Vastuullisuusteko -tunnustus kiertotalousyritys RiverRecyclelle

Vuoden 2023 #vastuullisuusteko -tunnustuksen saanut RiverRecycle on tehnyt paljon töitä osoittaakseen, että ympäristön tilan parantaminen kehittää paitsi luonnon, ihmisten ja elinkeinojen toimintaedellytyksiä. Toimivan kiertotalousmallin luominen on RiverRecyclen liiketoiminnan kulmakivi.


RiverRecyclen Matleena Aarikallio vastaanotti tunnustuksen kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaalissa 2.11.2023. Tunnustuksen jakoi Nordean pk-yritysasiakkaista Suomessa vastaava johtaja Nina Luomanen.

– Tämä tunnustus tekee näkyväksi paljon siitä työstä, jota teemme joka päivä. Uskomme, että asiakkaamme, yhteistyökumppanimme ja henkilöstömme saavat paljon positiivista energiaa tästä tunnustuksesta. Samalla he näkevät, että näillä asioilla todella on merkitystä kaikille sidosryhmille. Näin vastuullisen toiminnan periaatteet pääsevät leviämään laajemmalti luontevasti, Aarikallio sanoo.

Luomanen perustelee tunnustusta sillä, että yritys luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia paikallisesti ja niin omistajat, johto kuin työntekijätkin ovat sitoutuneita vastuullisuustavoitteisiin.

– RiverRecyclen toiminnan ytimessä on vastuullisuus, ja yrityksessä on tunnistettu ja huomioitu yhteiskuntavastuun eri osa-alueet hyvin. Toiminnan suurin vaikutus kohdistuu ympäristöön, mutta myös sosiaalinen ja hallinnollinen vastuu on toiminnassa huomioitu, Luomanen sanoo.

RiverRecycle poistaa muovijätettä maailman joista. Yrityksen tavoite on estää muovijätteen pääsy valtameriin.

Aarikallio sanoo, että toimivan kiertotalousmallin luominen on ollut RiverRecyclelle olennaisen tärkeää. Juuri siitä syystä ESG- aspektien konkreettinen näkeminen ja tunnustus tuntuu niin hyvältä.  

– Vastuullisuus toiminnan lähtökohtana on RiverRecyclen vahvuus, jonka päälle on hyvä rakentaa. Yritys myös edellyttää eettisten periaatteiden noudattamista sidosryhmiltään. Tämä kasvattaa aina vaikuttavuutta, kertoo Luomanen.

#vastuullisuusteko-tunnustuksen saaja valittiin yhteistyössä Kasvu Openin valtakunnallisen tuomariston ja Nordean kanssa. Tuomaristo valitsi ehdokkaat, joista Nordean asiantuntijatiimi valitsi tunnustuksen saajan.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Anssi Mikola
toimitusjohtaja, Riverrecycle Oy
+358 40 045 3612
anssi.mikola@riverrecycle.com

Jaana Seppälä
toimitusjohtaja, Kasvu Open
+358 50 304 6794
jaana.seppala@kasvuopen.fi

Nordean viestintä
09 4245 1006
media@nordea.com