Vappu Pimiä ei luopuisi työnteosta, vaikka voittaisi lotossa

Vappu Pimiä

Vappu Pimiä juhli helmikuisissa Kasvun monet kasvot -podcastin äänityksissä juhlavuosia. Pimiällä tulee tänä vuonna täyteen 20 vuotta ensimmäisen tv-työn aloittamisesta, sekä pyöreät 10 vuotta täysipäiväiseksi yrittäjäksi heittäytymisestä.

20-vuoden takainen Vappu Pimiä muistetaan MTV3:n chatista, mutta tänä päivänä Pimiä on Ruokaboksi-yrittäjä, juontaja, puhuja, markkinoija ja keittiötuotteiden ssuunnittelija.

– Onhan tässä vettä virrannut – siitä on nimittäin 20 vuotta aika tarkkaan, kun tein ensimmäisen lähetykseni chatissä. Sieltä on tultu tähän päivään päämäärätietoisuudella, kunnianhimolla ja kovalla työllä, sanoo Vappu Pimiä.

Kasvu Openin ja Nordean tuottamassa Kasvun monet kasvot -podcastissa Vappu Pimiää (vas.) jututtaa Merja Mähkä.

Ruokaboksilla helpotusta arkeen

Vappu Pimiä on ollut mukana perustamassa Ruokaboksia, jonka ideana on tuoda helpotusta arkeen. Ruokaboksi on palvelu, jossa viikon raaka-aineet ja reseptit toimitetaan suoraan kotiin. Palvelu on toiminut nyt kaksi vuotta, ja suurin työ on ollut uuden kulttuurin opettamisessa – aivan kuten siivouspalvelujen hyödyntäminen, joka vielä pari vuotta sitten tuntui tabulta.

Ruokaboksissa ei ole kyse siitä, etteivätkö ihmiset osaisi laittaa ruokaa, vaan nimenomaan siinä, että joku toinen on tehnyt viikon ruokalistaan ja ostoksiin vaadittavan ajatustyön puolestasi. Pimiä itse kertoo nauttivansa siitä, että välttää kauppareissut kurahousuissa kaupan lattialla kiereskelevän lapsen kanssa ja voi sen sijaan keskittää yhteisen ajanvieton ruuan valmistukseen ja syömiseen.

Kuuntele Vappu Pimiän podcast ”Ilman riskejä ei saa mitään” SoundCloudissa (yllä) tai Spotifyssä. Jakso myös Kasvu Openin YouTubessa.

Rohkeutta ja riskinottoja

Vappu Pimiä on kasvanut yrittäjäperheessä, jossa on opetettu jo nuorena riskien otosta ja rohkeudesta. Isä on aina muistuttanut, että vain sen verran kannattaa sijoittaa minkä on valmis myös menettämään.

– Jos pelaat ja sijoitat, niin muista, että sen voi menettääkin. You win some, you lose some – isä on opettanut. En tunne yhtäkään oikeasti menestynyttä ihmistä, joka ei ole yhtäkään riskiä ottanut.

Riskinottokyvyssä ja rohkeudessa kuitenkin mitataan myös se, kenellä on oikeasti munaa lähteä yrittäjäksi ja kenellä ei. Moni miettii ensimmäisen askeleen ottamista pitkään, mutta yhtä usea myös jänistää. Vappu Pimiä kuitenkin kannustaa kokeiluihin. Jos yrittäjyys on jotain, mistä todella haaveilee, keinot löytyvät kyllä – oli se sitten oman työn ohella tai osa-aikaisesti.

Missä rohkeus yrittäjyyteen mitataan ja minkä takia Vappu Pimiä ei ole enää enää valmis luopumaan mahdollisuudesta tehdä töitä itselleen?