Keksintöjen Kasvupolulle voivat hakea kaikki ideaansa tai tuotteeseensa uskovat yritykset

Ensimmäistä kertaa järjestettävälle Keksintöjen Kasvupolulle haetaan uusia innovatiivisia ideoita, kuluttajia kiinnostavia & hyödyttäviä tuotteita, palveluita tai liiketoimintamalleja.

Hakevalta yritykseltä kuitenkin odotetaan, että suojausasiat, kuten patentit, ovat huomioitu ja vähintäänkin hakuvaiheessa. Haku on auki 1.4.2020 asti. 

Keksintöjen Kasvupolulle valitaan 15 kasvuintoista yritystä. Yritykset valitsee Kasvupolun tuomaristo, joka koostuu Kasvupolun kumppaneiden edustajista. Tuomariston valintakriteerit ovat kaikilla Kasvu Openin Kasvupoluilla: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt.

Keksintöjen Kasvupolun kumppanit ovat: Witas, Pisla ja Viitasaaren Kaupunki/ Keksintöjen viikko.

– Tapahtumapäivien hyvä fiilis ja noste ovat kokemisen arvoiset. Tapahtumapäivien jälkeen yrityksen sisällä keskustellaan monista asioista uusin näkökulmin. Niistä saatua arvoa ei voi välttämättä edes mitata suoraan taloudellisesti. Hyöty konkretisoituu aikanaan. Saadut verkostot, sparraajien ja toisten yrittäjien kohtaamiset ovat mielenkiintoinen ja tärkeä osa Kasvu Openin antia, Oikiat Design Oy:n Anne Jurvelin-Pummila sanoo .

Oikiat Design osallistui Kasvu Openiin kaudella 2019. Oikiat Design Oy:n tuote, suomalaisten äitien innovaatio Vaatelaastari ®  mahdollistaa tekstiilien käyttöiän lisäämisen helposti ja tyylikkäästi. 

KASVUPOLUN VALINNAT

Jokainen Kasvupolun tuomariston jäsen pisteyttää jokaisen hakijan asteikolla 1-10 arviointikriteereiden mukaan. Kasvupoluille valituista yrityksistä 75% pääsee mukaan pisteiden perusteella. Loppujen osalta tuomaristo tekee valinnat tuomariston yhteisten keskustelujen pohjalta.

Sparrauspäivien päätteeksi tuomaristo valitsee kaksi potentiaalisinta yritystä Kasvu Open -finalistijoukkoon. Finalistijoukko kisaa Kasvu Openin voitosta Kasvu Open Karnevaalissa 28.-29.10.2020.

KASVUPOLUN AIKATAULU

Haku Keksintöjen Kasvupolulle on auki 1.4.2020 asti. 

Kasvupolulle valitut yritykset saavat kahdessa sparrauspäivässä asiantuntijoilta kahdenkeskisissä tapaamisissa apuja yrityksen kasvun haasteisiin. Ensimmäinen sparrauspäivä järjestetään 13.5.2020 ja toinen sparrauspäivä 11.6.2020.

KEKSINTÖJEN VIIKKO 2.-3.10.2020 VIITASAARELLA

Keksintöjen Viikko on jo 14 vuoden ajan auttanut yrityksiä ja yksityishenkilöitä innovaatioiden kaupallistamisessa ja kehittämisessä. Vuosittainen Keksintöjen Viikko Viitasaarella on Suomen maanläheisin startup-tapahtuma. Se tarjoaa vastauksia moniin kysymyksiin ja tasoittaa tietä kaupalliseen menestykseen.

Kehittämisyhtiö Witas ja Viitasaaren kaupunki toivottavat kaikki Keksintöjen Kasvupolulle hakeneet yritykset tervetulleiksi esittelemään omia ideoitaan ja verkostoitumaan Keksintöjen Viikko -tapahtumaan.

Lue lisää: https://www.keksintojenviikko.fi/

LISÄTIEDOT

Kysy lisää Keksintöjen Kasvupolusta!
Laura Hännikäinen
+358 40 653 5307
laura.hannikainen@kasvuopen.fi

Kysy lisää Keksintöjen Viikosta!
Tapani Laitinen
Kehittämisyhtiö Witas Oy
+358 40 152 0112
tapani.laitinen@witas.fi