Kumppanina Kasvupolulla – Aamu Partners

Kolme hattua päässä yhtä aikaa on raffia, mutta hauskaa, tiivistää Aamu Partnersin toimitusjohtaja Tuomas Paananen kokemukset kumppanuudesta Kasvu Openin Kasvupolku®-sparrusohjelmassa.

Tuomas Paanasen mielestä parasta Kasvupolku®-kumppanuudessa olivat sparraus ja sparraajan rooli.

– Yrittäjät, ja se miten avoimesti he olivat mukana ja haastoivat meitä sparraajia, oli ehdottomasti parasta. Sparraus oli todellakin kaksisuuntaista tekemistä. Sparraajana opin paljon uutta, ja sain tavallaan vahvistusta myös omille tekemille valinnoille ja päätöksille, sanoo Paananen.

LUE: Sparraus on oivalluksia ja oppia kahteen suuntaan

Kasvupolku®-kumppanuuteen kuuluu Kasvupolun sparraajan, tuomarin ja kumppanin roolit. Jokainen rooli on erilainen. 

  • Sparraaja tapaa Kasvupolulle valittuja yrittäjiä one-2-one -tapaamisissa.
  • Tuomari arvioi ja valitsee Kasvupolun yritykset ja valtakunnalliseen kisaan jatkavat TOP- finalistit.
  • Kumppani saa näkyvyyttä ja mahdollisuuden edellä mainittuihin rooleihin.

Miksi kumppaniksi sparrausohjelmaan?

Aamu Partners on viiden yrittäjän, vuonna 2017 perustama liikkeenjohdon konsultointia tarjoava asiantuntijatalo, jonka asiakkaita ja kohderyhmää ovat kasvuhakuiset pk-yritykset. Yritys oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kasvu Openin Kasvupolku®-kumppani. 

– Aamun ja Kasvu Openin visiot yhtyvät hyvin, ja yritykset, joita palvelemme ovat samanlaisia. Kun myyjämme Julia Udovenko tapasi Innovestorin Anni Hintikan Kasvu Open Karnevaalissa 2019, Anni oli sitä mieltä, että meidän on ehdottomasti oltava mukana Kasvu Openissa, sanoo Paananen.

Aamu Partnersin kumppanuuden sparraushjelmaksi valikoitui Pääkaupunkiseudun ohjelma.

– Pääkaupunkiseudun Kasvupolulla oli hieno kumppanijoukko (Nordea, Espoon kaupunki, Helsingin seudun kauppakamari, Newco Helsinki, MarkkinointiAkatemia, Aamu Partners ja KPMG). Meidän vahvuutemme kumppanina oli ehdottomasti se, että olemme itsekin kasvuyhtiö. Meidän oma kokemuksemme ja tieto resonoi kasvuyrittäjissä.

Suurin hyöty oli kosketus Kasvu Openiin

Aamu Partnersin odotukset kumppanuudelle olivat:

  • konkreettista apua pk-yrityksille
  • ristiin linkittämistä
  • näkyvyyden lisäämistä
  • yritystapaamisia
  • uusia asiakkaita
  • mielenkiintoisia kohtaamisia ja keskusteluja yrittäjien kanssa

LUE: Kasvuohjelmista hyötyä yrityksille ja kumppaneille

Tuomas Paanasen mukaan konkreettisen avun välittäminen, sparraus ja kohtaamiset yrittäjien kanssa täyttyivät erinomaisesti. Myös koronatilanteen takia Zoomin kautta toteutetut tapahtumapäivät onnistuivat Paanasen mielestä hyvin. Odotuksista jäätiin jälkeen tapaamisten ja uusien asiakkaiden osalta. 

– Suurin saamamme hyöty on syvällisempi kosketus Kasvu Openiin kokonaisuutena. Hyötyjä olivat myös sparrausmahdollisuus kahdeksan yrittäjän kanssa ja ehkä jonkinlainen näkyvyyden nousu, sanoo Paananen. 

Ohjemakumppanuutta harkitsevalle Paanasen vinkki on: Fokusta, energiaa ja aikaa – jos sitä haluaa antaa, sitä myös saa.