Pk-yritysten tavoite: Vähintään 1300 uutta työpaikkaa Uudellemaalle

Uudenmaan kasvutahtoisilla pk-yrityksillä on mahdollisuus luoda vähintään 1300 uutta työpaikkaa vuoteen 2027 mennessä. Helsinkiläinen Content Corner rekrytoi maltilla, mutta määrätietoisesti. Yrityksen erikoisuus on vahva, 14 naisen osaajapohja.


Emme sano ei miehille, nauraa Content Cornerin toimitusjohtaja Jessica Rantala. Hän kuitenkin tunnustaa, että yritys rekrytoi mielellään nuoria naisia, joita ei muualle olla heti palkkaamassa. 

–  Työllistämme nyt 19 henkilöä, joista 14 on yrityksen perustajaosakkaita. Tarvitsemme lisää hyviä osaajia, mutta haluamme kasvaa määrällisesti maltilla ja vastuullisesti, Rantala sanoo.

Hän kertoo, että yrityksen suunnitelmissa on seuraavan kolmen vuoden aikana rekrytoida 2–6 työntekijää, joista 1–3 mahdollisesti jo vuoden sisällä.

– Kasvua haastaa raha. Jos raha ei jarruttaisi, investoisimme enemmän markkinointiin.

Content Corner on Suomen ensimmäinen vaikuttajien itsensä perustama luova toimisto, joka on erikoistunut vaikuttajamarkkinointiin.

Uudenmaan pk-yrityksillä vahva ote kasvuun 

Uudenmaan yritysten rekrytointisuunnitelmat perustuvat Näkymiä pk-yritysten kasvuun -julkaisun tietoihin. Julkaisu perustuu 202 suomalaisen pk-yrityksen keväällä 2024 antamaan dataan. Uudenmaan yritysten osuus on joukon suurin, 34 prosenttia (70 kpl) kaikista vastanneista.

  • Uudenmaan pk-yritysten keskimääräinen tavoite on tuplata henkilöstö kolmen vuoden sisällä. Tämä tarkoittaa määrällisesti 1329 uutta työntekijää. (Keskiarvot: henkilöstö nyt 17 henkilöä, tavoite 35 henkilöä.)
  • Uudellamaalla pk-yritysten liikevaihdon kasvutavoite on kovempi kuin muualla maassa. Uudenmaan alueen pk-yrityksistä 74 prosenttia hakee voimakasta kasvua, ja 26 prosenttia maltillista kasvua. (Muu maa 63 % / 36 %)
  • Uudenmaan pk-yritysten liikevaihdon yhteenlaskettu kasvutavoite on yli 450 miljoonaa euroa seuraavan kolmen vuoden aikana.
  • Uudenmaan pk-yritysten kasvun rahoitustarve on keskimäärin 5,4 miljoonaa euroa seuraavan kolmen vuoden aikana. Kasvu aiotaan rahoittaa yritystukien (73 %), sijoittajien (63 %) ja lainan (49 %) avulla.
  • Uudenmaan kasvuhaluisista pk-yrityksistä enemmistö edustaa ICT-alaa.

LUE MYÖS


HAASTATTELUPYYNNÖT

Jaana Seppälä
toimitusjohtaja, Kasvu Open
050 304 6794
jaana.seppala@kasvuopen.fi

Jessica Rantala
toimitusjohtaja, Content Corner
050 426 5462
jessica@contentcorner.fi