Vuoden 2021 #vastuullisuusteko -tunnustus Dolea Oy:lle

Mika Salomäki Dolea

#vastuullisuusteko -tunnustus jaettiin kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaalissa 28.10.2021.  Tunnustuksen saaja valittiin yleisöäänestyksellä, jonka voitti ekologisten paperipillien valmistaja Dolea Oy.

Helsinkiläinen Dolea on vuonna 2019 perustettu kasvuyritys, joka on innovoinut kierrätettävän, biohajoavan ja liimattoman pillin. Yrityksen toimitusjohtaja Mika Salomäki kertoo, että ekologisuus on Dolean kantava arvo, ei päälle liimattua viherpesua.

Dolean pillien materiaalina käytetään PEFC- ja FSC-sertifioidun puun kuitua, joka tulee suoraan suomalaisesta luonnosta. Uusiutuvien materiaaliensa ansiosta pillin voi kierrättää paperina sellaisenaan, sillä se ei sisällä esimerkiksi liimoja tai muita kemikaaleja. 

Dolea osallistui vuonna 2019 Kasvu Openin Bio- ja kiertotalouden Kasvupolku®-sparraukseen. Yritys valittiin sparraukseen osallistuneiden Startup-yritysten sarjan voittajaksi Kasvu Open Karnevaalissa 2019.

#vastuullisuusteko -tunnustuksen jakoi Kasvu Openin valtakunnallisen kumppanin DNA:n vastuullisuusjohtaja Tuuli Nummelin yhdessä Kasvu Openin toimitusjohtaja Jaana Seppälän kanssa.

#vastuullisuusteko -tunnustuksen saaja valittiin yleisöäänestyksellä

#vastuullisuusteko -tunnustuksen saaja valittiin avoimella yleisöäänestyksellä. Äänestyksessä mukana olleet kymmenen yritystä valitsi Kasvu Openin kumppaniboard, jossa ovat mukana Kasvu Openin valtakunnallisten kumppaneiden ja hallituksen edustajat. 

Äänestyksessä mukana olivat: Auntie Solutions, Aurelia Turbines, Clewat, Dolea, Globe Hope, Lunawood, Naava, Neuro Event Labs, Optiwatti ja Spinnova.

LISÄTIEDOT

Jaana Seppälä
toimitusjohtaja, Kasvu Open
050 304 6794
jaana.seppala@kasvuopen.fi

Mika Salomäki
toimitusjohtaja, Dolea Oy
mika.salomaki@doleastraw.com