Vuoden sparraaja on Reino Meriläinen

Reino Meriläinen on valittu Vuoden sparraajaksi 2023. Hän on toiminut vapaaehtoisena Kasvu Open -sparraajana vuodesta 2016 asti. Hänestä välittyy vahva halu auttaa yrityksiä eteenpäin. Vuoden sparraaja valittiin kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaalissa 2.11.2023.

Reino Meriläinen on Helsingin seudun kauppakamarin Vantaan aluetoimiston johtaja. Hän toimii myös Suomen Uusyrityskeskusten puheenjohtajana sekä Vantaan Uusyrityskeskuksen (Yritys Vantaa) sekä Helsingin Uusyrityskeskuksen (Business Helsinki) hallitusten puheenjohtajana.

Meriläisellä on pitkä tausta yrittäjyydestä ohjelmistoalalla. Hän toimii myös mentorina, advisory board-jäsenenä ja sijoittajana useissa yrityksissä.

– Aloittaessani sparraajana kauan sitten koin jopa epävarmuutta kuulunko näin vakuuttavaan porukkaan. Vuosien varrella olen sparrausten positiivisista palautteista rohkaistuneena kehittänyt sparrauksiin omaa tyyliä ja se on vaikuttanut hyödyttävän sparraamiani yrityksiä, Meriläinen sanoo, jatkaa:

– Kasvu Openiin osallistuvat yritykset selvästi tykkäävät kovistakin otteista ja asioiden edistämisestä tiukan haastamisen kautta. Arvostan kunnianosoitusta suuresti ja jatkan sparrauksia tulevina vuosina samalla innolla ja asenteella.

Kasvu Openin toimitusjohtaja Jaana Seppälä sanoo, että Meriläinen on kasvuyritysten väsymätön sparraaja, joka jaksaa vuodesta toiseen innostaa ja haastaa yrittäjiä Kasvu Openin järjestämissä sparrausohjelmissa.

– Meriläisellä on vahva halu auttaa yrityksiä ja virittää yrittäjien ajatuksia myös mukavuusalueen ulkopuolelle. Hänellä on oivallinen tapa esittää kysymyksiä, joihin ei välttämättä edes löydy vastauksia. Tärkeä valintakriteeri oli yrityksiltä saatu sanallinen ja numeerinen palaute Meriläisen tapaamisista: Hän on parasta A-ryhmää, Seppälä perustelee valintaa. 

Vuoden sparraaja

Kasvu Open jakaa Vuoden sparraaja -tunnustuksen nyt toista kertaa. Tunnustuksen saajan valitsee Kasvu Open, jonka valintaprosessia johti Kasvu Openin sparraajayhteisön yhteisömanageri Inka-Sofia Hokkanen.

Valinta perustui Kasvu Openin sparrausohjelmiin osallistuneiden yritysten sanalliseen ja numeeriseen arvioon sparraajista, kokemusvuosiin sekä toimintaan sitoutumiseen. Vuoden sparraaja valittiin noin 1500 vapaaehtoistyötä tekevän Kasvu Open -sparraajan joukosta.

Mediayhteydenotot

Jaana Seppälä
toimitusjohtaja, Kasvu Open
050 304 6794
jaana.seppala@kasvuopen.fi

Reino Meriläinen
johtaja, Vantaa, Helsingin seudun kauppakamari
045 7820 6702
reino.merilainen@kauppakamari.fi

Kuva, Reino Meriläinen, Helsingin seudun kauppakamari: LATAA KUVA
Kuva, Reino Meriläinen, Kasvu Open: LATAA KUVA