Monidor – Laadukas ja turvallinen infuusiohoito vuodeosastoille

Kuuntelimme asiakasta ja reagoimme nopeasti siihen tarpeeseen, mitä kiireiset vuodeosastot, pitkät käytävät ja yöt yksinäisten sairaanhoitajien voimin huusivat, Monidor Oy:n toimitusjohtaja Mikko Savola kertoo.

Monidor Oy on lanseerannut markkinoille infuusiohoitoa helpottavan ja täsmentävän laitteen, Monidropin, ja etävalvontaohjelmiston. Ohjelmiston kautta sairaanhoitaja voi valvoa koko osaston tilannetta ja tiputushoitoja. Täten hän kykenee hallitsemaan kiireisiä ja hankalia tilanteita, jotka eittämättä kuuluvat sairaalamaailman arkeen.

Lääketieteen teknologia-alalla toimivan, oululaisen Monidorin tavoitteena on parantaa potilaiden hoitoturvallisuutta helpottamalla sairaanhoitajien työtaakkaa.

Monidorin tarina alkoi, kun lääkäri Antti Puolitaival törmäsi jatkuvasti epätäsmällisen tiputushoidon ongelmiin.

– Me helpotamme hoitajien työtä, ja parannamme potilasturvallisuutta sairaalan vuodeosastoilla infuusio- eli tiputushoidoissa, Mikko Savola kertoo pitchauksessaan.

Monidorin Mikko Savola pitchasi Kasvu Open Karnevaalissa vuonna 2019.

Monidor ratkaisi rahoitushaasteen ja jatkaa kasvua

Kotimaisena kasvuyrityksenä Monidorille yksi suurimmista kasvun haasteista oli rahoituksen löytäminen.

– Jotta tuotetta pääsee testaamaan, on sen läpäistävä EU-direktiivien vaatimat tarkistukset. Näin sille saadaan CE-merkintä. Tämä on oleellinen asia mahdollisille rahoittajille.  

Mikko Savolan sanoin sopivan rahoittajan löytämiseksi täytyi tehdä paljon töitä, mutta rahoittajan löydyttyä myös Monidor sai CE-merkinnän etävalvontaohjelmistolle ja pystyi aloittamaan toimitukset.   

Monidrop on käytössä 25 Suomalaisessa sairaalassa, ja kokeiluita on käynnissä Suomen lisäksi ulkomailla kuten Ruotsissa, Tanskassa sekä UK:ssa (2019).

Monidor osallistui Kasvu Openin Kasvupolku®-sparraukseen kaudella 2019. Yritys pääsi ansiokkaasti kymmenen kauden parhaan kasvuyrityksen joukkoon.