Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolku®: Voittajaksi valittiin GrainSense Oy

Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolun voittajaksi valittiin oululainen GrainSense Oy. Kunniamaininnan sai myös oululainen Kaltio Technologies Oy.

Tuomariston valinnan vakuutti GrainSense Oy:n bisnes, joka on ajan hermolla ja sen markkinapotentiaali on globaali. Yrityksellä on olemassa konkreettinen, patentoitu tuote ja näyttöjä markkinoille viemisestä. Yrityksellä on myös hyvä tiimi, joka mahdollistaa nopean kansainvälisen kasvun sekä selkeä ansaintamalli.

GrainSense Oy  on kehittänyt maailman ensimmäisen kädessä pidettävän laitteen viljanlaadun mittaamiseen. Ensimmäistä kertaa viljelijät, siemenviljan kasvattajat ja kasvinjalostajat voivat mitata viljelykasviensa tärkeimmät laatuominaisuudet nopeasti suoraan pellolla ja tehdä tulosten pohjalta kannattavuutta parantavia päätöksiä. Yritys mahdollistaa merkittävän parannuksen elintarvikkeiden hankintaketjuun.

Kunniamaininnan saanut Kaltio Technologies on tuomariston mukaan yritys, joka on tunnistanut selkeän asiakastarpeen, ja siihen on löydetty IoT:tä hyödyntävä ratkaisu. Yrityksen uskottavat asiakasreferenssit vakuuttavat, että ratkaisulle on kysyntää.

Kaltio Technologies myy palvelumallilla ratkaisua esineiden ja ihmisten paikantamiseksi.

Yritykset etenevät valtakunnalliseen finaaliin 100 parhaan kasvuyrityksen joukkoon. Finalistijoukosta valitaan Startup ja Start Again -sarjojen parhaat yritykset valtakunnallisessa Kasvu Open Karnevaalissa. Tapahtuma järjestetään 23.-24.10.2019 Jyväskylässä.

Kasvupolun maksuttomaan sparraukseen osallistuivat myös Alltime OySangen OyKailamed OyDroplet Hitech Design OyPeca Oy ja Liikuntakeskus Core Oulusta, Wikli Group Oy Kiuruvedeltä, TeknoComp Oy Ruukista, Energinen J. Perander Tmi Raahe Raahesta, Alutig Oy Sievistä, CaraCom Group Oy Kalajoelta sekä Stall Saarinen Oy Haukiputaalta.

Tuomaristoon kuuluivat Jari Tuovinen (Oulun kauppakamari, Kainuun kauppakamariosasto), Jaakko Lampela (Nordic Option Oy), Sami Niemelä (Oulun ammattikorkeakoulu), Jarmo Lauronen (Business Oulu), Virpi Aalto (Azets Insight Oy), Sami Heikkilä (Nordea) ja Minna Åman-Toivio (MedKit Finland).

Kasvupolun lisätiedot

Maria Häkkinen

045 1303 751

maria.hakkinen@roihu.com

Riina Haapasalmi

050 477 8779

riina.haapasalmi@roihu.com

Kasvu Open on valtakunnallinen sparrausohjelma pk-yrityksille, joka auttaa yrityksiä niiden kasvuhaasteissa. Sparraus on valituksi tulleille yrityksille maksutonta. Vuoden 2019 aikana noin 400 yrityksen kasvusuunnitelmaa sparrataan yli tuhannen asiantuntijan voimin. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2019, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.

Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolun polkukumppanit ovat Business Oulu, Oulun kauppakamari, Nordic Option, Oulunkaaren kuntayhtymä, OSAO ja OAMK (Oulun ammattikorkeakoulu).

*Kasvun Roihu Oy on Kasvu Open -tapahtumien valtuutettu järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jyväskylän kaupunki ja Aava & Bang Oy.