Puurakentamisen Kasvupolku®: Potentiaalisimmat kasvuyritykset ovat JVR-Rakenne Oy ja FM-Haus Oy

Puurakentamisen Kasvupolun kaksi potentiaalisinta kasvuyritystä ovat jyväskyläläinen JVR-Rakenne Oy sekä jokioislainen FM-Haus Oy.

Tuomariston arviointi- ja valintakriteerit potentiaalisimpien yritysten valintaan olivat: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt. Kriteerit ovat samat kaikilla Kasvu Openin Kasvupoluilla.

JVR-Rakenne Oy rakentaa puukerrostaloja rakennuttajille yhdessä yhteistyökumppaneidensa avulla avaimet käteen periaatteella. Yritys rakentaa ekologisia koteja puusta suomalaisille kaupunkilaisille kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

Tuomariston mukaan yrityksen markkinapotentiaali puurakentamisen kasvulle on erittäin hyvä. Vaikutuksen tekivät vahvat näytöt puukerrostalojen toteutuksesta ja nopeasta liikevaihdon kasvusta sekä visio kehittää puurakentamisen tarjoamaa. Yrityksellä on hyvä meininki ja edellytykset nousta yhdeksi Suomen johtavista puukerrostalojen ratkaisutarjoajista. 

FM-Haus Oy on vuonna 1996 perustettu innovatiivinen perheyritys, joka valmistaa puusta muuntojoustavia tiloja asiakkaan tarpeisiin. Rakennukset valmistetaan valmiiksi Jokioisilla tehtaalla ja kuljetetaan paikalleen. Yrityksen missiona on lopettaa kertakäyttörakentaminen.

Tuomaristo arvosti vahvoja näyttöjä liiketoiminnan kasvattamisesta, tervettä uteliaisuutta ja kasvuhalua. Yrityksellä on kykyä tunnistaa kehityskohteet ja kuunnella neuvoja. Lisäksi yritys hakee kasvua uusien asiakassegmenttien kautta, ja sille on syntymässä arvokas brändi.

Kasvupolun tuomaristo, kumppanit ja osallistujat

Puurakentamisen Kasvupolun tuomariston kokoonpano:

  • Petri Heino, Ympäristöministeriö
  • Jouni Liimatainen, Jwood
  • Linda Leinonen, Kauhajoen kaupunki
  • Seppo Sneck, Largo Capital
  • Matti Mikkola, Puutuoteteollisuus Ry

Puurakentamisen Kasvupolulla mukana ovat Kasvupolkukumppanit Seutukaupungit,  Ympäristöministeriö, Etelä-Pohjanmaan Liitto ja Kauhajoen kaupunki.

Kasvupolun maksuttomaan sparraukseen osallistuivat myös Aalto Haitek Oy, CLT-Plant Oy, CNC-Siponen Oy, Hämeenkyrön Ikkunatehdas Oy, OT-Con Oy, ProModules Oy, Restart Oy, Siparila Oy, Suomen Puukerrostalot Oy sekä Timber Bros Oy.

Kohti Kasvu Open Karnevaalia

Potentiaalisimmat yritykset etenevät automaattisesti Kasvu Open kauden 2020 TOP 60 -finalistijoukkoon. Finalistit saavat kolmannen sparrauspäivän syksyllä 2020. Kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaalin 27.-29.10.2020 yhteydessä finalistijoukosta valitaan kauden TOP 10 ja voittajat. TOP 10- ja voittajavalinnat tekee Kasvu Openin valtakunnallinen tuomaristo.

LISÄTIEDOT

Emma Varis
+358 40 485 5999
emma.varis@kasvuopen.fi