Kasvu Open on arvokas oppimisalusta, joka tarjoaa yhteistyökumppanille asiakkaita, näkyvyyttä ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta

Pohjoismaiden suurin finanssipalvelukonserni Nordea on saanut Kasvu Open -kumppanina uusia asiakkaita ja positiivista julkisuutta, mutta ennen kaikkea se on päässyt kehittämään tulevaisuuden Suomea, jonka menestys rakentuu elinvoimaisten kasvuyritysten varaan.

Kun Kasvu Openin toiminta laajeni vuonna 2014 Jyväskylästä ja Keski-Suomesta koko Suomeen, Nordeasta tuli yksi sparrausohjelman ensimmäisistä valtakunnallisista kumppaneista.

Yhteistyön ansiosta Nordea on päässyt tekemisiin satojen kasvuyritysten kanssa, mikä on poikinut pankille jatkuvasti uusia yritysasiakkaita. Samalla pankin asiantuntijat ovat päässeet oppimaan valtavasti uutta kasvuyritysten maailmasta. 

– Työntekijöidemme kompetenssin kasvattaminen oli tärkeä syy lähteä mukaan kumppaniksi, ja tähän Kasvu Open on ollut hieno oppimisalusta. Kumppanin roolissa yksilöiden henkilökohtaista kehittymistä on ollut mahtava seurata vuosien varrella, Nordean kasvuyrityspankin johtaja Vesa Riihimäki sanoo.

Vaikka Nordea ei lähtenyt Kasvu Openin kumppaniksi pelkän näkyvyyden vuoksi, positiivinen julkisuus on rakentanut kuvan pankista, joka tekee konkreettisia tekoja yrittäjyyden edistämiseksi. Riihimäen mukaan tämä on osoitus pankin yhteiskuntavastuusta.

– Kumppanina haluamme ennen muuta auttaa yrittäjiä sparraamalla ja tarjoamalla merkityksellistä sisältöä. Kun tuemme yritysten kasvua, luomme välillisesti työpaikkoja suomalaisille ja hyvinvointia koko yhteiskunnalle, Riihimäki muotoilee.

Joka vuosi jopa yli 100 Nordean työntekijää osallistuu Kasvu Openin toimintaan.

Kumppanilta lisäarvoa kasvuyrityksen liiketoiminnan kehittämiseen

Sparraukseen osallistuvat kasvuyritykset hakevat apua tyypillisesti kolmeen teemaan: markkinointiin, kansainvälistymiseen tai kasvun rahoitukseen. Vesa Riihimäki näkee, että kumppanin pitää pystyä tarjoamaan mahdollisimman paljon lisäarvoa kasvuyrityksille näiden haasteiden ratkaisemiseen. Siksi kumppanin osaamisella ja verkostoilla on ratkaiseva merkitys.

– Nordean leipälajeja ovat rahoitusratkaisut, riskienhallinta, taloudellinen ennustaminen sekä erilaisten analyysien toteuttaminen Meillä on myös Pohjoismaiden vahvin pääomasijoittajien verkosto, joten löydämme kasvuyrityksille tarvittaessa myös kansainvälisiä sijoittajia, Riihimäki luettelee. 

Vuosittain jopa yli 100 Nordean työntekijää osallistuu Kasvu Openin toimintaan. Yhteistyö korostuu Kasvupolku-sparrauksissa, joissa on ollut mukana lukuisia Nordean asiantuntijoita. Riihimäki painottaa kumppanin roolissa aktiivisuutta, innovatiivisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia.

Mitä aloitteellisempi ja motivoituneempi kumppani on, sitä paremman lopputuloksen Kasvu Open ja kumppani saavat. Jalostamme ja törmäytämme yhdessä uusia ideoita, jotta voimme taata kasvuyrityksille joka kerta antoisan sparrauskokemuksen, Riihimäki sanoo.

Henkilöresurssien lisäksi kumppaniorganisaatioiden taloudellinen tuki on kaikki kaikessa. Koska Kasvu Open on voittoa tavoittelematon yhtiö, kumppaneiden ansiosta sparrausohjelmia voidaan toteuttaa vuodesta toiseen.

LUE: Nordean rahoitusratkaisuilla jokainen kasvuyritys pääsee vauhtiin

Jotta mahdollisimman moni kasvuyritys pääsee vuosittain avoimeen ja maksuttomaan sparraukseen, Kasvu Openilla on laaja kattaus valtakunnallisia yhteistyökumppaneita. Nordea on yksi pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneista.

Kun Kasvu Open kehittyy, kumppanikin menestyy

Vuodesta 2011 lähtien Kasvu Openin vaikuttavuus on kasvanut huomattavasti, sen toiminnasta on tullut valtakunnallista ja joka vuosi sparraukseen hakee entistä enemmän mainioita kasvuyrityksiä.

Vesa Riihimäki pitää kumppanin näkökulmasta tärkeänä, että Kasvu Open on kyennyt kehittymään ja pysymään ajan hermolla. Vuoden 2020 digiharppaus on ollut tästä yksi konkreettinen osoitus.

– Kun Kasvu Open kehittyy jatkuvasti, kumppanitkin pystyvät asettamaan entistä korkeampia tavoitteita yhteistyölle. Näin kaikki voittavat: Kasvu Open, kumppanit, sparraajat ja ennen kaikkea kasvuyrittäjät, Riihimäki sanoo.

Riihimäki muistuttaa, että Kasvu Open ei ole vain isojen kaupunkien huumaa, vaan se on jalkautunut ansiokkaasti maakuntiin. Näin eri alojen kasvuyritykset levittävät ympärilleen hyvää eri puolilla Suomea. Siksi sparrausohjelmalla on iso yhteiskunnallinen merkitys yritysten elinvoimaisuuden edistäjänä, ja samaa sanomaa Nordeakin haluaa tukea yhteistyökumppanin roolissa. 

– Kasvu Open on nykyään merkittävä ja vaikuttava kansanliike suomalaisessa yritysmaailmassa. Siksi kumppanina on mahtavaa rakentaa yhdessä tulevaisuuden Suomea, jossa kasvuyritykset voivat hyvin ja menestyvät entistä paremmin, Vesa Riihimäki vakuuttaa.