintatapana pk-yritysten tukemiseen.

Uusiutuva metsä ja maaseutu Kasvupolun kumppaneina toimivat Metsäkeskus, ProAgria, Maaseutuverkosto, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja Kiteen kaupunki. Kasvu Openin valtakunnalliset kumppanit ovat Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Team Finland, BusinessJKL, Keski-Suomen Liitto, Grano, Laukaan kunta, TT-Säätiö, Jyväskylän Messut, Jyväs-Caravan, Isku ja San Francisco Oy.