Viitasaaren Kasvupolku 2024

Viitasaaren Kasvupolku® on maksuton sparrausohjelma alueen mahdollisuuksista kiinnostuneille yrityksille, joilla on aitoa kasvu- ja kehitysintoa.

Sparraus tuo ulkopuolista näkökulmaa siihen, miten bisneksen voi viedä seuraavalle tasolle. Viitasaaren Kasvupolku tarjoaa eväitä erityisesti yrityksille, joilla on tarvetta tuotannon, varastotilan tai logistiikan tehostamiseen. Suomen keskeisimmälle paikalle sijoittuva logistiikkakeskus Wiilo on mukana tarjoamassa mahdollisuuksia kasvuyrittäjille. 

”Sparrausohjelmassa pääsimme verkostoitumaan tärkeiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Lisäksi saimme pari uutta asiakkuutta.”

Ohjelma synnyttää uusia ideoita ja kontakteja yritysten kasvun ja kehittymisen moottoriksi. Sparrausten teemat vaihtelevat myynnistä johtamiseen ja digitaaliseen kehitykseen – aina yrityksen tarpeen mukaan.

Ohjelmaan valitut yritykset voivat kisata Vuoden kasvuyritys -tittelistä.


OHJELMA SISÄLTÄÄ

 • 6-9 asiantuntijatapaamista
 • Yhdessä oppimista eri teemoista vertaisten kanssa
 • Vinkkejä pitchauksen kehittämiseen
 • Inspiraatiota ja intoa tekemiseen
 • Kontakteja ja yhteistyömahdollisuuksia kasvun tueksi

✔️ Yritykset ovat saaneet Kasvupolku-ohjelmista mm. hallituksen jäseniä, asiakkaita, työntekijöitä, rahoittajia, konsultteja ja pitkäaikaisia ystäviä.

OSALLISTUMINEN VAATII

 • Y-tunnuksen & halua kehittää liiketoimintaa
 • Hakemuksen eli kasvusuunnitelman täyttämisen (Kasvuyritysanalyysi)
 • Työskentelyä digitaalisesti sekä livetapahtumissa
 • Ei maksa muuta kuin aikaa: maksimissaan 5 työpäivää aikavälillä helmikuu-syyskuu 2024

✔️ Ohjelma tarjoaa eväät liiketoiminnan kehittämiseen, mutta omalla aktiivisudella on merkittävä rooli saatuihin hyötyihin.


Yrityksiä sparraamassa sadat liiketoiminnan asiantuntijat

Sparraajat ovat eri alojen osaajia ja asiantuntijoita, jotka haastavat ja kannustavat yrityksiä. Alla muutama yritysten parhaiten arvioima Kasvu Open -sparraaja. Tutustu koko sparraajaverkostoon täällä.

Veijo Komulainen

”Rohkaisevaa sparrausta siirtyä tuotekeskeisyydestä asiakaslähtöiseksi toimijaksi”

Anna-Stiina Boström

”Aito halu löytää yritystä hyödyttäviä vaihtoehtoja tulevaisuuteen”

Reino Meriläinen

”Konkreettisia vinkkejä, joilla saamme vietyä myyntiä ja markkinointia eteenpäin”


SPARRAUKSEEN OSALLISTUNEITA YRITYKSIÄ

NÄIN HAET MUKAAN

Täytä yhteystiedot alla olevalle lomakkeelle. Saat paluupostilla ohjeet hakemuksen eli Kasvuyritysanalyysin täyttämiseen. Täytä kasvusuunnitelmasi analyysille 19.3.2024 mennessä, niin sinulla on mahdollisuus päästä mukaan sparraukseen.

Ohjelman yritysvalinnat tehdään hakemusten perusteella. Emme voi tietää potentiaalistasi, jos et kerro sitä meille! Vakuuta ohjelman tuomaristo (kts. alempana) ja kuvaa kasvusuunnitelmasi huolellisesti.

   Omavalintaisen Kasvupolun lisäksi Kasvu Open voi ohjata hakemuksesi vaihtoehtoiselle Kasvupolulle, jos yrityksellesi sopiva toinen vaihtoehto löytyy.

VIITASAAREN KASVUPOLKU -PROSESSI

Kasvupolku-prosessi koostuu kolmesta tasosta: hakuvaihe, Kasvupolku-sparraukset sekä vapaaehtoinen Vuoden kasvuyritys -kisa. Ohjelmassa asiantuntijat ja vertaisyritykset auttavat löytämään konkreettisia keinoja kasvuun. Tutustu prosessiin yksityiskohtaisemmin täällä.

KUKA KÄSITTELEE YRITYKSEN TIETOJA?

Yritystietojasi käsitellään luottamuksellisesti. Hakemuksesi välitetään sen sparrausohjelman tuomaristolle, johon haet mukaan. Tuomaristot käsittelevät tietoja ainoastaan Kasvupolku-toimintaan liittyen, eikä tietoa saa käyttää muussa tarkoituksessa. Vastaukset näkyvät lisäksi Kasvu Open -tiimin jäsenille.

Kasvupolun tuomaristo valitsee sparraukseen mukaan pääsevät yritykset hakuajan loputtua. Tuomaristoon kuuluvat:

Anne Linna, Nordea
Hannu Suni, Kehittämisyhtiö Witas
Sampo Siik, Wiilo
Tapani Laitinen, Kehittämisyhtiö Witas
Teuvo Ruuhi, Kehittämisyhtiö Witas

VALINTAKRITEERIT

Tuomaristo arvioi yrityksiä kriteereillä markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt. Hakemus eli Kasvuyritysanalyysi on teemoitettu näiden kriteerien mukaan. Tarkista ennen hakemuksen lähetystä, että olet antanut kattavat tiedot jokaiseen osioon, jotta tuomaristo pystyy arvioimaan yritystäsi. Kasvupolku-ohjelmaan valitaan 15-20 yritystä.

OHJELMAN AIKATAULU

Ohjelma sisältää one-2-one -kohtaamisia, teematyöpajoja, keynote-puheenvuoroja sekä digitaalista työskentelyä

Hakuaika päättyy 19.3.2024
Meet & Greet DIGI 2.5. klo 12-15
1. sparrauspäivä DIGI 21.5. klo 9-16
2. sparrauspäivä LIVE 11.9. @Viitasaari

Kiinnostaako Vuoden kasvuyritys -titteli? Yrityksellä on mahdollisuus osallistua kisaan ja jatkaa sparrauksia TOP 60 -porukassa Kasvupolku-prosessin jälkeen syksyllä 2024.

KYSYMYKSIÄ?

Vivi Pöntiö, Kasvu Open

Vivi Pöntiö
050 439 8988
vivi.pontio@kasvuopen.fi


VIITASAAREN KASVUPOLKU -KUMPPANIT

Kasvupolun ohjelmakumppanit ovat alueen tai toimialan edustajia, jotka haluavat olla mukana sparraamassa yritysten kasvua ja tahtotilaa menestyä. Ohjelman kumppanit yhdessä Kasvu Openin pääyhteistyökumppaneiden kanssa tekevät mahdolliseksi yrityksille maksuttoman sparrauksen.