Kasvu Open lisäsi älyä ja tehoa kasvuyritysten palveluun Salesforcen avulla

Sparrausohjelma Kasvu Open tuo yhteen kasvuyritykset ja huippuasiantuntijat ja auttaa näin yrityksiä menestymään. Tehtävä on yhteiskunnallisesti tärkeä, sillä pk-yritysten vaikutus Suomen talouteen on merkittävä. Vaikuttavaan työhön saatu uutta vauhtia Salesforcen avulla.

Pääsy Kasvu Open -sparrausohjelmaan ei ole itsestäänselvyys. Kaudella 2019, yhteensä 700 hakijasta vain 350 yritystä valittiin mukaan. Valittujen apuna toimii 1 700 vapaaehtoisen asiantuntijan verkosto, joka tarjoaa aikaansa ja tietämystään pro bono -pohjalta.

Kasvu Openin toimitusjohtaja Jaana Seppälä kertoo, että pieni tiimi järjestää tapahtumat yhdessä kahden kumppaniyrityksen kanssa. Nämä kumppanit mahdollistavat toteutuksen.

Salesforcen avulla voimme edistää koko Suomen taloutta, koska voimme paremmin auttaa pk- yrityksiä saavuttamaan kasvutavoitteet. Asiantuntijat syttyvät pk-yrityksien auttamisesta, ja he jakavat mielellään osaamistaan koko maan hyväksi, Seppälä sanoo.

Yksinkertaisempi hakuprosessi verkossa

Kasvu Open halusi tuottaa arvoa osallistujille, yksinkertaistaa prosessejaan ja parantaa viestintäänsä.

– Tarvitsimme keskitetyn CRM-alustan, joka lisää näkyvyyttä ja tehokkuutta. Salesforce auttaa meitä hallitsemaan tuhansia kontakteja, jotka ovat kasvuohjelman perusta, kehitysjohtaja Leena Räisänen painottaa.

Kasvu Open valitsi alustan, joka on helposti räätälöitävissä omien vaatimusten mukaisesti.

Kumppanimme Ceili ymmärsi toimitamme erityisluonteen ja räätälöi Salesforcen, mikä mahdollisti integraatiot ja automatisoidut työvaiheet.

Salesforcen työkalut integroitiin www-sivujen kanssa. Tämän ansiosta yritysten hakuprosessi on yksinkertaistunut, mikä on vähentänyt hallinnollisen työn määrää.

LUE: IT-kehitysprojekti – “Tuplaa budjetti ja aikataulu”

Pk-yritykset hakevat verkossa yhteen kahdestakymmenestä alueellisesta tai toimialakohtaisesta Kasvupolusta (2020). Hakemus menee ensin Salesforceen, sitten sen arvioivat Kasvupolkujen tuomarit. Valintakriteerit ovat markkinapotentiaali, kasvukyky, näytöt ja tiimi.

Salesforce avulla tehokkaampaa yhteistyötä

Työntekijät voivat käyttää dataa tien päällä Salesforcen mobiilisovelluksen avulla, mikä lisää tuottavuutta. Keskitetty data ja etäyhteydet auttavat Kasvu Openin tiimiä työskentelemään fiksummin. Tiimi koostuu kolmen eri yrityksen: Kasvu Open Oy:n, Innovestor Igniten ja Aava & Bangin osaajista.

Vuosittain järjestetään kymmeniä tapahtumapäiviä, joiden onnistumisessa jokaisella tiimiläisellä on merkittävä rooli. Kun kaikki pääsevät Salesforceen, vältetään tuplatyö ja kaikki tieto on yhteisesti koko tiimillä käytössä.

– Digitalisoitujen toimintojen ansiosta voimme työskennellä älykkäämmin ja tehokkaammin sekä palvella paremmin suomalaisia pk-yrityksiä ja yrittäjiä. Odotamme malttamattomina uusien ominaisuuksien käyttöönottoa, jotta voimme entistä paremmin auttaa Suomen taloutta nousuun, Jaana Seppälä korostaa.