Kasvupolku®-ohjelmissa sparrattujen yritysten TOP 60 on valittu

TOP 60 -yritykset kisaavat Vuoden kasvuyritys -tittelistä.

TOP 60 valittiin Kasvu Openin Kasvupolku-sparraukseen osallistuneiden yli 200 yrityksen joukosta. TOP 60 joukkoon valikoitui tasaisesti yrityksiä kaikista Kasvupolku-ohjelmista. 

– Joukossa on yrityksiä ympäri Suomen ja läpi toimialojen. Mukaan mahtuu uniikkeja toimintamalleja ja aluevaltauksia, mutta myös perinteisiä toimialoja. Monet perinteisiltä toimialoilta tulevat yritykset ovat mullistamassa ja uudistamassa omaa toimialaansa, Kasvu Openin toimitusjohtaja Jaana Seppälä kertoo.

Katso TOP 60 -yritykset (pdf)

Kasvupolku-ohjelmat ovat sparrausohjelmia kasvuhaluisille pk-yrityksille. Kasvupolku-ohjelman aikana yritykset ovat tavanneet useita asiantuntijoita eli sparraajia henkilökohtaisissa tapaamisissa. Sparraajat ovat arvioineet tapaamansa yritykset asteikolla 1-10 neljällä kriteerillä: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt. Numeeristen arvioiden lisäksi sparraajat ovat voineet antaa sanallista palautetta.

TOP 60 -yritysten valinta on pohjattu sparraajien arvioihin sekä kunkin Kasvupolku-ohjelman tuomariston arvioihin. Tuomariston jäsenet ovat saaneet tutustua yritysten kasvusuunnitelmiin ja edistymiseen ohjelman aikana, ja antaa äänensä kasvun kannalta potentiaalisimmille yrityksille.

Kaikki yritykset on arvioitu samoilla kriteereillä ja samoista lähtökohdista. 

TOP 60 -JOUKOSTA VALITAAN VUODEN KASVUYRITYKSET 

TOP 60 -yrityksille järjestetään kolmas sparrauspäivä 13.10.2022. Päivässä yritykset tapaavat sparraajia sekä Kasvu Openin valtakunnallisen tuomariston, joka kaventaa yritykset TOP 10 -joukkoon.

Valinnoissa valtakunnallisella tuomaristolla on käytössä samat arviointikriteerit kuin TOP 60 -valinnoissa. TOP 10 -yritykset kisaavat Kasvu Openin Vuoden kasvuyritys -tittelistä. 

Valtakunnalliseen tuomaristoon kuuluvat:

  • Lennu Keinänen (tuomariston puheenjohtaja)
  • Anssi Lehikoinen
  • Jaakko Salminen
  • Juho Risku
  • Unna Lehtipuu
  • Merja Rahkola-Toivanen

Kasvu Openin valtakunnallinen tuomaristo valitsee vuoden kasvuyritykset sarjoissa pieni ja keskisuuri. Vuoden kasvuyritykset valitaan Kasvu Open Karnevaalissa 3.11.2022.

LISÄTIEDOT

Jaana Seppälä
toimitusjohtaja, Kasvu Open
050 304 6794
jaana.seppala@kasvuopen.fi

Vuoden kasvuyritykset 2021 Unikie ja Luomoa
Vuonna 2021 Vuoden kasvuyritykseksi pienten yritysten sarjassa valittiin Luomoa Oy. Keskisuurten yritysten sarjan Vuoden kasvuyritys on Unikie Oy.