Kuivalihakundi sparrattiin kohti kansainvälistymistä

Kuivalihakundin toimitusjohtaja Timo Lahti sai sparrauksessa kauan kaivattua haastetta omille näkemyksille.


Kuivalihatuotteita valmistava Kuivalihakundi osallistui Kasvu Openin sparraukseen vuonna 2022. Tuossa vaiheessa yrityksen toiminta oli vakaalla pohjalla kotimaassa, ja katse oli käännetty kohti kansainvälistä markkinaa.

– Lähdimme mukaan sparraukseen, koska etsimme sekä vahvistusta että haastamista omille näkemyksille, Timo Lahti kertoo.

Kansainvälistymisessä Lahtea mietitytti erityisesti se, millaisella kulmalla kansainvälistä markkinaa kannattaisi alkaa lähestymään. Reittejä oli monia ja Lahti halusi löytää juuri omalle yritykselle sopivan tavan.

Sparraus tarjosi meille juuri sitä, mitä lähdimme hakemaan. Välillä omia näkemyksiä ja ajatuksia haastettiin paljonkin, mikä oli vain ja ainoastaan hyvä juttu.

Oma kupla puhkesi ja sisään pääsi virtaamaan uusia näkökulmia, joiden avulla yritys pääsi suunnitelmissaan eteenpäin.

Haastaminen toi Lahden mukaan varmuutta omiin ajatuksiin, koska se pakotti miettimään niitä astetta syvällisemmin. Oma kupla puhkesi ja sisään pääsi virtaamaan uusia näkökulmia, joiden avulla yritys pääsi suunnitelmissaan eteenpäin.

Kasvu Openin sparraajista löytyi Lahden mukaan myös muutama sellainen, jonka kanssa yhteistyötä jatketaan sparrausohjelman päättymisen jälkeenkin.

– Suosittelen ehdottomasti sparrausta kaikille yrityksille, joiden on tähän mahdollista osallistua. Tämä on todella hieno ja toimiva ohjelma.

*kuva: Tuusulan kunta: Kuivalihakundista Jokelan uuden työpaikka-alueen ensimmäinen yritys

Haku vuoden 2024 Kasvupolku-ohjelmiin on auki 19.3.2024 asti.