SUPERFINNS-yritykset hakevat räjähtävää kasvua – Tapaa kasvuntekijät livenä 12.3.2024 Helsingissä

SUPERFINNS-ohjelmassa sparrataan pk-yrityksiä, joilla on kunnianhimoa ja kansainvälistymissuunnitelmia. Tänä vuonna ohjelmaan valittujen yritysten liikevaihdon kasvutavoite on keskimäärin 585 prosenttia. 


Suomen Yrittäjien, Finnveran ja Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisema pk-yritysbarometri maalaa harmaansävyistä kuvaa suomalaisen pk-yrityskentän kasvutahdosta. SUPERFINNS-yritysten tavoitteet maalataan kuitenkin rohkein värein, Kasvu Openin Inka Hyvönen iloitsee.

SUPERFINNS 2024-ohjelmaan valittujen 15 yrityksen kolmen vuoden kasvusuunnitelmat ovat kovat: liikevaihtoon kasvua keskimäärin 585 % ja lisää henkilöstöä 324 %. 

Yritykset odottavat liikevaihdon kasvavan seuraavien kolmen vuoden aikana keskimäärin 48,6 prosentin vuosivauhdilla. Henkilöstömäärän vuosittainen kasvutavoite samassa aikaikkunassa on 32,5 prosenttia. 

Viimeisimmän Tilastokeskuksen yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilaston mukaan suomalaisten yritysten keskimääräinen vuosittainen kasvu liikevaihdon osalta on 13,7 prosenttia. Henkilöstön osalta luku on 5,3 prosenttia. Pelkästään kasvuyrityksiä tarkasteltaessa liikevaihdon kehitys on asettunut 2020-luvulla 15–27 prosentin haarukkaan. (Tilastokeskus: Kasvuyritykset)

SUPERFINNS-yritysten kasvuvauhdin ja -tavoitteiden odotukset ovat moninkertaiset tilastoihin verrattuna. 

– Yhteiskunnan tasolla pk-barometrin signaali on huolestuttava: pk-yritysten suhdanneodotukset ovat heikentyneet ja kasvuhakuisuus on vähentynyt. Yksityisen sektorin kasvukyky on kansantalouden peruspilari, joten nyt jos koskaan tarvitaan enemmän panostuksia pk-yritysten kasvumahdollisuuksien tukemiseen. Yritysten kasvuhakuisuuden ruokkiminen vahvistaa paitsi yritysten itsensä toimintaedellytyksiä, myös Suomen Mittelstand-yritysjoukkoa, Hyvönen sanoo.

SUPERFINNS 2024-ohjelmaan valitut yritykset

YritysSijaintiToimiala
AppmoreEspooInformaatio ja viestintä: Ohjelmistot, digitalisointi
BoxBox TechnologiesEspooKiinteistöala
ChipmetricsJoensuuTeollisuus: Tietokoneiden, elektronisten ja optisten laitteiden valmistus
ClevenioJyväskyläInformaatio ja viestintä: Ohjelmistot, digitalisointi
Diffo SolutionsOuluInformaatio ja viestintä: Ohjelmistot, digitalisointi
FinanceKeyHelsinkiInformaatio ja viestintä: Ohjelmistot, digitalisointi
GeomachineTuusulaTeollisuus: Metallituotteiden valmistus tai jalostus
Kamerastore.comTampereTeollisuus: Tietokoneiden, elektronisten ja optisten laitteiden valmistus
MedicubexHelsinkiTerveys-, hyvinvointi- ja sosiaalipalvelut
Moi PandaEspooInformaatio ja viestintä: Ohjelmistot, digitalisointi
QOCO SystemsEspooInformaatio ja viestintä: Ohjelmistot, digitalisointi
RAULIRiihimäkiTuotekehitys ja patenttien hallinta
San Francisco AgencyHelsinkiInformaatio ja viestintä
SFTecOuluTuotekehitys ja patenttien hallinta
Soletair PowerLappeenrantaEnergia-alan kehitys ja tuotanto

SUPERFINNS tukee pk-yritysten kasvua

Kasvu Open ja Nordea ovat yhteistyössä yli kymmenen vuoden ajan sparranneet suomalaisten pk-yritysten liiketoimintaa kasvuun. Sparrauksen taustalla on selkeä resepti: maksutonta sparrausta kasvutahtoisille pk-yrityksille plus käytännönläheistä tietoa kokeneilta asiantuntijoilta. 

SUPERFINNS-ohjelma toteutetaan nyt neljättä kertaa. Ohjelman tavoitteena on luotsata yritykset kohti globaalia kasvua ja luoda kasvua kiihdyttäviä verkostoja.

Kasvu Openin ja Nordean SUPERFINNS 2024 -ohjelman partnerit ovat Suomen johtavat pääomasijoittajat: Voima Ventures, Kovanen Capital, Nordic Foodtech VC, Saari Partners, Vendep Capital, Bocap sekä bisnesenkeli Ali Omar.  

LISÄTIEDOT JA AKKREDITOINTI

Inka Hyvönen
Kasvu Open
+358 50 570 3500
inka.hyvonen@kasvuopen.fi

MEDIAKUTSU

SUPERFINNS-ohjelman järjestäjät, partnerit sekä yritykset ovat tavattavissa akkreditoituneille median edustajille tiistaina 12.3.2024 klo 14-17, Maria 01, Helsinki