Kutsu medialle: 14 startuppia tähtää asiantuntija- ja sijoittajaverkoston avulla Suomesta maailmalle

SUPERFINNS-yrityksiä yhdistää voimakas kasvutahto, Suomen rajat ylittävä markkinapotentiaali sekä vastuullisuus- ja kestävyysajattelu. Tapaa yritykset livenä 5.6. Helsingissä.


Kasvu Openin ja Nordean SUPERFINNS-sparrausohjelmaan osallistuvat 14 yritystä vievät suomalaista osaamista maailmalle. Ohjelman asiatuntijat ja partnerit uskovat, että joukosta voi löytyä seuraava Woltin kaltainen menestystarina. 

Yritysten yhteenlasketun liikevaihdon odotetaan kasvavan 25 miljoonasta eurosta 206 miljoonaan euroon kolmen vuoden aikana. Yritysten työllistävyysvaikutus on merkittävä, sillä joukko tarvitsee lähitulevaisuudessa 730 uutta työntekijää. 

Kansainvälistyminen on olennainen osa SUPERFINNS-yritysten kasvusuunnitelmaa. Tällä hetkellä keskimäärin 36% yritysten liikevaihdosta on vientiä, ja 93% haluaa laajentaa toimintaansa USA:n ja Kanadan sekä EU- ja ETA-maiden markkinoille. Jotta kansainvälinen kasvuloikka toteutuu, yritykset etsivät rahoitusta keskimäärin 3,2 miljoonaa euroa, joka koostuu pääasiassa sijoituksissa.

UNIIKKIA OSAAMISTA JA POSITIIVISTA MUUTOSTA

SUPERFINNS-yritykset tähtäävät maailmalle kilpailuetunaan teknologia, tiimin osaaminen ja tuotteiden uniikit ominaisuudet. Yrityksiä yhdistävät myös samansuuntaiset arvot. Eniten esille nousevat rehellisyys, luotettavuus, asiakaskeskeisyys ja tiimityö. Yritykset haluavat olla läpinäkyviä ja saada aikaan positiivista muutosta. 

SUPERFINNS-joukossa korostuu lisäksi vastuullisuus- ja kestävyysajattelu kaikista sen näkökulmista. Joukossa on ratkaisuja ympäristöasioiden, sosiaalisen vastuullisuuden sekä hyvän hallintotavan edistämiseksi.

SUPERFINN 2024 – LUPAAVIN MAAILMANVALLOITTAJA

Kasvu Openin ja Nordean maksuton SUPERFINNS-ohjelma tarjoaa asiantuntijasparrausta kansainvälisen läpimurron kynnyksellä oleville pk-yrityksille. Ohjelman partnerit ovat Voima Ventures, Kovanen Capital, Nordic Foodtech VC, Saari Partners, Vendep Capital, Bocap sekä bisnesenkeli Ali Omar. 

Partnerit yhdessä Kasvu Openin ja Nordean kanssa jakavat SUPERFINN of the year -tunnustuksen lupaavimmalle yritykselle. Yritykset ja partnerit ovat tavattavissa akkreditoituneille median edustajille 5.6.2024 klo 13:00-17:00, Maria 01, Helsinki.

13:00 Tervetuloa
13:15 SUPERFINNS-yritykset pitchaavat
15:45 SUPERFINN of the Year -julkistus
16:00 Verkostoitumista ja mahdollisuus haastatteluille

LISÄTIEDOT JA MEDIAYHTEYS

Inka Hyvönen
Kasvu Open
+358 50 570 3500
inka.hyvonen@kasvuopen.fi